Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

di il
16 risposte

Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

Ciao a tutti,
sto cercando di impostare il font size di un solo controllo in una Dialog senza successo. Sembrerebbe un cosa facile, ma forse per me che sono un novellino di c++, non lo è 
Qualcuno mi può aiutare?
Grazie

16 Risposte

  • Re: Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

    Dettaglia meglio il contesto. Che tipo di progetto? Quali librerie utilizzi per i controlli? Cosa hai tentato di fare?

  • Re: Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

    Ciao, 
    sto usando c++ con MFC. No so a quale libreria ti riferisci (scusa). Ho a che fare con una Dialog e vorrei cambiare il font size di uno solo dei controlli della Dialog, per gli altri controlli non deve cambiare niente . In particolare vorrei cambiare il font size di una combobox

    Grazie per l'interessamento

  • Re: Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

    MFC è la libreria…

    Hai lo script RC ?

  • Re: Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

    MFC secondo me è un insieme di librerie. Le ho installate con Visual Studio Installer. Si ho un file  .rc

  • Re: Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

    Ovviamente sono tanti file ma MFC è un corpo unico, quello che intendevo ovviamente. 

    Ok hai un file RC ma intendevo che dovresti mostrarlo

  • Re: Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

    Si, ecco il contenuto del file .rc (alquanto lungo):

    // Microsoft Visual C++ generated resource script.
    //
    #include "resource.h"
    #include "config.h"
    //#include "EditLexer.h"
    //#include "EditLexers/EditStyle.h"

    #define APSTUDIO_READONLY_SYMBOLS
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Generated from the TEXTINCLUDE 2 resource.
    //
    #if defined(__MINGW32__)
    #include <afxres.h>
    #include <winresrc.h>
    #else
    #include <winres.h>
    #endif
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    #undef APSTUDIO_READONLY_SYMBOLS

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    // English (United States) resources

    #if !defined(AFX_RESOURCE_DLL) || defined(AFX_TARG_ENU)
    LANGUAGE LANG_ENGLISH, SUBLANG_ENGLISH_US
    #pragma code_page(65001)

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // RT_MANIFEST
    //

    IDR_RT_MANIFEST         RT_MANIFEST             "..\\res\\Notepad2.exe.manifest"

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Icon
    //

    // Icon with lowest ID value placed first to ensure application icon
    // remains consistent on all systems.
    #if NP2_ENABLE_HIDPI_IMAGE_RESOURCE
    IDR_MAINWND             ICON                    "..\\res\\Notepad2.ico"
    IDI_RUN                 ICON                    "..\\res\\Run.ico"
    IDI_STYLES              ICON                    "..\\res\\Styles.ico"
    #else
    IDR_MAINWND             ICON                    "..\\res\\Notepad2_min.ico"
    IDI_RUN                 ICON                    "..\\res\\Run_min.ico"
    IDI_STYLES              ICON                    "..\\res\\Styles_min.ico"
    #endif

    //#if !NP2_ENABLE_APP_LOCALIZATION_DLL
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Bitmap
    //

    IDB_TOOLBAR16           BITMAP                  "..\\res\\Toolbar16.bmp"
    IDB_OPEN_FOLDER16       BITMAP                  "..\\res\\OpenFolder16.bmp"
    IDB_NEXT16              BITMAP                  "..\\res\\Next16.bmp"
    IDB_PREV16              BITMAP                  "..\\res\\Prev16.bmp"
    IDB_PICK                BITMAP                  "..\\res\\Pick.bmp"
    IDB_ENCODING16          BITMAP                  "..\\res\\Encoding16.bmp"

    #if NP2_ENABLE_HIDPI_IMAGE_RESOURCE
    IDB_TOOLBAR24           BITMAP                  "..\\res\\Toolbar24.bmp"
    IDB_TOOLBAR32           BITMAP                  "..\\res\\Toolbar32.bmp"
    IDB_TOOLBAR40           BITMAP                  "..\\res\\Toolbar40.bmp"
    IDB_TOOLBAR48           BITMAP                  "..\\res\\Toolbar48.bmp"

    IDB_OPEN_FOLDER24       BITMAP                  "..\\res\\OpenFolder24.bmp"
    IDB_OPEN_FOLDER32       BITMAP                  "..\\res\\OpenFolder32.bmp"
    IDB_OPEN_FOLDER40       BITMAP                  "..\\res\\OpenFolder40.bmp"
    IDB_OPEN_FOLDER48       BITMAP                  "..\\res\\OpenFolder48.bmp"

    IDB_NEXT24              BITMAP                  "..\\res\\Next24.bmp"
    IDB_NEXT32              BITMAP                  "..\\res\\Next32.bmp"
    IDB_NEXT40              BITMAP                  "..\\res\\Next40.bmp"
    IDB_NEXT48              BITMAP                  "..\\res\\Next48.bmp"

    IDB_PREV24              BITMAP                  "..\\res\\Prev24.bmp"
    IDB_PREV32              BITMAP                  "..\\res\\Prev32.bmp"
    IDB_PREV40              BITMAP                  "..\\res\\Prev40.bmp"
    IDB_PREV48              BITMAP                  "..\\res\\Prev48.bmp"

    IDB_ENCODING24          BITMAP                  "..\\res\\Encoding24.bmp"
    IDB_ENCODING32          BITMAP                  "..\\res\\Encoding32.bmp"
    IDB_ENCODING40          BITMAP                  "..\\res\\Encoding40.bmp"
    IDB_ENCODING48          BITMAP                  "..\\res\\Encoding48.bmp"
    #endif // NP2_ENABLE_HIDPI_IMAGE_RESOURCE

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Cursor
    //

    #if NP2_ENABLE_HIDPI_IMAGE_RESOURCE
    IDC_COPY                CURSOR                  "..\\res\\Copy.cur"
    #else
    IDC_COPY                CURSOR                  "..\\res\\Copy_min.cur"
    #endif

    //#endif // NP2_ENABLE_APP_LOCALIZATION_DLL

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Menu
    //

    IDR_MAINWND MENU
    BEGIN
    POPUP "&File"
    BEGIN
     MENUITEM "&New\tCtrl+N",     IDM_FILE_NEW
     MENUITEM "&Open...\tCtrl+O",    IDM_FILE_OPEN
     MENUITEM "&Save\tCtrl+S",     IDM_FILE_SAVE
     MENUITEM "Save &As...\tF6",     IDM_FILE_SAVEAS
     MENUITEM "Save Back&up",     IDM_FILE_SAVEBACKUP
     MENUITEM "Save Cop&y...\tCtrl+F6",   IDM_FILE_SAVECOPY
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "File &Mode"
     BEGIN
      MENUITEM "Read Only &File",    IDM_FILE_READONLY_FILE
      MENUITEM "&Read Only Mode\tF10",  IDM_FILE_READONLY_MODE
    #if defined(_WIN64)
      MENUITEM "&Large File Mode",   IDM_FILE_LARGE_FILE_MODE
    #endif
     END
     MENUITEM "Re&vert\tF5",      IDM_FILE_REVERT
     POPUP "Reloa&d"
     BEGIN
      MENUITEM "As UTF-&8\tShift+F8",   CMD_RELOADUTF8
      MENUITEM "As &ANSI\tCtrl+Shift+A",  CMD_RELOADANSI
      MENUITEM "As &OEM\tCtrl+Shift+O",  CMD_RELOADOEM
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Default Encoding\tCtrl+Alt+F",CMD_RECODEDEFAULT
      MENUITEM "&With Encoding...\tF8",  IDM_RECODE_SELECT
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&No File Variables\tAlt+F8", CMD_RELOADNOFILEVARS
    #if defined(_WIN64)
      MENUITEM "&Large File Mode",   IDM_FILE_LARGE_FILE_MODE_RELOAD
    #endif
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "&Encoding"
     BEGIN
      MENUITEM "&ANSI",      IDM_ENCODING_ANSI
      MENUITEM "UTF-&8",      IDM_ENCODING_UTF8
      MENUITEM "UTF-8 B&OM",     IDM_ENCODING_UTF8SIGN
      MENUITEM "UTF-16&LE BOM",    IDM_ENCODING_UNICODE
      MENUITEM "UTF-16&BE BOM",    IDM_ENCODING_UNICODEREV
      MENUITEM "&More...\tF9",    IDM_ENCODING_SELECT
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Default...",     IDM_ENCODING_SETDEFAULT
     END
     POPUP "Line Endin&gs"
     BEGIN
      MENUITEM "&Windows (CR+LF)",   IDM_LINEENDINGS_CRLF
      MENUITEM "&Unix/macOS (LF)",   IDM_LINEENDINGS_LF
      MENUITEM "Classic &Mac OS (CR)",  IDM_LINEENDINGS_CR
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Default...",     IDM_LINEENDINGS_SETDEFAULT
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Page Se&tup...",     IDM_FILE_PAGESETUP
     MENUITEM "&Print...\tCtrl+P",    IDM_FILE_PRINT
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Propert&ies...",     IDM_FILE_PROPERTIES
     MENUITEM "Open &Containing Folder",   IDM_FILE_OPEN_CONTAINING_FOLDER
     MENUITEM "Create Desktop Lin&k",   IDM_FILE_CREATELINK
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "&Browse...\tCtrl+M",    IDM_FILE_BROWSE
     POPUP "&Favorites"
     BEGIN
      MENUITEM "&Open Favorites...\tAlt+I", IDM_FILE_OPENFAV
      MENUITEM "&Add Current File...\tAlt+K", IDM_FILE_ADDTOFAV
      MENUITEM "&Manage...\tAlt+F9",   IDM_FILE_MANAGEFAV
     END
     MENUITEM "Recent (&History)...\tAlt+H",  IDM_FILE_RECENT
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "E&xit\tAlt+F4",     IDM_FILE_EXIT
    END
    POPUP "&Edit"
    BEGIN
     MENUITEM "&Undo\tCtrl+Z",      IDM_EDIT_UNDO
     MENUITEM "&Redo\tCtrl+Y",      IDM_EDIT_REDO
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Cu&t\tCtrl+X",      IDM_EDIT_CUT
     MENUITEM "&Copy\tCtrl+C",      IDM_EDIT_COPY
     MENUITEM "&Paste\tCtrl+V",      IDM_EDIT_PASTE
     MENUITEM "&Delete\tDelete",      IDM_EDIT_DELETE
     MENUITEM "Select &All\tCtrl+A",     IDM_EDIT_SELECTALL
     MENUITEM "S&wap\tCtrl+K",      IDM_EDIT_SWAP
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Clear Docu&ment",      IDM_EDIT_CLEARDOCUMENT
     MENUITEM "Clear Clip&board",     IDM_EDIT_CLEARCLIPBOARD
     POPUP "Cop&y to Clipboard"
     BEGIN
      MENUITEM "&File Name",      CMD_COPYFILENAME_NOEXT
      MENUITEM "File Name and &Ext.\tShift+F9", CMD_COPYFILENAME
      MENUITEM "Full &Path Name\tAlt+Shift+F9", CMD_COPYPATHNAME
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Copy &All\tAlt+A",    IDM_EDIT_COPYALL
      MENUITEM "Copy A&dd\tCtrl+E",    IDM_EDIT_COPYADD
      MENUITEM "Copy as &RTF",     IDM_EDIT_COPYRTF
      //MENUITEM SEPARATOR
      //MENUITEM "&Copy as Binary",     IDM_EDIT_COPY_BINARY
      //MENUITEM "Cu&t as Binary",     IDM_EDIT_CUT_BINARY
      //MENUITEM "&Paste as Binary",    IDM_EDIT_PASTE_BINARY
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Window Position\tCtrl+Shift+K", CMD_COPYWINPOS
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "&Selection"
     BEGIN
      MENUITEM "&Duplicate\tAlt+D",    IDM_EDIT_SELECTIONDUPLICATE
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "T&oggle Line Comment\tCtrl+/", IDM_EDIT_LINECOMMENT
      MENUITEM "Block &Comment\tCtrl+Q",   IDM_EDIT_STREAMCOMMENT
      MENUITEM "&Indent\tTab",     IDM_EDIT_INDENT
      MENUITEM "&Unindent\tShift+Tab",   IDM_EDIT_UNINDENT
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Strip &Trailing Blanks\tAlt+T", IDM_EDIT_TRIMLINES
      MENUITEM "Strip &First Character\tAlt+Z", IDM_EDIT_STRIP1STCHAR
      MENUITEM "Strip &Last Character\tAlt+L", IDM_EDIT_STRIPLASTCHAR
      MENUITEM "Strip Leading Blan&ks",   IDM_EDIT_TRIMLEAD
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Merge &Blank Lines\tAlt+B",  IDM_EDIT_MERGEBLANKLINES
      MENUITEM "&Remove Blank Lines\tAlt+R",  IDM_EDIT_REMOVEBLANKLINES
      MENUITEM "&Merge Duplicate Lines",   IDM_EDIT_MERGEDUPLICATELINE
      MENUITEM "Remo&ve Duplicate Lines",   IDM_EDIT_REMOVEDUPLICATELINE
      MENUITEM "&Pad With Spaces\tAlt+P",   IDM_EDIT_PADWITHSPACES
      MENUITEM "Compress &Whitespace\tAlt+W",  IDM_EDIT_COMPRESSWS
     END
     POPUP "&Enclose Selection"
     BEGIN
      MENUITEM "&With...\tAlt+Q",     IDM_EDIT_ENCLOSESELECTION
      MENUITEM "&HTML/XML Tag...\tAlt+X",   IDM_EDIT_INSERT_XMLTAG
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Triple &Single Quotes\tCtrl+3", CMD_ENCLOSE_TRIPLE_SQ
      MENUITEM "Triple &Double Quotes\tCtrl+6", CMD_ENCLOSE_TRIPLE_DQ
      MENUITEM "Triple &Backticks\tCtrl+9",  CMD_ENCLOSE_TRIPLE_BT
     END
     POPUP "&Lines"
     BEGIN
      MENUITEM "Move &Up\tAlt+Up",    IDM_EDIT_MOVELINEUP
      MENUITEM "Mo&ve Down\tAlt+Down",   IDM_EDIT_MOVELINEDOWN
      MENUITEM "T&ranspose\tAlt+S",    IDM_EDIT_LINETRANSPOSE
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "S&ort Lines...\tAlt+O",   IDM_EDIT_SORTLINES
      MENUITEM "&Modify Lines...\tAlt+M",   IDM_EDIT_MODIFYLINES
      MENUITEM "Alig&n Lines...\tAlt+J",   IDM_EDIT_ALIGN
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Duplicate Line\tCtrl+D",   IDM_EDIT_DUPLICATELINE
      MENUITEM "Cu&t Line\tCtrl+Shift+X",   IDM_EDIT_CUTLINE
      MENUITEM "&Copy Line\tCtrl+Shift+C",  IDM_EDIT_COPYLINE
      MENUITEM "D&elete Line\tCtrl+Shift+D",  IDM_EDIT_DELETELINE
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Join Lines\tCtrl+J",    IDM_EDIT_JOINLINES
      MENUITEM "Column &Wrap...",     IDM_EDIT_COLUMNWRAP
      MENUITEM "&Split Lines\tCtrl+I",   IDM_EDIT_SPLITLINES
      MENUITEM "Join &Paragraphs\tCtrl+Shift+J", IDM_EDIT_JOINLINESEX
     END
     POPUP "Con&vert"
     BEGIN
      MENUITEM "&Upper Case\tCtrl+Shift+U",  IDM_EDIT_CONVERTUPPERCASE
      MENUITEM "&Lower Case\tCtrl+U",    IDM_EDIT_CONVERTLOWERCASE
      MENUITEM "In&vert Case\tCtrl+Alt+U",  IDM_EDIT_INVERTCASE
      MENUITEM "Title &Case\tCtrl+Alt+I",   IDM_EDIT_TITLECASE
      MENUITEM "&Sentence Case\tCtrl+Alt+O",  IDM_EDIT_SENTENCECASE
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Tabify Selection\tCtrl+Shift+T",  IDM_EDIT_CONVERTSPACES
      MENUITEM "U&ntabify Selection\tCtrl+Shift+S", IDM_EDIT_CONVERTTABS
      MENUITEM "Tabify &Indent\tCtrl+Alt+T",   IDM_EDIT_CONVERTSPACES2
      MENUITEM "Untabi&fy Indent\tCtrl+Alt+S",  IDM_EDIT_CONVERTTABS2
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "To &Hexadecimal\tCtrl+Alt+H",   IDM_EDIT_NUM2HEX
      MENUITEM "To &Decimal\tCtrl+Alt+D",    IDM_EDIT_NUM2DEC
      MENUITEM "To &Binary\tCtrl+Alt+B",    IDM_EDIT_NUM2BIN
      MENUITEM "To &Octet",       IDM_EDIT_NUM2OCT
     END
     POPUP "I&nsert"
     BEGIN
      MENUITEM "Complete &Word\tAlt+/",    IDM_EDIT_COMPLETEWORD
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&HTML/XML Tag...\tAlt+X",    IDM_EDIT_INSERT_XMLTAG
      MENUITEM "New &GUID",       IDM_EDIT_INSERT_GUID
      POPUP "Unicode &Control Character"
      BEGIN
       MENUITEM "WJ\t&Word joiner",      IDM_INSERT_UNICODE_WJ
       MENUITEM "ZWJ\tZero width &joiner",     IDM_INSERT_UNICODE_ZWJ
       MENUITEM "ZWNJ\tZero width &non-joiner",   IDM_INSERT_UNICODE_ZWNJ
       MENUITEM "LRM\t&Left-to-right mark",    IDM_INSERT_UNICODE_LRM
       MENUITEM "RLM\t&Right-to-left mark",    IDM_INSERT_UNICODE_RLM
       MENUITEM "LRE\tStart of left-to-right &embedding", IDM_INSERT_UNICODE_LRE
       MENUITEM "RLE\tStart of right-to-left e&mbedding", IDM_INSERT_UNICODE_RLE
       MENUITEM "LRO\tStart of left-to-right &override", IDM_INSERT_UNICODE_LRO
       MENUITEM "RLO\tStart of right-to-left o&verride", IDM_INSERT_UNICODE_RLO
       MENUITEM "LRI\tLeft-to-&right isolate",    IDM_INSERT_UNICODE_LRI
       MENUITEM "RLI\tRight-to-&left isolate",    IDM_INSERT_UNICODE_RLI
       MENUITEM "FSI\t&First strong isolate",    IDM_INSERT_UNICODE_FSI
       MENUITEM "PDI\tPo&p directional isolate",   IDM_INSERT_UNICODE_PDI
       MENUITEM "PDF\t&Pop directional formatting",  IDM_INSERT_UNICODE_PDF
       MENUITEM "NADS\tN&ational digit shapes substitution",IDM_INSERT_UNICODE_NADS
       MENUITEM "NODS\tNominal (European) &digit shapes", IDM_INSERT_UNICODE_NODS
       MENUITEM "ASS\tActivate &symmetric swapping",  IDM_INSERT_UNICODE_ASS
       MENUITEM "ISS\tInhibit s&ymmetric swapping",  IDM_INSERT_UNICODE_ISS
       MENUITEM "AAFS\tActivate Arabic &form shaping",  IDM_INSERT_UNICODE_AAFS
       MENUITEM "IAFS\tInhibit Arabic form s&haping",  IDM_INSERT_UNICODE_IAFS
       MENUITEM "ALM\t&Arabic letter mark",          IDM_INSERT_UNICODE_ALM
       MENUITEM "RS\tRecord Separator (&Block separator)", IDM_INSERT_UNICODE_RS
       MENUITEM "US\tUnit Separator (&Segment separator)", IDM_INSERT_UNICODE_US
       MENUITEM "LS\tL&ine Separator",      IDM_INSERT_UNICODE_LS
       MENUITEM "PS\tPara&graph Separator",    IDM_INSERT_UNICODE_PS
       MENUITEM "ZWSP\t&Zero width space",     IDM_INSERT_UNICODE_ZWSP
      END
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&File Name",        CMD_INSERTFILENAME_NOEXT
      MENUITEM "File Name and E&xtension\tCtrl+F9",  IDM_EDIT_INSERT_FILENAME
      MENUITEM "Full &Path Name\tCtrl+Shift+F9",   IDM_EDIT_INSERT_PATHNAME
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Current &Date",       IDM_EDIT_INSERT_LOC_DATE
      MENUITEM "Current Date &Time",      IDM_EDIT_INSERT_LOC_DATETIME
      MENUITEM "&UTC Date Time",       IDM_EDIT_INSERT_UTC_DATETIME
      MENUITEM "Unix Timesta&mp",       IDM_EDIT_INSERT_TIMESTAMP
      POPUP "&Other Timestamps"
      BEGIN
       MENUITEM "&Millisecond (ms)",     IDM_EDIT_INSERT_TIMESTAMP_MS
       MENUITEM "Micro&second (us)",     IDM_EDIT_INSERT_TIMESTAMP_US
       MENUITEM "&Nanosecond (ns)",     IDM_EDIT_INSERT_TIMESTAMP_NS
      END
      MENUITEM "Time/Date (&Short Form)\tCtrl+F5",  IDM_EDIT_INSERT_SHORTDATE
      MENUITEM "Time/Date (&Long Form)\tCtrl+Shift+F5", IDM_EDIT_INSERT_LONGDATE
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Encoding Identifier\tCtrl+F8",   IDM_EDIT_INSERT_ENCODING
      MENUITEM "Script She&bang Line",     IDM_EDIT_INSERT_SHEBANG
     END
     POPUP "Spec&ial"
     BEGIN
      MENUITEM "C&har to Hex\tCtrl+Alt+X",    IDM_EDIT_CHAR2HEX
      MENUITEM "Hex to Cha&r\tCtrl+Alt+C",    IDM_EDIT_HEX2CHAR
      MENUITEM "&Show Hex Code",       IDM_EDIT_SHOW_HEX
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Esca&pe C Chars\tCtrl+Alt+E",    IDM_EDIT_ESCAPECCHARS
      MENUITEM "&Unescape C Chars\tCtrl+Alt+R",   IDM_EDIT_UNESCAPECCHARS
      MENUITEM "Escape HT&ML/XML Chars\tAlt+Shift+X",  IDM_EDIT_XHTML_ESCAPE_CHAR
      MENUITEM "Unescape HTML/&XML Chars\tAlt+Shift+H", IDM_EDIT_XHTML_UNESCAPE_CHAR
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Delete &Line Left\tCtrl+Shift+Back",  IDM_EDIT_DELETELINELEFT
      MENUITEM "Delete Li&ne Right\tCtrl+Shift+Del",  IDM_EDIT_DELETELINERIGHT
      MENUITEM "Delete Word Le&ft\tCtrl+Back",   CMD_CTRLBACK
      MENUITEM "Delete Word Ri&ght\tCtrl+Del",   CMD_CTRLDEL
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Update &Timestamps\tShift+F5",   CMD_TIMESTAMPS
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "&Find and Replace"
     BEGIN
      MENUITEM "&Find...\tCtrl+F",    IDM_EDIT_FIND
      MENUITEM "Sa&ve Find Text\tAlt+F3",   IDM_EDIT_SAVEFIND
      MENUITEM "Find &Next\tF3",     IDM_EDIT_FINDNEXT
      MENUITEM "Find &Previous\tShift+F3",  IDM_EDIT_FINDPREV
      MENUITEM "R&eplace...\tCtrl+H",    IDM_EDIT_REPLACE
      MENUITEM "Repl&ace Next\tF4",    IDM_EDIT_REPLACENEXT
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Find Matching &Brace\tCtrl+B",    IDM_EDIT_FINDMATCHINGBRACE
      MENUITEM "Select to Matching B&race\tCtrl+Shift+B",  IDM_EDIT_SELTOMATCHINGBRACE
      MENUITEM "Select &Word\tCtrl+Alt+Space",    IDM_EDIT_SELECTWORD
      MENUITEM "Select &Lines (Expand Selection)\tCtrl+Shift+Space", IDM_EDIT_SELECTLINE
      MENUITEM "Select Lines in &Current Block\tAlt+Shift+]", IDM_EDIT_SELECTLINE_BLOCK
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Select to Document Star&t",     IDM_EDIT_SELTODOCSTART
      MENUITEM "Select to Document En&d",      IDM_EDIT_SELTODOCEND
      MENUITEM "Select to Ne&xt\tCtrl+Alt+F2",    IDM_EDIT_SELTONEXT
      MENUITEM "Select to Previou&s\tCtrl+Alt+Shift+F2",  IDM_EDIT_SELTOPREV
     END
     POPUP "Boo&kmarks"
     BEGIN
      MENUITEM "&Toggle\tCtrl+F2",   BME_EDIT_BOOKMARKTOGGLE
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Goto &Next\tF2",    BME_EDIT_BOOKMARKNEXT
      MENUITEM "Goto &Previous\tShift+F2", BME_EDIT_BOOKMARKPREV
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Select All\tAlt+F6",   BME_EDIT_BOOKMARKSELECT
      MENUITEM "&Clear All\tAlt+F2",   BME_EDIT_BOOKMARKCLEAR
     END
     POPUP "&Goto"
     BEGIN
      MENUITEM "&Goto Line...\tCtrl+G",   IDM_EDIT_GOTOLINE
      //MENUITEM SEPARATOR
      //MENUITEM "Navigate &Backward\tAlt+Left", IDM_EDIT_NAVIGATE_BACKWARD
      //MENUITEM "Navigate &Forward\tAlt+Right", IDM_EDIT_NAVIGATE_FORWARD
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Goto Blo&ck Start\tAlt+[",     IDM_EDIT_GOTO_BLOCK_START
      MENUITEM "Goto Bloc&k End\tAlt+]",      IDM_EDIT_GOTO_BLOCK_END
      MENUITEM "Goto &Previous Block\tAlt+Comma (<,)",  IDM_EDIT_GOTO_PREVIOUS_BLOCK
      MENUITEM "Goto &Next Block\tAlt+Period (>.)",   IDM_EDIT_GOTO_NEXT_BLOCK
      MENUITEM "Goto P&revious Sibling Block\tCtrl+Alt+Comma (<,)",IDM_EDIT_GOTO_PREV_SIBLING_BLOCK
      MENUITEM "Goto N&ext Sibling Block\tCtrl+Alt+Period (>.)", IDM_EDIT_GOTO_NEXT_SIBLING_BLOCK
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Goto &Selection Start\tCtrl+Shift+Comma (<,)",CMD_JUMP2SELSTART
      MENUITEM "Goto Selec&tion End\tCtrl+Shift+Period (>.)", CMD_JUMP2SELEND
     END
    END
    POPUP "&View"
    BEGIN
     MENUITEM "Default &Code Font...\tAlt+F12", IDM_VIEW_DEFAULT_CODE_FONT
     MENUITEM "&Default Text Font...",   IDM_VIEW_DEFAULT_TEXT_FONT
     POPUP "C&aret Style"
     BEGIN
      MENUITEM "Block (&OVR Mode)",   IDM_VIEW_CARET_STYLE_BLOCK_OVR
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Block (&INS Mode)",   IDM_VIEW_CARET_STYLE_BLOCK
      MENUITEM "Line Width &1",    IDM_VIEW_CARET_STYLE_WIDTH1
      MENUITEM "Line Width &2",    IDM_VIEW_CARET_STYLE_WIDTH2
      MENUITEM "Line Width &3",    IDM_VIEW_CARET_STYLE_WIDTH3
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&No Blink",     IDM_VIEW_CARET_STYLE_NOBLINK
      MENUITEM "Draw Block Caret in &Selection",  IDM_VIEW_CARET_STYLE_SELECTION
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Word W&rap\tCtrl+Shift+W",    IDM_VIEW_WORDWRAP
     MENUITEM "&Long Line Marker\tCtrl+Shift+L",   IDM_VIEW_LONGLINEMARKER
     MENUITEM "Indentation &Guides\tCtrl+Shift+G",  IDM_VIEW_SHOWINDENTGUIDES
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Show &Whitespace\tCtrl+Shift+8",   IDM_VIEW_SHOWWHITESPACE
     MENUITEM "Show Line &Endings\tCtrl+Shift+9",  IDM_VIEW_SHOWEOLS
     MENUITEM "Show Wrap S&ymbols\tCtrl+Shift+0",  IDM_VIEW_WORDWRAPSYMBOLS
     MENUITEM "Un&icode Control Character",    IDM_VIEW_UNICODE_CONTROL_CHAR
     //MENUITEM "S&how CallTips",      IDM_VIEW_SHOWCALLTIPS
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "&Visual Brace Matching\tCtrl+Shift+V", IDM_VIEW_MATCHBRACES
     MENUITEM "Highlight Current &Block",    IDM_VIEW_HIGHLIGHTCURRENT_BLOCK
     POPUP "Highlight C&urrent Line"
     BEGIN
      MENUITEM "&No Highlight",      IDM_VIEW_HIGHLIGHTCURRENTLINE_NONE
      MENUITEM "Background &Color\tCtrl+Shift+I",  IDM_VIEW_HIGHLIGHTCURRENTLINE_BACK
      MENUITEM "Outline &Frame\tCtrl+Shift+F",  IDM_VIEW_HIGHLIGHTCURRENTLINE_FRAME
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Highlight &Subline",     IDM_VIEW_HIGHLIGHTCURRENTLINE_SUBLINE
     END
     POPUP "Mar&k Occurrences"
     BEGIN
      MENUITEM "&Off",      IDM_VIEW_MARKOCCURRENCES_OFF
      MENUITEM "Match &Case",     IDM_VIEW_MARKOCCURRENCES_CASE
      MENUITEM "Match &Whole Word Only",  IDM_VIEW_MARKOCCURRENCES_WORD
      MENUITEM "Bookmark &Matched Line",  IDM_VIEW_MARKOCCURRENCES_BOOKMARK
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Line &Numbers\tCtrl+Shift+N",  IDM_VIEW_LINENUMBERS
     MENUITEM "Bookmark &Margin\tCtrl+Shift+M", IDM_VIEW_MARGIN
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Show Code &Folding\tCtrl+Shift+Alt+F",IDM_VIEW_SHOW_FOLDING
     POPUP "&Toggle Folds"
     BEGIN
      MENUITEM "&Default Levels\tShift+Alt+D",IDM_VIEW_FOLD_DEFAULT
      MENUITEM "&All Levels\tShift+Alt+A", IDM_VIEW_FOLD_ALL
      MENUITEM "&Current Block\tAlt+C",  IDM_VIEW_FOLD_CURRENT_BLOCK
      MENUITEM "Current &Level",    IDM_VIEW_FOLD_CURRENT_LEVEL
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Level &1\tAlt+1",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL1
      MENUITEM "Level &2\tAlt+2",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL2
      MENUITEM "Level &3\tAlt+3",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL3
      MENUITEM "Level &4\tAlt+4",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL4
      MENUITEM "Level &5\tAlt+5",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL5
      MENUITEM "Level &6\tAlt+6",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL6
      MENUITEM "Level &7\tAlt+7",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL7
      MENUITEM "Level &8\tAlt+8",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL8
      MENUITEM "Level &9\tAlt+9",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL9
      MENUITEM "Level 1&0",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL10
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "&Zoom"
     BEGIN
      MENUITEM "Zoom &In\tCtrl++",   IDM_VIEW_ZOOMIN
      MENUITEM "Zoom &Out\tCtrl+-",   IDM_VIEW_ZOOMOUT
      MENUITEM "Zoom &Level...",    IDM_VIEW_ZOOM_LEVEL
      MENUITEM "&Reset Zoom\tCtrl+\\",  IDM_VIEW_RESETZOOM
     END
     MENUITEM "Toggle Full &Screen\tF11 [Esc]", IDM_VIEW_TOGGLE_FULLSCREEN
    END
    POPUP "Sche&me"
    BEGIN
     MENUITEM "&Syntax Scheme...\tF12",   IDM_VIEW_SCHEME
     MENUITEM "&Customize Schemes...\tCtrl+F12", IDM_VIEW_SCHEME_CONFIG
     MENUITEM "&Favorite Schemes...",   IDM_VIEW_SCHEME_FAVORITE
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Use &2nd Global Styles\tShift+F12",IDM_VIEW_USE2NDGLOBALSTYLE
     MENUITEM "&Use Default Code Style",   IDM_VIEW_USEDEFAULT_CODESTYLE
     POPUP "St&yle Theme"
     BEGIN
      MENUITEM "&Default",     IDM_VIEW_STYLE_THEME_DEFAULT
      MENUITEM "Dar&k",      IDM_VIEW_STYLE_THEME_DARK
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "&Text File"
     BEGIN
      MENUITEM "&Text File",     IDM_LEXER_TEXTFILE
      MENUITEM "&2nd Text File",    IDM_LEXER_2NDTEXTFILE
     END
     MENUITEM "CSV File...",      IDM_LEXER_CSV
     POPUP "CSS Style S&heet"
     BEGIN
      MENUITEM "&CSS Style Sheet",   IDM_LEXER_CSS
      MENUITEM "&SCSS Style Sheet",   IDM_LEXER_SCSS
      MENUITEM "&Less Style Sheet",   IDM_LEXER_LESS
      MENUITEM "&HSS Style Sheet",   IDM_LEXER_HSS
     END
     POPUP "&Web Source Code"
     BEGIN
      MENUITEM "&Web Source Code",   IDM_LEXER_WEB
      MENUITEM "&PHP Page",     IDM_LEXER_PHP
      MENUITEM "&JSP Page",     IDM_LEXER_JSP
      MENUITEM "ASP.NET (&C#)",    IDM_LEXER_ASPX_CS
      MENUITEM "ASP.NET (&VB.NET)",   IDM_LEXER_ASPX_VB
      MENUITEM "ASP (V&BScript)",    IDM_LEXER_ASP_VBS
      MENUITEM "ASP (J&Script)",    IDM_LEXER_ASP_JS
     END
     POPUP "Mark&down"
     BEGIN
      MENUITEM "Git&Hub GFM",     IDM_LEXER_MARKDOWN_GITHUB
      MENUITEM "Git&Lab GLFM",    IDM_LEXER_MARKDOWN_GITLAB
      MENUITEM "&Pandoc",      IDM_LEXER_MARKDOWN_PANDOC
     END
     POPUP "&Math"
     BEGIN
      MENUITEM "&MATLAB",      IDM_LEXER_MATLAB
      MENUITEM "&Octave",      IDM_LEXER_OCTAVE
      MENUITEM "&Scilab",      IDM_LEXER_SCILAB
     END
     POPUP "Shell Scri&pt"
     BEGIN
      MENUITEM "&Shell Script",    IDM_LEXER_BASH
      MENUITEM "&C Shell",     IDM_LEXER_CSHELL
      MENUITEM "&M4 Macro",     IDM_LEXER_M4
     END
     //POPUP "S&QL Dialect"
     POPUP "&XML Document"
     BEGIN
      MENUITEM "&XML Document",    IDM_LEXER_XML
      MENUITEM "XML &Schema",     IDM_LEXER_XSD
      MENUITEM "XSL&T Stylesheet",   IDM_LEXER_XSLT
      MENUITEM "XML &DTD",     IDM_LEXER_DTD
     END
     POPUP "XML (&Java)"
     BEGIN
      MENUITEM "Ant &Build",     IDM_LEXER_ANT_BUILD
      MENUITEM "Maven &POM",     IDM_LEXER_MAVEN_POM
      MENUITEM "&Maven Settings",    IDM_LEXER_MAVEN_SETTINGS
      MENUITEM "I&vy Module",     IDM_LEXER_IVY_MODULE
      MENUITEM "&Ivy Settings",    IDM_LEXER_IVY_SETTINGS
      MENUITEM "PMD &Ruleset",    IDM_LEXER_PMD_RULESET
      MENUITEM "&Checkstyle",     IDM_LEXER_CHECKSTYLE
     END
     POPUP "Web Confi&g"
     BEGIN
      MENUITEM "&Apache Config",    IDM_LEXER_APACHE
      MENUITEM "&Tomcat Config",    IDM_LEXER_TOMCAT
      MENUITEM "&Web Config",     IDM_LEXER_WEB_JAVA
      MENUITEM "Str&uts Config",    IDM_LEXER_STRUTS
      MENUITEM "&Hibernate Config",   IDM_LEXER_HIB_CFG
      MENUITEM "Hibernate &Mapping",   IDM_LEXER_HIB_MAP
      MENUITEM "Spring &Beans",    IDM_LEXER_SPRING_BEANS
      MENUITEM "&JBoss Config",    IDM_LEXER_JBOSS
     END
     //POPUP "XML (.&NET)"
     //BEGIN
     // MENUITEM "&Web Config",     IDM_LEXER_WEB_NET
     // MENUITEM "&ResX Resource",    IDM_LEXER_RESX
     // MENUITEM "WPF &XAML",     IDM_LEXER_XAML
     //END
     POPUP "XML (&Others)"
     BEGIN
      MENUITEM "&Property List",    IDM_LEXER_PROPERTY_LIST
      MENUITEM "Android &Manifest",   IDM_LEXER_ANDROID_MANIFEST
      MENUITEM "Android &Layout",    IDM_LEXER_ANDROID_LAYOUT
      //MENUITEM "SV&G Document",    IDM_LEXER_SVG
     END
    END
    POPUP "&Settings"
    BEGIN
     MENUITEM "Insert Tabs as &Spaces",   IDM_VIEW_TABSASSPACES
     MENUITEM "&Tab Settings...\tCtrl+T",  IDM_VIEW_TABSETTINGS
     MENUITEM "Word &Wrap Settings...",   IDM_VIEW_WORDWRAPSETTINGS
     MENUITEM "&Long Line Settings...",   IDM_VIEW_LONGLINESETTINGS
     MENUITEM "&Auto Completion Settings...", IDM_VIEW_AUTOCOMPLETION_SETTINGS
     MENUITEM "Auto Completion I&gnore Case", IDM_VIEW_AUTOCOMPLETION_IGNORECASE
     MENUITEM "Enable LaTe&X Input Method",  IDM_SET_LATEX_INPUT_METHOD
     POPUP "Select and &Edit Options"
     BEGIN
      MENUITEM "Enable &Multiple Selection",  IDM_SET_MULTIPLE_SELECTION
      MENUITEM "Copy &Selection as Find Text", IDM_SET_SELECTIONASFINDTEXT
      MENUITEM "Copy &Paste Buffer as Find Text", IDM_SET_PASTEBUFFERASFINDTEXT
      POPUP "Line Selection &Mode"
      BEGIN
       MENUITEM "&None",     IDM_LINE_SELECTION_MODE_NONE
       MENUITEM "&Visual Studio",   IDM_LINE_SELECTION_MODE_VS
       MENUITEM "Nor&mal",     IDM_LINE_SELECTION_MODE_NORMAL
      END
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "Appea&rance"
     BEGIN
      MENUITEM "Show &Menu\tAlt+F11",   IDM_VIEW_MENU
      MENUITEM "S&how Toolbar\tCtrl+F11",  IDM_VIEW_TOOLBAR
      MENUITEM "Customi&ze Toolbar...",  IDM_VIEW_CUSTOMIZE_TOOLBAR
      MENUITEM "&Auto Scale Toolbar",   IDM_VIEW_AUTO_SCALE_TOOLBAR
      MENUITEM "Show Stat&usbar\tShift+F11", IDM_VIEW_STATUSBAR
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Transparent Mode\tCtrl+0", IDM_VIEW_TRANSPARENT
      POPUP "Full Scree&n Mode"
      BEGIN
       MENUITEM "On &Startup",    IDM_VIEW_FULLSCREEN_ON_START
       MENUITEM "Hide &Title",    IDM_VIEW_FULLSCREEN_HIDE_TITLE
      END
      POPUP "Scroll &Past Last Line"
      BEGIN
       MENUITEM "&No",      IDM_VIEW_SCROLLPASTLASTLINE_NO
       MENUITEM "&One Page",    IDM_VIEW_SCROLLPASTLASTLINE_ONE
       MENUITEM "&Half Page",    IDM_VIEW_SCROLLPASTLASTLINE_HALF
       MENUITEM "1/&3 Page",    IDM_VIEW_SCROLLPASTLASTLINE_THIRD
       MENUITEM "1/&4 Page",    IDM_VIEW_SCROLLPASTLASTLINE_QUARTER
      END
    #if NP2_ENABLE_APP_LOCALIZATION_DLL
      MENUITEM SEPARATOR
      POPUP "&Language"
      BEGIN
       MENUITEM "&System Language",  IDM_LANG_USER_DEFAULT
       MENUITEM "Deutsch",     IDM_LANG_GERMAN
       MENUITEM "English",     IDM_LANG_ENGLISH_US
       MENUITEM "Français (France)",  IDM_LANG_FRENCH_FRANCE
       MENUITEM "Italiano",    IDM_LANG_ITALIAN
       MENUITEM "Português (Brasil)",  IDM_LANG_PORTUGUESE_BRAZIL
       MENUITEM "???",     IDM_LANG_JAPANESE
       MENUITEM "???",     IDM_LANG_KOREAN
       MENUITEM "??(??)",    IDM_LANG_CHINESE_TRADITIONAL
       MENUITEM "??(??)",    IDM_LANG_CHINESE_SIMPLIFIED
      END
    #endif
      MENUITEM "Use &XP Style Open/Save Dialog", IDM_SET_USE_XP_FILE_DIALOG
     END
     POPUP "Window O&ptions"
     BEGIN
      MENUITEM "Always On &Top\tAlt+Shift+T", IDM_VIEW_ALWAYSONTOP
      MENUITEM "Minimi&ze to Tray",   IDM_VIEW_MINTOTRAY
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Reuse Window",    IDM_VIEW_REUSEWINDOW
      MENUITEM "&Sticky Window Position",  IDM_VIEW_STICKY_WINDOW_POSITION
      MENUITEM "Clear Position &History",  IDM_VIEW_CLEARWINPOS
     END
     POPUP "Window Title Displa&y"
     BEGIN
      MENUITEM "&File Name Only",    IDM_VIEW_SHOWFILENAMEONLY
      MENUITEM "File Name and &Directory", IDM_VIEW_SHOWFILENAMEFIRST
      MENUITEM "Full &Path Name",    IDM_VIEW_SHOWFULLPATH
      MENUITEM "&Text Excerpt",    IDM_VIEW_SHOWEXCERPT
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Single &File Instance",   IDM_VIEW_SINGLEFILEINSTANCE
     MENUITEM "File &Change Notification...\tAlt+F5", IDM_VIEW_CHANGENOTIFY
     MENUITEM "A&utoSave Settings...",   IDM_SET_FILE_AUTOSAVE
     POPUP "Extra Esc &Key Function"
     BEGIN
      MENUITEM "&None",      IDM_VIEW_NOESCFUNC
      MENUITEM "&Minimize Notepad2",   IDM_VIEW_ESCMINIMIZE
      MENUITEM "E&xit Notepad2",    IDM_VIEW_ESCEXIT
     END
     POPUP "Other Sett&ings"
     BEGIN
      MENUITEM "Remember Recent &Files",  IDM_VIEW_NOSAVERECENT
      MENUITEM "Remember &Search Options", IDM_VIEW_NOSAVEFINDREPL
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "A&dvanced Settings"
     BEGIN
      POPUP "Ren&dering Technology"
      BEGIN
       MENUITEM "&Legacy GDI",    IDM_SET_RENDER_TECH_GDI
       MENUITEM "&Direct2D",    IDM_SET_RENDER_TECH_D2D
       MENUITEM "Direct2D &Retain",  IDM_SET_RENDER_TECH_D2DRETAIN
       MENUITEM "Direct2D &GDI DC",  IDM_SET_RENDER_TECH_D2DDC
      END
      POPUP "Font &Quality"
      BEGIN
       MENUITEM "&Default",    IDM_VIEW_FONTQUALITY_DEFAULT
       MENUITEM "&None",     IDM_VIEW_FONTQUALITY_NONE
       MENUITEM "&Standard",    IDM_VIEW_FONTQUALITY_STANDARD
       MENUITEM "&ClearType",    IDM_VIEW_FONTQUALITY_CLEARTYPE
      END
      POPUP "&RTL Layout (GDI)"
      BEGIN
       MENUITEM "&Edit Window",   IDM_SET_RTL_LAYOUT_EDIT
       MENUITEM "&Other Window",   IDM_SET_RTL_LAYOUT_OTHER
      END
      POPUP "&Bidirectional (Direct2D)"
      BEGIN
       MENUITEM "&None",     IDM_SET_BIDIRECTIONAL_NONE
       MENUITEM "&Left to Right",   IDM_SET_BIDIRECTIONAL_L2R
       MENUITEM "&Right to Left",   IDM_SET_BIDIRECTIONAL_R2L
      END
      MENUITEM "Use &Inline Mode IME",  IDM_SET_USE_INLINE_IME
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&System Integration...",  IDM_SET_SYSTEM_INTEGRATION
      MENUITEM "&Open Notepad2.ini\tCtrl+F7", CMD_OPENINIFILE
     END
     MENUITEM "Save Settings &On Exit",   IDM_VIEW_SAVESETTINGS
     MENUITEM "Sa&ve Settings Now\tF7",   IDM_VIEW_SAVESETTINGSNOW
    END
    POPUP "&Tools"
    BEGIN
     MENUITEM "Sa&ve Before Running Tools",  IDM_VIEW_SAVEBEFORERUNNINGTOOLS
     MENUITEM "Use &metapath to Open Folder", IDM_SET_OPEN_FOLDER_METAPATH
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Run as &Administrator",   IDM_FILE_RELAUNCH_ELEVATED
     MENUITEM "&Restart",      IDM_FILE_RESTART
     MENUITEM "Launch &New Window\tAlt+N",  IDM_FILE_NEWWINDOW
     MENUITEM "Launch &Empty Window\tAlt+0",  IDM_FILE_NEWWINDOW2
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Execute &Document\tCtrl+L",  IDM_FILE_LAUNCH
     MENUITEM "Open Document &With...",   IDM_FILE_OPENWITH
     MENUITEM "Run &Command...\tCtrl+R",   IDM_FILE_RUN
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "Action &on Selection"
     BEGIN
      MENUITEM "&Open File, Folder, Link, etc.",  CMD_OPEN_PATH_OR_LINK
      MENUITEM "Open Containing &Folder",    CMD_OPEN_CONTAINING_FOLDER
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Search with &Google",     CMD_ONLINE_SEARCH_GOOGLE
      MENUITEM "Search with &Bing",     CMD_ONLINE_SEARCH_BING
      MENUITEM "Search on &Wikipedia",    CMD_ONLINE_SEARCH_WIKI
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Custom Action &1\tCtrl+Shift+1",  CMD_CUSTOM_ACTION1
      MENUITEM "Custom Action &2\tCtrl+Shift+2",  CMD_CUSTOM_ACTION2
     END
     POPUP "&Base64"
     BEGIN
      MENUITEM "Standard &Encode",     IDM_EDIT_BASE64_ENCODE
      MENUITEM "URL &Safe Encode",     IDM_EDIT_BASE64_SAFE_ENCODE
      MENUITEM "Encode as HTML Embedded &Image",  IDM_EDIT_BASE64_HTML_EMBEDDED_IMAGE
      MENUITEM "&Decode",        IDM_EDIT_BASE64_DECODE
      MENUITEM "Decode as &Hex",      IDM_EDIT_BASE64_DECODE_AS_HEX
     END
     POPUP "Text &Transliteration"
     BEGIN
      MENUITEM "Halfwidth Form to Full&width",  IDM_EDIT_MAP_FULLWIDTH
      MENUITEM "Fullwidth Form to H&alfwidth",  IDM_EDIT_MAP_HALFWIDTH
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Chinese Traditional to &Simplified", IDM_EDIT_MAP_SIMPLIFIED_CHINESE
      MENUITEM "Chinese Simplified to &Traditional", IDM_EDIT_MAP_TRADITIONAL_CHINESE
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Japanese Katakana to &Hiragana",  IDM_EDIT_MAP_HIRAGANA
      MENUITEM "Japanese Hiragana to &Katakana",  IDM_EDIT_MAP_KATAKANA
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Korean Han&ja to Hangul",          IDM_EDIT_MAP_HANJA_HANGUL
      MENUITEM "Korean Han&gul Decomposition",  IDM_EDIT_MAP_HANGUL_DECOMPOSITION
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Bengali to Latin",     IDM_EDIT_MAP_BENGALI_LATIN
      MENUITEM "C&yrillic to Latin",     IDM_EDIT_MAP_CYRILLIC_LATIN
      MENUITEM "&Devanagari to Latin",    IDM_EDIT_MAP_DEVANAGARI_LATIN
      MENUITEM "&Malayalam to Latin",     IDM_EDIT_MAP_MALAYALAM_LATIN
     END
     MENUITEM "&URL Encode\tCtrl+Shift+E",    IDM_EDIT_URLENCODE
     MENUITEM "UR&L Decode\tCtrl+Shift+R",    IDM_EDIT_URLDECODE
    END
    POPUP "&Help"
    BEGIN
     MENUITEM "Project &Home",    IDM_HELP_PROJECT_HOME
     MENUITEM "Latest &Release",    IDM_HELP_LATEST_RELEASE
     MENUITEM "Latest &Build",    IDM_HELP_LATEST_BUILD
     MENUITEM "Report &Issue",    IDM_HELP_REPORT_ISSUE
     MENUITEM "&Feature Request",   IDM_HELP_FEATURE_REQUEST
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Online &Wiki",    IDM_HELP_ONLINE_WIKI
     MENUITEM "&Command Line Help",   IDM_CMDLINE_HELP
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "&About Notepad2\tF1",   IDM_HELP_ABOUT
    END
    END

    IDR_POPUPMENU MENU
    BEGIN
    POPUP "+"
    BEGIN
     MENUITEM "&Undo",      IDM_EDIT_UNDO
     MENUITEM "&Redo",      IDM_EDIT_REDO
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Cu&t",      IDM_EDIT_CUT
     MENUITEM "&Copy",      IDM_EDIT_COPY
     MENUITEM "&Paste",      IDM_EDIT_PASTE
     MENUITEM "&Delete",      IDM_EDIT_DELETE
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Select &All",     IDM_EDIT_SELECTALL
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Toggle &Fold",    IDM_VIEW_FOLD_CURRENT_BLOCK
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "&Open",      CMD_OPEN_PATH_OR_LINK
    END
    POPUP "+"
    BEGIN
     MENUITEM "Show &Menu",     IDM_VIEW_MENU
     MENUITEM "Show &Toolbar",    IDM_VIEW_TOOLBAR
     MENUITEM "&Customize Toolbar...",  IDM_VIEW_CUSTOMIZE_TOOLBAR
     MENUITEM "&Auto Scale Toolbar",   IDM_VIEW_AUTO_SCALE_TOOLBAR
     MENUITEM "Show &Statusbar",    IDM_VIEW_STATUSBAR
    END
    POPUP "+"
    BEGIN
     MENUITEM "&Open Notepad2",    IDM_TRAY_RESTORE
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "E&xit Notepad2",    IDM_TRAY_EXIT
    END
    POPUP "+"
    BEGIN
     MENUITEM "&Default Levels",    IDM_VIEW_FOLD_DEFAULT
     MENUITEM "&All Levels",     IDM_VIEW_FOLD_ALL
     MENUITEM "&Current Block",    IDM_VIEW_FOLD_CURRENT_BLOCK
     MENUITEM "Current &Level",    IDM_VIEW_FOLD_CURRENT_LEVEL
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Level &1",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL1
     MENUITEM "Level &2",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL2
     MENUITEM "Level &3",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL3
     MENUITEM "Level &4",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL4
     MENUITEM "Level &5",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL5
     MENUITEM "Level &6",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL6
     MENUITEM "Level &7",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL7
     MENUITEM "Level &8",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL8
     MENUITEM "Level &9",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL9
     MENUITEM "Level 1&0",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL10
    END
    END


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Accelerator
    //

    IDR_MAINWND ACCELERATORS
    BEGIN
       "0",            IDM_VIEW_TRANSPARENT,       VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "0",            IDM_FILE_NEWWINDOW2,        VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "0",            IDM_VIEW_WORDWRAPSYMBOLS,   VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "1",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL1,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "1",            CMD_CUSTOM_ACTION1,         VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "2",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL2,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "2",            CMD_CUSTOM_ACTION2,         VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "3",            CMD_ENCLOSE_TRIPLE_SQ,      VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "3",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL3,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "4",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL4,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "5",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL5,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "6",            CMD_ENCLOSE_TRIPLE_DQ,      VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "6",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL6,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "7",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL7,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "8",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL8,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "8",            IDM_VIEW_SHOWWHITESPACE,    VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "9",            CMD_ENCLOSE_TRIPLE_BT,      VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "9",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL9,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "9",            IDM_VIEW_SHOWEOLS,          VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "A",            IDM_EDIT_SELECTALL,         VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "A",            IDM_EDIT_COPYALL,           VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "A",            IDM_VIEW_FOLD_ALL,          VIRTKEY, SHIFT, ALT, NOINVERT
       "A",            CMD_RELOADANSI,             VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "B",            IDM_EDIT_FINDMATCHINGBRACE, VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "B",            IDM_EDIT_MERGEBLANKLINES,   VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "B",            IDM_EDIT_NUM2BIN,           VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "B",            IDM_EDIT_SELTOMATCHINGBRACE,VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "C",            IDM_EDIT_COPY,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "C",            IDM_VIEW_FOLD_CURRENT_BLOCK,VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "C",            IDM_EDIT_HEX2CHAR,          VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "C",            IDM_EDIT_COPYLINE,          VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "D",            IDM_EDIT_DUPLICATELINE,     VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "D",            IDM_EDIT_SELECTIONDUPLICATE,VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "D",            IDM_VIEW_FOLD_DEFAULT,      VIRTKEY, SHIFT, ALT, NOINVERT
       "D",            IDM_EDIT_DELETELINE,        VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "D",            IDM_EDIT_NUM2DEC,           VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "E",            IDM_EDIT_COPYADD,           VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "E",            IDM_EDIT_ESCAPECCHARS,      VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "E",            IDM_EDIT_URLENCODE,         VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "F",            IDM_EDIT_FIND,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "F",            CMD_RECODEDEFAULT,          VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "F",            IDM_VIEW_SHOW_FOLDING,      VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "F",            IDM_VIEW_HIGHLIGHTCURRENTLINE_FRAME, VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "G",            IDM_EDIT_GOTOLINE,          VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "G",            IDM_VIEW_SHOWINDENTGUIDES,  VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "H",            IDM_EDIT_REPLACE,           VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "H",            IDM_FILE_RECENT,            VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "H",            IDM_EDIT_XHTML_UNESCAPE_CHAR,VIRTKEY, SHIFT, ALT, NOINVERT
       "H",            IDM_EDIT_NUM2HEX,           VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "I",            IDM_EDIT_SPLITLINES,        VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "I",            IDM_FILE_OPENFAV,           VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "I",            IDM_EDIT_TITLECASE,         VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "I",            IDM_VIEW_HIGHLIGHTCURRENTLINE_BACK, VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "J",            IDM_EDIT_JOINLINES,         VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "J",            IDM_EDIT_ALIGN,             VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "J",            IDM_EDIT_JOINLINESEX,       VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "K",            IDM_EDIT_SWAP,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "K",            IDM_FILE_ADDTOFAV,          VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "K",            CMD_COPYWINPOS,             VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "L",            IDM_FILE_LAUNCH,            VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "L",            IDM_EDIT_STRIPLASTCHAR,     VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "L",            IDM_VIEW_LONGLINEMARKER,    VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "M",            IDM_FILE_BROWSE,            VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "M",            IDM_EDIT_MODIFYLINES,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "M",            IDM_VIEW_MARGIN,            VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "N",            IDM_FILE_NEW,               VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "N",            IDM_FILE_NEWWINDOW,         VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "N",            IDM_VIEW_LINENUMBERS,       VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "O",            IDM_FILE_OPEN,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "O",            IDM_EDIT_SORTLINES,         VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "O",            IDM_EDIT_SENTENCECASE,      VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "O",            CMD_RELOADOEM,              VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "p",            IDM_FILE_PRINT,             VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "P",            IDM_EDIT_PADWITHSPACES,     VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "P",            CMD_DEFAULTWINPOS,          VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "Q",            IDM_EDIT_ENCLOSESELECTION,  VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "Q",            IDM_EDIT_STREAMCOMMENT,     VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "R",            IDM_FILE_RUN,               VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "R",            IDM_EDIT_REMOVEBLANKLINES,  VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "R",            IDM_EDIT_UNESCAPECCHARS,    VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "R",            IDM_EDIT_URLDECODE,         VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "S",            IDM_FILE_SAVE,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "S",            IDM_EDIT_LINETRANSPOSE,     VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "S",            IDM_EDIT_CONVERTTABS2,      VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "S",            IDM_EDIT_CONVERTTABS,       VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "T",            IDM_VIEW_TABSETTINGS,       VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "T",            IDM_EDIT_TRIMLINES,         VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "T",            IDM_VIEW_ALWAYSONTOP,       VIRTKEY, SHIFT, ALT, NOINVERT
       "T",            IDM_EDIT_CONVERTSPACES2,    VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "T",            IDM_EDIT_CONVERTSPACES,     VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "U",            IDM_EDIT_CONVERTLOWERCASE,  VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "U",            IDM_EDIT_INVERTCASE,        VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "U",            IDM_EDIT_CONVERTUPPERCASE,  VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "V",            IDM_EDIT_PASTE,             VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "V",            IDM_VIEW_MATCHBRACES,       VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       VK_ADD,         IDM_VIEW_ZOOMIN,            VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_ADD,         CMD_INCLINELIMIT,           VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_ADD,         CMD_INCREASENUM,            VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_BACK,        CMD_CTRLBACK,               VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_BACK,        IDM_EDIT_UNDO,              VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_BACK,        IDM_EDIT_DELETELINELEFT,    VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       VK_DELETE,      CMD_CTRLDEL,                VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_DELETE,      IDM_EDIT_CUT,               VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_DELETE,      IDM_EDIT_DELETELINERIGHT,   VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       VK_DIVIDE,      IDM_EDIT_LINECOMMENT,       VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_DIVIDE,      IDM_EDIT_COMPLETEWORD,      VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_DOWN,        IDM_EDIT_MOVELINEDOWN,      VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_ESCAPE,      CMD_ESCAPE,                 VIRTKEY, NOINVERT
       VK_ESCAPE,      CMD_SHIFTESC,               VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_INSERT,      IDM_EDIT_COPY,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F1,          IDM_HELP_ABOUT,             VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F10,         IDM_FILE_READONLY_MODE,     VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F11,         IDM_VIEW_TOGGLE_FULLSCREEN, VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F11,         IDM_VIEW_TOOLBAR,           VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F11,         IDM_VIEW_MENU,              VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F11,         IDM_VIEW_STATUSBAR,         VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F12,         IDM_VIEW_SCHEME,            VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F12,         IDM_VIEW_SCHEME_CONFIG,     VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F12,         IDM_VIEW_DEFAULT_CODE_FONT, VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F12,         IDM_VIEW_USE2NDGLOBALSTYLE, VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F2,          IDM_EDIT_SELTONEXT,         VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_F2,          IDM_EDIT_SELTOPREV,         VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_F2,          BME_EDIT_BOOKMARKNEXT,      VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F2,          BME_EDIT_BOOKMARKTOGGLE,    VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F2,          BME_EDIT_BOOKMARKCLEAR,     VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F2,          BME_EDIT_BOOKMARKPREV,      VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F3,          IDM_EDIT_FINDNEXT,          VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F3,          CMD_FINDNEXTSEL,            VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F3,          IDM_EDIT_SAVEFIND,          VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F3,          IDM_EDIT_FINDPREV,          VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F3,          CMD_FINDPREVSEL,            VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       VK_F4,          IDM_EDIT_REPLACENEXT,       VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F4,          IDM_FILE_NEW,               VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F5,          IDM_FILE_REVERT,            VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F5,          IDM_EDIT_INSERT_SHORTDATE,  VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F5,          IDM_VIEW_CHANGENOTIFY,      VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F5,          CMD_TIMESTAMPS,             VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F5,          IDM_EDIT_INSERT_LONGDATE,   VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       VK_F6,          IDM_FILE_SAVEAS,            VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F6,          IDM_FILE_SAVECOPY,          VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F6,          BME_EDIT_BOOKMARKSELECT,    VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F7,          IDM_VIEW_SAVESETTINGSNOW,   VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F7,          CMD_OPENINIFILE,            VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F8,          IDM_RECODE_SELECT,          VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F8,          IDM_EDIT_INSERT_ENCODING,   VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F8,          CMD_RELOADNOFILEVARS,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F8,          CMD_RELOADUTF8,             VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F9,          IDM_ENCODING_SELECT,        VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F9,          IDM_EDIT_INSERT_FILENAME,   VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F9,          IDM_FILE_MANAGEFAV,         VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F9,          CMD_COPYFILENAME,           VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F9,          CMD_COPYPATHNAME,           VIRTKEY, SHIFT, ALT, NOINVERT
       VK_F9,          IDM_EDIT_INSERT_PATHNAME,   VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       //VK_LEFT,        IDM_EDIT_NAVIGATE_BACKWARD, VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_2,       IDM_EDIT_LINECOMMENT,       VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_OEM_2,       IDM_EDIT_COMPLETEWORD,      VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_4,       IDM_EDIT_GOTO_BLOCK_START,  VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_5,       IDM_VIEW_RESETZOOM,         VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_OEM_6,       IDM_EDIT_GOTO_BLOCK_END,    VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_6,       IDM_EDIT_SELECTLINE_BLOCK,  VIRTKEY, SHIFT, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_COMMA,   IDM_EDIT_GOTO_PREVIOUS_BLOCK,VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_COMMA,   IDM_EDIT_GOTO_PREV_SIBLING_BLOCK,VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_COMMA,   CMD_JUMP2SELSTART,          VIRTKEY, CONTROL, SHIFT, NOINVERT
       VK_OEM_MINUS,   IDM_VIEW_ZOOMOUT,           VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_OEM_MINUS,   CMD_DECREASENUM,            VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_PERIOD,  IDM_EDIT_GOTO_NEXT_BLOCK,   VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_PERIOD,  IDM_EDIT_GOTO_NEXT_SIBLING_BLOCK,VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_PERIOD,  CMD_JUMP2SELEND,            VIRTKEY, CONTROL, SHIFT, NOINVERT
       VK_OEM_PLUS,    IDM_VIEW_ZOOMIN,            VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_OEM_PLUS,    CMD_INCREASENUM,            VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_RETURN,      CMD_CTRLENTER,              VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       //VK_RIGHT,       IDM_EDIT_NAVIGATE_FORWARD,  VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_SPACE,       IDM_EDIT_SELECTWORD,        VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_SPACE,       IDM_EDIT_SELECTLINE,        VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       VK_SUBTRACT,    IDM_VIEW_ZOOMOUT,           VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_SUBTRACT,    CMD_DECLINELIMIT,           VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_SUBTRACT,    CMD_DECREASENUM,            VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_TAB,         CMD_TAB_COMPLETION,         VIRTKEY, NOINVERT
       VK_TAB,         CMD_CTRLTAB,                VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_UP,          IDM_EDIT_MOVELINEUP,        VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "W",            IDM_EDIT_COMPRESSWS,        VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "W",            IDM_FILE_EXIT,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "W",            IDM_VIEW_WORDWRAP,          VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "X",            IDM_EDIT_CUT,               VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "X",            IDM_EDIT_INSERT_XMLTAG,     VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "X",            IDM_EDIT_XHTML_ESCAPE_CHAR, VIRTKEY, SHIFT, ALT, NOINVERT
       "X",            IDM_EDIT_CHAR2HEX,          VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "X",            IDM_EDIT_CUTLINE,           VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "Y",            IDM_EDIT_REDO,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "Y",            IDM_EDIT_UNDO,              VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "Z",            IDM_EDIT_UNDO,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "Z",            IDM_EDIT_STRIP1STCHAR,      VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "Z",            IDM_EDIT_REDO,              VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
    END

    IDR_ACCFINDREPLACE ACCELERATORS
    BEGIN
       "F",            IDACC_FIND,             VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "H",            IDACC_REPLACE,          VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F2,          IDACC_SELTONEXT,        VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_F2,          IDACC_SELTOPREV,        VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_F3,          IDACC_FINDNEXT,         VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F3,          IDACC_SAVEFIND,         VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F3,          IDACC_FINDPREV,         VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F4,          IDACC_REPLACENEXT,      VIRTKEY, NOINVERT
    END


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Dialog
    //

    IDD_ABOUT DIALOGEX 0, 0, 255, 144
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | DS_NOFAILCREATE | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Notepad2"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,142,123,50,14
       PUSHBUTTON      "Copy",IDC_COPY_BUILD_INFO,198,123,50,14
       ICON            IDR_MAINWND,IDC_STATIC,7,7,20,20
       LTEXT           "",IDC_VERSION,45,7,200,8
       LTEXT           "",IDC_BUILD_INFO,45,18,200,16
       LTEXT           "Copyright © 2004-2012 Florian Balmer.",IDC_STATIC,45,38,200,8
       LTEXT           "",IDC_WEBPAGE_TEXT,45,48,200,8,NOT WS_VISIBLE | WS_DISABLED
       CONTROL         "",IDC_WEBPAGE_LINK,"SysLink",WS_TABSTOP,45,48,200,10
       LTEXT           "Copyright © 2010-2017 XhmikosR and all contributors.",IDC_STATIC,45,60,200,8
       LTEXT           "",IDC_MOD_PAGE_TEXT,45,68,200,8,NOT WS_VISIBLE | WS_DISABLED
       CONTROL         "",IDC_MOD_PAGE_LINK,"SysLink",WS_TABSTOP,45,68,200,10
       LTEXT           "Copyright © 2011-2023 Zufu Liu and all contributors.",IDC_STATIC,45,80,200,8
       LTEXT           "",IDC_NEW_PAGE_TEXT,45,80,200,8,NOT WS_VISIBLE | WS_DISABLED
       CONTROL         "",IDC_NEW_PAGE_LINK,"SysLink",WS_TABSTOP,45,88,200,10
       LTEXT           "Contact Florian Balmer:",IDC_STATIC,45,100,94,8
       LTEXT           "",IDC_EMAIL_TEXT,45,108,94,8,NOT WS_VISIBLE | WS_DISABLED
       CONTROL         "",IDC_EMAIL_LINK,"SysLink",WS_TABSTOP,45,108,94,10
       LTEXT           "Visit Scintilla's website:",IDC_STATIC,45,120,94,8
       LTEXT           "",IDC_SCI_PAGE_TEXT,45,128,94,8,NOT WS_VISIBLE | WS_DISABLED
       CONTROL         "",IDC_SCI_PAGE_LINK,"SysLink",WS_TABSTOP,45,128,94,10
    END

    IDD_FIND DIALOGEX 0, 0, 290, 112
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | DS_NOFAILCREATE | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Find Text"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "Search Strin&g:",IDC_STATIC,7,7,67,8
       COMBOBOX        IDC_FINDTEXT,7,17,210,116,CBS_DROPDOWN | CBS_AUTOHSCROLL | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &case",IDC_FINDCASE,7,37,73,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &whole word only",IDC_FINDWORD,7,49,110,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &beginning of word only",IDC_FINDSTART,7,61,124,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Regular &expression search",IDC_FINDREGEXP,7,73,112,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Transform backslashes",IDC_FINDTRANSFORMBS,7,85,95,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Don't wrap around",IDC_NOWRAP,132,37,79,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "C&lose after find",IDC_FINDCLOSE,132,49,77,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "W&ildcard search",IDC_WILDCARDSEARCH,132,61,74,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "Find &Next",IDOK,223,7,60,14
       PUSHBUTTON      "Find &Previous",IDC_FINDPREV,223,24,60,14
       PUSHBUTTON      "&Find All",IDC_FINDALL,223,41,60,14
       PUSHBUTTON      "&Select All",IDC_REPLACEALL,223,58,60,14
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_REGEXPHELP,"SysLink",0x0,118,73,12,10
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_BACKSLASHHELP,"SysLink",0x0,118,85,12,10
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_WILDCARDHELP,"SysLink",0x0,208,61,12,10
       CONTROL         "<a>Clear History</a>",IDC_CLEAR_FIND,"SysLink",WS_TABSTOP,173,7,48,10
       AUTOCHECKBOX    "Transparent mode on losing focus",IDC_TRANSPARENT,7,96,124,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Boo&kmark matched line",IDC_FINDALLBOOKMARK,132,73,90,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Use &monospaced font",IDC_USEMONOSPACEDFONT,132,85,90,10,WS_TABSTOP
       CONTROL         "<a>Goto Replace (Ctrl+H)</a>",IDC_TOGGLEFINDREPLACE, "SysLink",WS_TABSTOP,140,97,80,10
       CONTROL         "<a>Save Position</a>",IDC_SAVEPOSITION,"SysLink",WS_TABSTOP,223,85,60,10
       CONTROL         "<a>Reset Position</a>",IDC_RESETPOSITION,"SysLink",WS_TABSTOP,223,96,60,10
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP2,230,96,10,10
    END

    IDD_REPLACE DIALOGEX 0, 0, 290, 142
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | DS_NOFAILCREATE | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Replace Text"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "Search Strin&g:",IDC_STATIC,7,7,65,8
       COMBOBOX        IDC_FINDTEXT,7,17,210,116,CBS_DROPDOWN | CBS_AUTOHSCROLL | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       LTEXT           "Replace Wit&h:",IDC_STATIC,7,35,64,8
       COMBOBOX        IDC_REPLACETEXT,7,46,209,116,CBS_DROPDOWN | CBS_AUTOHSCROLL | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &case",IDC_FINDCASE,7,66,53,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &whole word only",IDC_FINDWORD,7,78,105,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &beginning of word only",IDC_FINDSTART,7,90,124,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Regular &expression search",IDC_FINDREGEXP,7,102,112,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Transform backslashes",IDC_FINDTRANSFORMBS,7,114,97,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Don't wrap around",IDC_NOWRAP,132,66,79,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "C&lose after replace",IDC_FINDCLOSE,132,78,90,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "W&ildcard search",IDC_WILDCARDSEARCH,132,90,74,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "Find &Next",IDOK,223,7,60,14
       PUSHBUTTON      "Find &Previous",IDC_FINDPREV,223,24,60,14
       PUSHBUTTON      "&Find All",IDC_FINDALL,223,41,60,14
       PUSHBUTTON      "&Replace",IDC_REPLACE,223,58,60,14
       PUSHBUTTON      "Replace &All",IDC_REPLACEALL,223,75,60,14
       PUSHBUTTON      "In &Selection",IDC_REPLACEINSEL,223,92,60,14
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_REGEXPHELP,"SysLink",0x0,118,102,12,10
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_BACKSLASHHELP,"SysLink",0x0,118,114,12,10
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_WILDCARDHELP,"SysLink",0x0,208,90,12,10
       CONTROL         "<a>Clear History</a>",IDC_CLEAR_FIND,"SysLink",WS_TABSTOP,173,6,48,10
       CONTROL         "<a>Clear History</a>",IDC_CLEAR_REPLACE,"SysLink",WS_TABSTOP,173,35,48,10
       AUTOCHECKBOX    "Transparent mode on losing focus",IDC_TRANSPARENT,7,126,124,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Boo&kmark matched line",IDC_FINDALLBOOKMARK,132,102,90,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Use &monospaced font",IDC_USEMONOSPACEDFONT,132,114,90,10,WS_TABSTOP
       CONTROL         "<a>Goto Find (Ctrl+F)</a>",IDC_TOGGLEFINDREPLACE, "SysLink",WS_TABSTOP,140,127,80,10
       CONTROL         "<a>Save Position</a>",IDC_SAVEPOSITION,"SysLink",WS_TABSTOP,223,114,60,10
       CONTROL         "<a>Reset Position</a>",IDC_RESETPOSITION,"SysLink",WS_TABSTOP,223,126,60,10
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP2,230,126,10,10
    END

    IDD_RUN DIALOGEX 0, 0, 234, 86
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Run"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       ICON            IDI_RUN,IDC_STATIC,7,7,21,20
       LTEXT           "Enter the name of an executable program file, a folder or a document to open.",IDC_RUNDESC,35,7,188,17
       EDITTEXT        IDC_COMMANDLINE,7,35,203,14,ES_AUTOHSCROLL
       PUSHBUTTON      "",IDC_SEARCHEXE,215,35,14,14
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,121,65,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,177,65,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP3,7,65,10,10
    END

    IDD_OPENWITH DIALOGEX 0, 0, 228, 206
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Open with..."
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       CONTROL         "",IDC_OPENWITHDIR,"SysListView32",LVS_REPORT | LVS_SINGLESEL | LVS_SHOWSELALWAYS | LVS_SHAREIMAGELISTS | LVS_AUTOARRANGE | LVS_NOCOLUMNHEADER | WS_BORDER | WS_TABSTOP,7,7,214,149
       PUSHBUTTON      "",IDC_GETOPENWITHDIR,7,162,13,13
       LTEXT           "Click here to specify the directory with links to your favorite applications.",IDC_OPENWITHDESCR,26,162,195,20
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,115,185,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,171,185,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP3,7,189,10,10
    END

    IDD_SYSTEM_INTEGRATION DIALOGEX 0, 0, 232, 118
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "System Integration"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       GROUPBOX        "System Integration (requires Administrator privileges)",IDC_GROUP_SYSTEM_INTEGRATION,7,7,218,84
       AUTOCHECKBOX    "Add Notepad2 to Windows Explorer's context menu.",IDC_ENABLE_CONTEXT_MENU,14,20,204,10,WS_TABSTOP
       LTEXT           "Context menu text:",IDC_STATIC,28,35,70,8
       EDITTEXT        IDC_CONTEXT_MENU_TEXT,100,32,118,14,ES_AUTOHSCROLL | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Enable Taskbar Jump List.",IDC_ENABLE_JUMP_LIST,14,48,204,10,WS_TABSTOP
       LTEXT           "Application name:",IDC_STATIC,28,63,70,8
       EDITTEXT        IDC_APPLICATION_NAME,100,60,118,14,ES_AUTOHSCROLL | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Replace Windows Notepad via registry.",IDC_REPLACE_WINDOWS_NOTEPAD,14,76,204,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,119,97,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,175,97,50,14
    END

    IDD_DEFENCODING DIALOGEX 0, 0, 209, 129
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Encoding"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "&Default encoding:",IDC_STATIC,7,7,195,8
       EDITTEXT        IDC_ENCODING_LABEL,7,20,195,14,ES_READONLY | ES_AUTOHSCROLL | WS_TABSTOP
       CONTROL         "<a>Click here to &select default encoding.</a>",IDC_ENCODING_LINK,"SysLink",WS_TABSTOP,7,38,195,10
       AUTOCHECKBOX    "Skip statistical &Unicode (UTF-16) detection.",IDC_NOUNICODEDETECTION,7,52,195,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Open 7-bit &ASCII files in UTF-8 mode.",IDC_ASCIIASUTF8,7,62,195,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Open ANSI (unknown encoding) files in UTF-&8 mode.",IDC_ANSIASUTF8,7,72,195,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Open ANSI Art (*.&nfo, *.diz) files in DOS-437 mode.",IDC_NFOASOEM,7,82,195,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Don't parse encoding &tags.",IDC_ENCODINGFROMFILEVARS,7,92,195,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,96,108,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,152,108,50,14
    END

    IDD_DEFEOLMODE DIALOGEX 0, 0, 196, 80
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Line Endings"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "&Default line ending mode:",IDC_STATIC,7,7,116,8
       COMBOBOX        IDC_EOLMODELIST,7,20,118,81,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Show inconsistent line endings warning on loading.",IDC_WARNINCONSISTENTEOLS,7,40,186,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Ensure consistent line endings when saving.",IDC_CONSISTENTEOLS,7,52,182,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Strip trailing blanks when saving.",IDC_AUTOSTRIPBLANKS,7,64,173,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,139,7,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,139,24,50,14
    END

    IDD_WARNLINEENDS DIALOGEX 0, 0, 196, 100
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Inconsistent Line Endings"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "The line endings in this file is not consistent:",IDC_STATIC,7,7,180,8
       LTEXT           "CR+LF:",IDC_STATIC,10,18,34,8,SS_RIGHT
       LTEXT           "LF:",IDC_STATIC,10,28,34,8,SS_RIGHT
       LTEXT           "CR:",IDC_STATIC,10,38,34,8,SS_RIGHT
       LTEXT           "%s line(s).",IDC_EOL_SUM_CRLF,48,18,136,8
       LTEXT           "%s line(s).",IDC_EOL_SUM_LF,48,28,136,8
       LTEXT           "%s line(s).",IDC_EOL_SUM_CR,48,38,136,8
       LTEXT           "&Do you want to normalize the line endings?",IDC_STATIC,7,52,180,8
       COMBOBOX        IDC_EOLMODELIST,7,64,118,81,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       PUSHBUTTON      "&Yes",IDOK,138,63,50,14
       PUSHBUTTON      "&No",IDCANCEL,138,80,50,14
       AUTOCHECKBOX    "&Always show this dialog.",IDC_WARNINCONSISTENTEOLS,7,82,118,10,WS_TABSTOP
    END

    IDD_LINENUM DIALOGEX 0, 0, 166, 70
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Goto"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "&Line (empty or 1 - %s):",IDC_LINE_RANGE,7,7,150,8
       EDITTEXT        IDC_LINENUM,7,18,90,14,ES_AUTOHSCROLL
       LTEXT           "&Column (empty or 1 - %s):",IDC_COLUMN_RANGE,7,37,150,8
       EDITTEXT        IDC_COLNUM,7,48,90,14,ES_AUTOHSCROLL
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,109,18,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,109,48,50,14
    END

    IDD_FILEMRU DIALOGEX 0, 0, 226, 204
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Open Recent File"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       CONTROL         "",IDC_FILEMRU,"SysListView32",LVS_REPORT | LVS_SINGLESEL | LVS_SHOWSELALWAYS | LVS_SHAREIMAGELISTS | LVS_AUTOARRANGE | LVS_NOCOLUMNHEADER | WS_BORDER | WS_TABSTOP,7,7,212,158
       AUTOCHECKBOX    "&Remember recent files on exit.",IDC_SAVEMRU,7,169,155,10,WS_TABSTOP
       CONTROL         "<a>Clear History</a>",IDC_EMPTY_MRU,"SysLink",WS_TABSTOP,172,169,48,10
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,113,183,50,14,WS_DISABLED
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,169,183,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP,7,187,10,10
    END

    IDD_CHANGENOTIFY DIALOGEX 0, 0, 196, 89
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "File Change Notification"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       AUTORADIOBUTTON "&None.",IDC_CHANGENOTIFY_NONE,7,7,35,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "&Show message.",IDC_CHANGENOTIFY_SHOW_MSG,7,19,71,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "&Auto-reload (unmodified).",IDC_CHANGENOTIFY_AUTO_RELOAD,7,31,114,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Detect file change by &polling instead of notification.",IDC_CHANGENOTIFY_USE_POLLING,7,48,184,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Keep at document end after reloading.",IDC_CHANGENOTIFY_KEEP_AT_END,7,60,184,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Reset if a new file is opened.",IDC_CHANGENOTIFY_RESET_WATCH,7,72,184,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,139,7,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,139,24,50,14
    END

    IDD_STYLESELECT DIALOGEX 0, 0, 165, 217
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Select Scheme"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       CONTROL         "",IDC_STYLELIST,"SysTreeView32",TVS_SHOWSELALWAYS | TVS_HASBUTTONS | TVS_LINESATROOT | WS_BORDER | WS_HSCROLL | WS_TABSTOP,7,7,151,162
       AUTOCHECKBOX    "Set selected scheme as &default.",IDC_DEFAULTSCHEME,7,171,151,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Auto-select by filename extension.",IDC_AUTOSELECT,7,182,151,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,52,196,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,108,196,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP3,7,198,10,10
    END

    IDD_STYLECONFIG DIALOGEX 0, 0, 468, 238
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Customize Schemes"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       CONTROL         "",IDC_STYLELIST,"SysTreeView32",TVS_FULLROWSELECT | TVS_SHOWSELALWAYS | TVS_HASBUTTONS | TVS_LINESATROOT | WS_BORDER | WS_HSCROLL | WS_TABSTOP,7,7,164,224
       LTEXT           "",IDC_STYLELABEL,181,132,280,8
       EDITTEXT        IDC_STYLEEDIT,181,142,280,18,ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL
       PUSHBUTTON      "For&e...",IDC_STYLEFORE,181,195,46,14
       PUSHBUTTON      "&Back...",IDC_STYLEBACK,232,195,46,14
       PUSHBUTTON      "&Font...",IDC_STYLEFONT,283,195,42,14
       PUSHBUTTON      "&Preview",IDC_PREVIEW,330,195,42,14
       PUSHBUTTON      "&Reset",IDC_STYLEDEFAULT,377,195,42,14
       PUSHBUTTON      "",IDC_PREVSTYLE,426,195,15,14
       PUSHBUTTON      "",IDC_NEXTSTYLE,446,195,15,14
       PUSHBUTTON      "&Import...",IDC_IMPORT,181,217,50,14
       PUSHBUTTON      "E&xport...",IDC_EXPORT,237,217,50,14
       PUSHBUTTON      "Reset All",IDC_RESETALL,293,217,50,14
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,355,217,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,411,217,50,14
       GROUPBOX        "Info",IDC_INFO_GROUPBOX,181,7,280,122
       ICON            IDI_STYLES,IDC_STATIC,189,19,20,20
       LTEXT           "Customize Schemes",IDC_TITLE,220,25,200,12
       EDITTEXT        IDC_STYLEEDIT_HELP,186,40,272,86,ES_READONLY | ES_MULTILINE | NOT WS_BORDER | NOT WS_TABSTOP
       LTEXT           "Associated file&name extensions:|Style &settings:",IDC_STYLELABELS,315,230,152,8,NOT WS_VISIBLE
       LTEXT           "Built-in default value:",IDC_STYLELABEL_DEFAULT,181,162,160,8
       EDITTEXT        IDC_STYLEVALUE_DEFAULT,181,172,280,18,ES_READONLY | ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP3,7,217,10,10
    END

    IDD_TABSETTINGS DIALOGEX 0, 0, 232, 197
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Tab Settings"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
    GROUPBOX  "Global",IDC_STATIC,7,7,218,38
       LTEXT           "&Tabulator width:",IDC_STATIC,14,17,67,8
       EDITTEXT        IDC_GLOBAL_TAB_WIDTH,78,15,30,12,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       LTEXT           "&Indentation size:",IDC_STATIC,14,32,69,8
       EDITTEXT        IDC_GLOBAL_INDENT_WIDTH,78,29,30,12,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       AUTOCHECKBOX    "Insert tabs as &spaces.",IDC_GLOBAL_TAB_AS_SPACE,118,16,101,10,WS_TABSTOP
    GROUPBOX  "",IDC_SCHEME_TAB_GROUPBOX,7,49,218,38
       LTEXT           "Tabu&lator width:",IDC_STATIC,14,59,67,8
       EDITTEXT        IDC_SCHEME_TAB_WIDTH,78,57,30,12,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       LTEXT           "I&ndentation size:",IDC_STATIC,14,73,69,8
       EDITTEXT        IDC_SCHEME_INDENT_WIDTH,78,71,30,12,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       AUTOCHECKBOX    "Insert tabs as s&paces.",IDC_SCHEME_TAB_AS_SPACE,118,58,101,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Use &global settings.",IDC_SCHEME_USE_GLOBAL_TAB,118,72,101,10,WS_TABSTOP
    GROUPBOX  "",IDC_FILE_TAB_GROUPBOX,7,91,218,38
       LTEXT           "Tabulator &width:",IDC_STATIC,14,101,67,8
       EDITTEXT        IDC_FILE_TAB_WIDTH,78,99,30,12,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       LTEXT           "In&dentation size:",IDC_STATIC,14,115,69,8
       EDITTEXT        IDC_FILE_INDENT_WIDTH,78,113,30,12,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       AUTOCHECKBOX    "Insert tabs as sp&aces.",IDC_FILE_TAB_AS_SPACE,118,100,101,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Use sche&me settings.",IDC_FILE_USE_SCHEME_TAB,118,114,101,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Tab &key reformats indentation.",IDC_TAB_INDENT,7,135,160,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Backspace key reformats indentation.",IDC_BACKSPACE_UNINDENT,7,147,160,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Auto dete&ct Tab and indentation settings.",IDC_DETECT_INDENTATION,7,159,160,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,119,176,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,175,176,50,14
    END

    IDD_LONGLINES DIALOGEX 0, 0, 184, 55
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Long Lines Settings"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "&Limit for long lines:",IDC_STATIC,7,10,85,8
       EDITTEXT        IDC_LONGLINE_LIMIT,91,7,30,14,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       AUTORADIOBUTTON "Show &edge line.",IDC_LONGLINE_EDGE_LINE,7,27,75,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Change &background color.",IDC_LONGLINE_BACK_COLOR,7,38,114,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,127,7,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,127,24,50,14
    END

    IDD_WORDWRAP DIALOGEX 0, 0, 250, 139
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Word Wrap Settings"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       COMBOBOX        IDC_WRAP_INDENT,7,7,236,196,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       COMBOBOX        IDC_WRAP_SYMBOL_BEFORE,7,24,236,196,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       COMBOBOX        IDC_WRAP_SYMBOL_AFTER,7,41,236,196,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       COMBOBOX        IDC_WRAP_MODE,7,58,236,196,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,137,118,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,193,118,50,14
       GROUPBOX        "For wrapped line",IDC_STATIC,7,74,235,38
       AUTOCHECKBOX    "Only select subline when selecting line from left margin.",IDC_WRAP_SELECT_SUBLINE,14,84,220,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Only highlight subline when highlighting current line.",IDC_WRAP_HIGHLIGHT_SUBLINE,14,96,220,10,WS_TABSTOP
    END

    IDD_PAGESETUP DIALOGEX 5, 5, 356, 260
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Page Setup"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       GROUPBOX        "Paper",IDC_PAGESETUP_PAGER_BOX,8,8,224,56,WS_GROUP
       LTEXT           "Si&ze:",IDC_PAGESETUP_SIZE,16,24,36,8
       COMBOBOX        IDC_PAGESETUP_SOURCE_LIST,64,23,160,160,CBS_DROPDOWNLIST | CBS_SORT | WS_VSCROLL | WS_GROUP | WS_TABSTOP
       LTEXT           "&Source:",IDC_PAGESETUP_SOURCE_LABEL,16,45,36,8
       COMBOBOX        IDC_PAGESETUP_ORIENTATION_LIST,64,42,160,160,CBS_DROPDOWNLIST | CBS_SORT | WS_VSCROLL | WS_GROUP | WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Orientation",IDC_PAGESETUP_ORIENTATION_BOX,8,69,64,56,WS_GROUP
       AUTORADIOBUTTON "P&ortrait",IDC_PAGESETUP_PORTRAIT,16,82,52,12,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "L&andscape",IDC_PAGESETUP_LANDSCAPE,16,103,52,12,WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Margins",IDC_PAGESETUP_MARGIN_BOX,80,69,152,56,WS_GROUP
       LTEXT           "&Left:",IDC_PAGESETUP_MARGIN_LEFT_LABEL,88,85,32,8
       EDITTEXT        IDC_PAGESETUP_MARGIN_LEFT,120,82,28,12,ES_NUMBER | WS_GROUP
       LTEXT           "&Top:",IDC_PAGESETUP_MARGIN_TOP_LABEL,88,104,32,8
       EDITTEXT        IDC_PAGESETUP_MARGIN_RIGHT,120,103,28,12,ES_NUMBER | WS_GROUP
       LTEXT           "&Right:",IDC_PAGESETUP_MARGIN_RIGHT_LABEL,164,85,32,8
       EDITTEXT        IDC_PAGESETUP_MARGIN_TOP,196,82,28,12,ES_NUMBER | WS_GROUP
       LTEXT           "&Bottom:",IDC_PAGESETUP_MARGIN_BOTTOM_LABEL,164,104,32,8
       EDITTEXT        IDC_PAGESETUP_MARGIN_BOOTOM,196,103,28,12,ES_NUMBER | WS_GROUP
       GROUPBOX        "Headers and Footers",IDC_PAGESETUP_HEADER_FOOTER_BOX,8,130,224,56,WS_GROUP
       LTEXT           "&Header:",IDC_STATIC,16,146,36,8
       COMBOBOX        IDC_PAGESETUP_HEADER_LIST,64,145,160,160,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_GROUP | WS_TABSTOP
       LTEXT           "&Footer:",IDC_STATIC,16,167,36,8
       COMBOBOX        IDC_PAGESETUP_FOOTER_LIST,64,164,160,160,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_GROUP | WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Print Colors",IDC_PAGESETUP_PRINT_COLOR_BOX,8,191,224,37,WS_GROUP
       LTEXT           "Mo&de:",IDC_STATIC,16,207,36,8
       COMBOBOX        IDC_PAGESETUP_COLOR_MODE_LIST,64,206,160,160,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_GROUP | WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Zoom",IDC_STATIC,240,170,108,58,WS_GROUP
       LTEXT           "Print zoo&m (10% to 500%):",IDC_STATIC,248,188,94,8
       COMBOBOX        IDC_PAGESETUP_ZOOMLEVEL,290,206,50,120,CBS_DROPDOWN | CBS_AUTOHSCROLL | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,187,239,50,14,WS_GROUP
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,243,239,50,14
       PUSHBUTTON      "&Printer...",IDC_PAGESETUP_PRINTER,299,239,50,14
       GROUPBOX        "Preview",IDC_STATIC,240,8,108,157
       CONTROL         "",IDC_PAGESETUP_PREVIEW_WHITE_RECT,"Static",SS_WHITERECT,254,47,80,80
       CONTROL         "",IDC_PAGESETUP_PREVIEW_VERT_RECT,"Static",SS_GRAYRECT,334,51,4,80
       CONTROL         "",IDC_PAGESETUP_PREVIEW_HOR_RECT,"Static",SS_GRAYRECT,262,123,80,4
    END

    IDD_FAVORITES DIALOGEX 0, 0, 244, 166
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Favorites"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       CONTROL         "",IDC_FAVORITESDIR,"SysListView32",LVS_REPORT | LVS_SINGLESEL | LVS_SHOWSELALWAYS | LVS_SHAREIMAGELISTS | LVS_AUTOARRANGE | LVS_NOCOLUMNHEADER | WS_BORDER | WS_TABSTOP,7,7,230,106
       PUSHBUTTON      "",IDC_GETFAVORITESDIR,7,118,13,13
       LTEXT           "Click here to specify the directory with links to your favorite files.",IDC_FAVORITESDESCR,22,118,214,20
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,131,145,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,187,145,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP3,7,145,10,10
    END

    IDD_ADDTOFAV DIALOGEX 0, 0, 254, 66
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Add to Favorites"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "Enter the name for the new favorites item:",IDC_FAVORITESDESCR,7,7,240,8
       EDITTEXT        IDC_FAVORITESFILE,7,22,240,14,ES_AUTOHSCROLL
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,141,45,50,14,WS_DISABLED
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,197,45,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP,7,45,10,10
    END

    IDD_COLUMNWRAP DIALOGEX 0, 0, 130, 47
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Column Wrap"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "&Boundary:",IDC_STATIC,7,7,34,8
       EDITTEXT        IDC_COLUMNWRAP,7,24,54,14,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,73,7,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,73,24,50,14
    END

    IDD_MODIFYLINES DIALOGEX 0, 0, 260, 129
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Modify Lines"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "&Prefix text to lines:",IDC_STATIC,7,6,96,8
       EDITTEXT        IDC_MODIFY_LINE_PREFIX,7,18,246,18,ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL | ES_WANTRETURN
       LTEXT           "&Append text to lines:",IDC_MODIFY_LINE_TIP2,7,41,97,8
       EDITTEXT        IDC_MODIFY_LINE_APPEND,7,52,246,18,ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL | ES_WANTRETURN
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,147,108,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,203,108,50,14
       LTEXT           "$(L)",IDC_MODIFY_LINE_DLN_NP,7,76,21,8
       LTEXT           "$(0L)",IDC_MODIFY_LINE_DLN_ZP,27,76,27,8
       LTEXT           "Document line number.",IDC_MODIFY_LINE_TIP_DLN,51,76,118,8
       LTEXT           "$(N)",IDC_MODIFY_LINE_CN_NP,7,86,22,8
       LTEXT           "$(0N)",IDC_MODIFY_LINE_CN_ZP,27,86,25,8
       LTEXT           "Continuous number.",IDC_MODIFY_LINE_TIP_CN,51,86,107,8
       LTEXT           "$(I)",IDC_MODIFY_LINE_ZCN_NP,7,96,21,8
       LTEXT           "$(0I)",IDC_MODIFY_LINE_ZCN_ZP,27,96,25,8
       LTEXT           "Continuous number (zero-based).",IDC_MODIFY_LINE_TIP_ZCN,51,96,125,8
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP2,7,108,10,10
    END

    IDD_INSERTTAG DIALOGEX 0, 0, 264, 98
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Insert HTML/XML Tag"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "&Opening tag (with attributes):",IDC_STATIC,7,7,130,8
       EDITTEXT        IDC_MODIFY_LINE_PREFIX,7,18,250,18,ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL | ES_WANTRETURN
       LTEXT           "&Closing tag (can be edited):",IDC_MODIFY_LINE_TIP2,7,41,118,8
       EDITTEXT        IDC_MODIFY_LINE_APPEND,7,52,250,18,ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL | ES_WANTRETURN
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,151,77,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,207,77,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP2,7,77,10,10
    END

    IDD_ENCLOSESELECTION DIALOGEX 0, 0, 248, 98
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Enclose Selection"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "Insert &before selection:",IDC_STATIC,7,7,114,8
       EDITTEXT        IDC_MODIFY_LINE_PREFIX,7,18,234,18,ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL | ES_WANTRETURN
       LTEXT           "Insert &after selection:",IDC_MODIFY_LINE_TIP2,7,41,116,8
       EDITTEXT        IDC_MODIFY_LINE_APPEND,7,52,234,18,ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL | ES_WANTRETURN
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,135,77,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,191,77,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP2,7,77,10,10
    END

    IDD_INFOBOX_OK DIALOGEX 0, 0, 244, 74
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Notepad2"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "",IDC_INFOBOXRECT,0,0,244,49
       ICON            IDR_MAINWND,IDC_INFOBOXICON,7,7,20,20
       LTEXT           "",IDC_INFOBOXTEXT,35,7,202,42
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,187,53,50,14
       AUTOCHECKBOX    "&Don't show this message again.",IDC_INFOBOXCHECK,7,55,120,10,WS_TABSTOP
    END

    IDD_INFOBOX_YESNO DIALOGEX 0, 0, 244, 74
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Notepad2"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "",IDC_INFOBOXRECT,0,0,244,49
       ICON            IDR_MAINWND,IDC_INFOBOXICON,7,7,20,20
       LTEXT           "",IDC_INFOBOXTEXT,35,7,202,42
       PUSHBUTTON      "&Yes",IDYES,131,54,50,14
       PUSHBUTTON      "&No",IDNO,187,54,50,14
       AUTOCHECKBOX    "&Don't show this message again.",IDC_INFOBOXCHECK,7,55,120,10,WS_TABSTOP
    END

    IDD_SORT DIALOGEX 0, 0, 184, 164
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Sort Lines"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       AUTORADIOBUTTON "Don't &sort.",IDC_SORT_NONE,7,7,85,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Sort &ascending.",IDC_SORT_ASC,7,19,85,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Sort &descending.",IDC_SORT_DESC,7,31,84,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Shu&ffle lines.",IDC_SORT_SHUFFLE,7,43,70,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Merge duplicate lines.",IDC_SORT_MERGE_DUP,7,62,100,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Remove duplicate lines.",IDC_SORT_REMOVE_DUP,7,74,100,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Remove &unique lines.",IDC_SORT_REMOVE_UNIQUE,7,86,100,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Case &insensitive.",IDC_SORT_IGNORE_CASE,7,104,81,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Logical &number comparison.",IDC_SORT_LOGICAL_NUMBER,7,116,130,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Group by file &type.",IDC_SORT_GROUPBY_FILE_TYPE,7,128,130,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Column sort (rectangular selection).",IDC_SORT_COLUMN,7,147,150,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,127,7,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,127,24,50,14
    END

    IDD_INFOBOX_OKCANCEL DIALOGEX 0, 0, 244, 74
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Notepad2"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "",IDC_INFOBOXRECT,0,0,244,49
       ICON            IDR_MAINWND,IDC_INFOBOXICON,7,7,20,20
       LTEXT           "",IDC_INFOBOXTEXT,35,7,202,42
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,131,53,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,187,53,50,14
       AUTOCHECKBOX    "&Don't show this message again.",IDC_INFOBOXCHECK,7,55,120,10,WS_TABSTOP
    END

    IDD_SELECT_ENCODING DIALOGEX 0, 0, 187, 238
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Select Encoding"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "",IDC_ENCODING_LABEL,7,7,173,8
       CONTROL         "",IDC_ENCODINGLIST,"SysTreeView32",TVS_SHOWSELALWAYS | TVS_HASBUTTONS | TVS_LINESATROOT | WS_BORDER | WS_TABSTOP,7,19,173,190
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,74,217,50,14,WS_DISABLED
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,130,217,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP,7,221,10,10
    END

    IDD_ALIGN DIALOGEX 0, 0, 184, 74
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Align Lines"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       AUTORADIOBUTTON "&Left.",IDC_ALIGN_LEFT,7,7,31,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "&Right.",IDC_ALIGN_RIGHT,7,19,35,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "&Center.",IDC_ALIGN_CENTER,7,31,41,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "&Justify.",IDC_ALIGN_JUSTIFY,7,43,40,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Justify (&Paragraph mode).",IDC_ALIGN_JUSTIFY_PAR,7,55,124,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,127,7,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,127,24,50,14
    END

    IDD_ZOOMLEVEL DIALOGEX 0, 0, 120, 64
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Zoom Level"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "Zoom level (10% to 500%):",IDC_STATIC,7,7,106,8
       COMBOBOX        IDC_ZOOMLEVEL,7,19,50,120,CBS_DROPDOWN | CBS_AUTOHSCROLL | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       PUSHBUTTON      "Apply",IDYES,63,18,50,14
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,7,43,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,63,43,50,14
    END

    IDD_AUTOCOMPLETION DIALOGEX 0, 0, 456, 166
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Auto Completion Settings"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       GROUPBOX        "",IDC_STATIC,7,7,218,98
       AUTOCHECKBOX    "Auto complete word while typing.",IDC_AUTO_COMPLETE_WORD,14,6,122,10,WS_TABSTOP
       LTEXT           "Visible item count in auto completion list:",IDC_STATIC,14,18,148,10,SS_RIGHT
       EDITTEXT        IDC_AUTOC_VISIBLE_ITEM_COUNT,166,16,50,12,ES_NUMBER | WS_TABSTOP
       LTEXT           "Minimum length for word:",IDC_STATIC,14,34,148,10,SS_RIGHT
       EDITTEXT        IDC_AUTOC_MIN_WORD_LENGTH,166,32,50,12,ES_NUMBER | WS_TABSTOP
       LTEXT           "Minimum length for number (without prefix):",IDC_STATIC,14,50,148,10,SS_RIGHT
       EDITTEXT        IDC_AUTOC_MIN_NUMBER_LENGTH,166,48,50,12,ES_NUMBER | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Scanning words in current document for",IDC_AUTOC_SCAN_DOCUMENT_WORDS,14,68,150,10,WS_TABSTOP
       EDITTEXT        IDC_AUTOC_SCAN_WORDS_TIMEOUT,166,64,50,12,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Only trigger auto completion in English IME mode.",IDC_AUTOC_ENGLISH_IME_ONLY,14,80,180,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Auto completion is case insensitive.",IDC_AUTOC_CASE_INSENSITIVE,14,92,180,10,WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Keys used to finish auto completion (use Esc to cancel)",IDC_STATIC,7,111,218,44
       AUTOCHECKBOX    "Enter",IDC_AUTOC_FILLUP_ENTER,14,123,35,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Tab",IDC_AUTOC_FILLUP_TAB,66,123,35,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Space",IDC_AUTOC_FILLUP_SPACE,118,123,35,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Punctuation:",IDC_AUTOC_FILLUP_PUNCTUATION,14,140,50,10,WS_TABSTOP
       EDITTEXT        IDC_AUTOC_FILLUP_PUNCTUATION_LIST,66,138,150,12,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Auto indent text.",IDC_AUTO_INDENT_TEXT,231,7,200,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Auto close HTML and XML tags.",IDC_AUTO_CLOSE_TAGS,231,19,200,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Auto insert space after typing comma (,) when appropriate.",IDC_AUTO_INSERT_SPACE_COMMA,231,31,218,10,WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Auto complete braces and quotes",IDC_STATIC,231,44,218,61
       AUTOCHECKBOX    "( )",IDC_AUTO_INSERT_PARENTHESIS,238,56,40,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "{ }",IDC_AUTO_INSERT_BRACE,290,56,40,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "[ ]",IDC_AUTO_INSERT_SQUARE_BRACKET,342,56,40,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "< >",IDC_AUTO_INSERT_ANGLE_BRACKET,394,56,40,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Double quotes ("""").",IDC_AUTO_INSERT_DOUBLE_QUOTE,238,68,100,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Single quotes ('').",IDC_AUTO_INSERT_SINGLE_QUOTE,238,80,100,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Backticks (``).",IDC_AUTO_INSERT_BACKTICK,238,92,100,10,WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Characters used to toggle line comment for Assembler source",IDC_STATIC,231,111,218,26
       AUTORADIOBUTTON "Semicolon (;)",IDC_ASM_LINE_COMMENT_SEMICOLON,238,123,60,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "#",IDC_ASM_LINE_COMMENT_SHARP,316,123,22,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "//",IDC_ASM_LINE_COMMENT_SLASH,362,123,22,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "@",IDC_ASM_LINE_COMMENT_AT,408,123,22,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,343,145,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,399,145,50,14
    END

    IDD_AUTOSAVE DIALOGEX 0, 0, 184, 93
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "AutoSave Settings"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       AUTOCHECKBOX    "Enable AutoSave.",IDC_AUTOSAVE_ENABLE,7,7,170,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       LTEXT           "AutoSave period (in second):",IDC_STATIC,14,19,120,10,SS_RIGHT
       EDITTEXT        IDC_AUTOSAVE_PERIOD,140,17,30,12,ES_AUTOHSCROLL
       AUTOCHECKBOX    "Save backup on system suspend.",IDC_AUTOSAVE_SUSPEND,7,31,170,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Save backup on system shutdown.",IDC_AUTOSAVE_SHUTDOWN,7,43,170,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Manually delete backups.",IDC_AUTOSAVE_MANUALLYDELETE,7,55,170,10,WS_TABSTOP
       PUSHBUTTON      "Open Folder",IDC_AUTOSAVE_OPENFOLDER,7,72,60,14
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,71,72,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,127,72,50,14
    END

    IDD_CSV_OPTIONS DIALOGEX 0, 0, 220, 118
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "CSV Options"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       GROUPBOX        "Delimiter",IDC_STATIC,7,7,206,50
       AUTORADIOBUTTON "Comma (,)",IDC_CSV_DELIMITER_COMMA,14,19,60,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Tab",IDC_CSV_DELIMITER_TAB,84,19,60,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Pipe (|)",IDC_CSV_DELIMITER_PIPE,154,19,55,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Semicolon (;)",IDC_CSV_DELIMITER_SEMICOLON,14,31,60,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Space",IDC_CSV_DELIMITER_SPACE,84,31,60,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Other:",IDC_CSV_DELIMITER_OTHER,154,31,55,10,WS_TABSTOP
       EDITTEXT        IDC_CSV_DELIMITER_OTHER_TEXT,166,42,40,11,ES_AUTOHSCROLL|WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Treat consecutive delimiters as one.",IDC_CSV_MERGE_DELIMITER,14,43,150,10,WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Text qualifier",IDC_STATIC,7,63,206,26
       AUTORADIOBUTTON "Double quote",IDC_CSV_QUALIFIER_DOUBLE,14,75,60,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Single quote",IDC_CSV_QUALIFIER_SINGLE,84,75,60,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "None",IDC_CSV_QUALIFIER_NONE,154,75,55,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Escape with backslash.",IDC_CSV_BACKSLASH_ESCAPE,14,97,140,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,163,97,50,14
    END


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // DESIGNINFO
    //

    #ifdef APSTUDIO_INVOKED
    GUIDELINES DESIGNINFO
    BEGIN
    END
    #endif    // APSTUDIO_INVOKED


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // String Table
    //

    STRINGTABLE
    BEGIN
       IDS_APPTITLE            "Notepad2"
       IDS_APPTITLE_ELEVATED   "%s (Administrator)"
       IDS_APPTITLE_PASTEBOARD "Notepad2: Paste Board"
       IDS_UNTITLED            "Untitled"
       IDS_TITLEEXCERPT        """%s"""
       IDS_READONLY_FILE       "(Read Only File)"
       IDS_READONLY_MODE       "(Read Only Mode)"
       IDS_STATUSITEM_FORMAT   "Ln %s / %s \nCol %s / %s \nCh %s / %s \nSel %s / %s \nSelLn %s \nFnd %s "
       IDS_LOADFILE            "Loading ""%s""..."
       IDS_SAVEFILE            "Saving ""%s""..."
       IDS_PRINTFILE           "Printing page %s..."
       IDS_SAVINGSETTINGS      "Saving settings..."
       IDS_LINKDESCRIPTION     "Edit with Notepad&2"
       IDS_FILTER_ALL          "All Files (*.*)|*.*|"
       IDS_FILTER_EXE          "Executable Files (*.exe;*.com;*.bat;*.cmd;*.lnk;*.pif)|*.exe;*.com;*.bat;*.cmd;*.lnk;*.pif|All Files (*.*)|*.*|"
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
    IDS_BACKSLASHHELP  "Backslash Transformations\n\n\
    \\a\tAlert (BEL, ASCII 7)\n\
    \\b\tBackspace (BS, ASCII 8)\n\
    \\e\tEscape (ESC, ASCII 27 / 1B)\n\
    \\f\tFormfeed (FF, ASCII 12 / 0C)\n\
    \\n\tNewline (LF, ASCII 10 / 0A)\n\
    \\r\tCarriage return (CR, ASCII 13 / 0D)\n\
    \\t\tHorizontal Tab (HT, ASCII 9)\n\
    \\v\tVertical Tab (VT, ASCII 11 / 0B)\n\
    \\ooo\tOctal Value\n\
    \\uHHHH\tHexadecimal Value\n\
    \\xHH\tHexadecimal Value\n\
    \\\\\tBackslash"

    IDS_REGEXPHELP   "RegExp Syntax (Single Lines Only)\n\n\
    .\tAny character\n\
    ^\tStart of a line\n\
    $\tEnd of a line\n\
    \\<\tStart of a word\n\
    \\>\tEnd of a word\n\
    [...]\tA set of characters ([abc]) or a range ([a-z])\n\
    [^...]\tCharacters NOT in the set or range\n\
    \\d\tAny decimal digit\n\
    \\D\tAny non-digit character\n\
    \\s\tAny whitespace character\n\
    \\S\tAny non-whitespace character\n\
    \\w\tAny ""word"" character\n\
    \\W\tAny ""non-word"" character\n\
    \\x\tEscape character with otherwise special meaning\n\
    \\xHH\tCharacter with hexadecimal code HH\n\
    ?\tMatches preceding 0 or 1 times\n*\tMatches preceding 0 or more times\n\
    +\tMatches preceding 1 or more times\n\
    *? or +?\tNon-greedy matching of quantifiers ""?"" and ""+""\n\
    (\tStart of a region\n\
    )\tEnd of a region\n\
    \\n\tRefers to a region when replacing (n is 1-9)\n\n\
    Experimental Syntax:\n\
    \\h\tStart of a word, according to IsWordStartAt()\n\
    \\H\tEnd of a word, according to IsWordEndAt()\n\
    \\i\tMatches 1 or more characters to the end of a word\n\
    \\i?\tMatches 0 or more characters to the end of a word"

    IDS_WILDCARDHELP  "Wildcard Search\n\n\
    *\tMatches zero or more characters.\n\
    ?\tMatches exactly one character. "
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
       IDS_FILTER_INI          "Configuration Files (*.ini)|*.ini|All Files (*.*)|*.*|"
       IDS_OPENWITH            "Select the directory with links to your favorite applications."
       IDS_FAVORITES           "Select the directory with links to your favorite files."
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
       IDT_FILE_NEW            "New"
       IDT_FILE_OPEN           "Open"
       IDT_FILE_BROWSE         "Browse"
       IDT_FILE_SAVE           "Save"
       IDT_EDIT_UNDO           "Undo"
       IDT_EDIT_REDO           "Redo"
       IDT_EDIT_CUT            "Cut"
       IDT_EDIT_COPY           "Copy"
       IDT_EDIT_PASTE          "Paste"
       IDT_EDIT_FIND           "Find"
       IDT_EDIT_REPLACE        "Replace"
       IDT_VIEW_WORDWRAP       "Word Wrap"
       IDT_VIEW_ZOOMIN         "Zoom In"
       IDT_VIEW_ZOOMOUT        "Zoom Out"
       IDT_VIEW_SCHEME         "Select Scheme"
       IDT_VIEW_SCHEMECONFIG   "Customize Schemes"
       IDT_FILE_EXIT           "Exit"
       IDT_FILE_SAVEAS         "Save As"
       IDT_FILE_SAVECOPY       "Save Copy"
       IDT_EDIT_DELETE         "Delete"
       IDT_FILE_PRINT          "Print"
       IDT_FILE_OPENFAV        "Favorites"
       IDT_FILE_ADDTOFAV       "Add to Favorites"
       IDT_VIEW_TOGGLEFOLDS    "Toggle Folds"
       IDT_FILE_LAUNCH         "Execute Document"
       IDT_VIEW_ALWAYSONTOP    "Always On Top"
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
       IDS_ERR_LOADFILE        "Error loading ""%s""."
       IDS_ERR_SAVEFILE        "Error saving ""%s""."
       IDS_ERR_BROWSE          "No file browser plugin was found.\nThe metapath file browser plugin can be downloaded from\nhttps://github.com/zufuliu/notepad2/releases.\n\nOpen download page?"
       IDS_ERR_MRUDLG          "No access to the selected file!\nWould you like to remove it from the list?"
       IDS_ERR_CREATELINK      "Error creating the Desktop link."
       IDS_ERR_PREVWINDISABLED "Existing Notepad2 window is busy or has an active dialog box.\nWould you like to open another Notepad2 window?"
       IDS_SELRECT             "This operation can't be perfomed within a rectangular selection."
       IDS_BUFFERTOOSMALL      "This operation can't be performed (lines too long)."
       IDS_FIND_WRAPFW         "Reached the end of the document, restarting search at the beginning."
       IDS_FIND_WRAPRE         "Reached the beginning of the document, restarting search at the end."
       IDS_NOTFOUND            "The specified text was not found."
       IDS_REPLCOUNT           "%s occurrences of the specified text have been replaced."
       IDS_ASK_ENCODING        "Switching the file encoding from ANSI to non-ANSI (and vice versa) may replace unsupported text with default characters, and the undo history will be cleared. Continue?"
       IDS_ASK_ENCODING2       "You are about to change the encoding of an empty file from ANSI to non-ANSI. Note that this will clear the undo history, as it can't be synchronized with the new encoding. Continue?"
       IDS_ERR_ENCODINGNA      "Code page conversion tables for the selected encoding are not available on your system."
       IDS_ERR_UNICODE         "Error converting this Unicode file.\nData will be lost if the file is saved!"
       IDS_BINARY_FILE_OPENED  "This is most likely not a text file, so it is opened in read only mode\nto prevent accidental editing cause file corruption."
    #if NP2_ENABLE_APP_LOCALIZATION_DLL
       IDS_CHANGE_LANG_RESTART "Changing the UI language requires a restart of Notepad2, restart now?"
    #endif
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
    IDS_CMDLINEHELP   "Command Line Help\n\n\
    file\tMust be the last argument, no quoted spaces by default.\n\
    +\tAccept multiple file arguments (with quoted spaces).\n\
    -\tAccept single file argument (without quoted spaces).\n\
    …\tEncoding (/ansi, /unicode, /unicodele, /unicodebe,\n\
    …\t/utf8, /utf8sig, /utf8bom, /utf16, /utf16le, /utf16be).\n\
    …\tLine ending mode (/crlf, /lf, /cr).\n\
    /e encoding\tFile source encoding.\n\
    /g line[,column]\tJump to specified position (/g -1 end of file).\n\
    /m text\tMatch specified text (/m- last, /mr regex, /mb backslash).\n\
    /l[o|p]\tAuto-reload modified files.\n\
    /q\tForce creation of new files without prompt.\n\
    /ro\tOpen file in read only mode.\n\
    /s name\tSelect specified syntax scheme.\n\
    /d\tSelect Text File scheme.\n\
    /h\tSelect Web Source Code scheme.\n\
    /x\tSelect XML Document scheme.\n\
    /c\tOpen new window and paste clipboard contents.\n\
    /b\tOpen new paste board to collect clipboard entries.\n\
    /n\tAlways open a new window (/ns single file instance).\n\
    /r\tReuse window (/rs single file instance).\n\
    /p\tSet window position and size (/p0, /ps, /pf,l,t,r,b,m).\n\
    /t title\tSet window title.\n\
    /i\tStart as tray icon.\n\
    /o\tKeep window on top.\n\
    /f path\tSpecify ini-file (/f0 no ini-file).\n\
    /u\tLaunch with elevated privileges (run as Administrator).\n\
    /z\tSkip next (usable for registry-based Notepad replacement)."
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
       IDS_ERR_UNICODE2        "Certain characters in the current text are not supported by the selected encoding, and may be replaced by default placeholders when saving. It's recommended to choose another file encoding. Continue?"
       IDS_WARNLOADBIGFILE     "Loading file: %s\n\nThis file is too large (%s, %s bytes) to open.\nCurrently maximum loadable file size is %s (%s bytes)."
       //IDS_ERR_DROP            "Only one file can be dropped at the same time!"
       IDS_ASK_SAVE            "Save changes to ""%s""?"
       IDS_ASK_REVERT          "Revert file to last saved state? Your changes will be lost!"
       IDS_ASK_RECODE          "Recoding requires reloading file from disk, unsaved changes will be lost!"
       IDS_ASK_CREATE          """%s"" not found.\nWould you like to create this file?"
       IDS_PRINT_HEADER        "Filename, Current Date and Time|Filename, Current Date|Filename|Leave blank"
       IDS_PRINT_FOOTER        "Page Number|Leave blank"
       IDS_PRINT_COLOR         "Normal|Invert light (dark background)|Black on white|Color on white|Color on white (except line numbers)|Current screen color (WYSIWYG)"
       IDS_PRINT_PAGENUM       "Page %s"
       IDS_PRINT_ERROR         "Error printing ""%s""!"
       IDS_FAV_SUCCESS         "A shortcut to the current file has been created in the favorites directory."
       IDS_FAV_FAILURE         "The shortcut to the current file could not be created.\nMake sure there's no other file with the same name."
       IDS_READONLY_MODIFY     "The attributes of ""%s"" could not be modified."
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
       IDS_READONLY_SAVE       """%s"" is read only. Save to a different file?"
       IDS_FILECHANGENOTIFY    "The current file has been modified by an external program. Reload?"
       IDS_FILECHANGENOTIFY2   "The current file has been deleted. Save now?"
       IDS_SAVEDSETTINGS       "The current program settings have been saved."
       IDS_CREATEINI_FAIL      "Error creating configuration file."
       IDS_WRITEINI_FAIL       "Error writing settings to configuration file."
       IDS_SETTINGSNOTSAVED    "No existing configuration file was found.\nTo keep your style modifications, save settings now (F7) or go back to scheme configuration (Ctrl+F12) and export your styles."
       IDS_EXPORT_FAIL         "Error exporting style settings to ""%s""."
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
       IDS_GOOGLE_SEARCH_URL   "https://www.google.com/search?q=%s"
       IDS_BING_SEARCH_URL     "https://www.bing.com/search?q=%s"
       IDS_WIKI_SEARCH_URL     "https://en.wikipedia.org/wiki/Special:Search?search=%s"
    END

    // encoding name string format: 'long descriptive name on Select Encoding dialog' + ';' + 'short name on statusbar'
    STRINGTABLE
    BEGIN
    IDS_ENCODING_ANSI    "ANSI;ANSI"
    IDS_ENCODING_OEM    "OEM;OEM"
    IDS_ENCODING_UTF16LE_BOM  "UTF-16LE with BOM;UTF-16LE BOM"
    IDS_ENCODING_UTF16BE_BOM  "UTF-16BE with BOM;UTF-16BE BOM"
    IDS_ENCODING_UTF16LE   "UTF-16LE;UTF-16LE"
    IDS_ENCODING_UTF16BE   "UTF-16BE;UTF-16BE"
    IDS_ENCODING_UTF8    "UTF-8;UTF-8"
    IDS_ENCODING_UTF8BOM   "UTF-8 with BOM;UTF-8 BOM"
    IDS_ENCODING_UTF7    "UTF-7;UTF-7"
    IDS_ENCODING_DOS720    "Transparent ASMO (DOS-720);DOS-720"     // Arabic
    IDS_ENCODING_ISO8859_6   "ISO 8859-6 (Visual Order);ISO 8859-6"     // Arabic
    IDS_ENCODING_ISO8859_6I   "ISO 8859-6-I (Logical Order);ISO 8859-6-I"    // Arabic
    IDS_ENCODING_WINDOWS1256  "Windows-1256;Windows-1256"        // Arabic
    IDS_ENCODING_DOS775    "OEM Baltic (DOS-775);DOS-775"       // Baltic Northern European
    IDS_ENCODING_ISO8859_4   "Baltic (Latin-4, ISO 8859-4);ISO 8859-4"    // Baltic Northern European
    IDS_ENCODING_WINDOWS1257  "ANSI Baltic (Windows-1257);Windows-1257"    // Baltic Northern European
    IDS_ENCODING_DOS852    "OEM Latin-2 (DOS-852);DOS-852"       // Central European
    IDS_ENCODING_ISO8859_2   "Latin-2 (ISO 8859-2);ISO 8859-2"      // Central European
    IDS_ENCODING_MAC_LATIN2   "Mac Latin-2;Mac Latin-2"        // Central European
    IDS_ENCODING_WINDOWS1250  "Latin-2 (Windows-1250);Windows-1250"     // Central European
    IDS_ENCODING_GBK    "Simplified Chinese (GBK, GB2312);GBK"     // Chinese
    IDS_ENCODING_GB18030   "Simplified Chinese (GB18030);GB18030"     // Chinese
    IDS_ENCODING_BIG5    "Traditional Chinese (Big5, Big5-HKSCS);Big5"   // Chinese
    IDS_ENCODING_MAC_CROATIAN  "Mac Croatian;Mac Croatian"        // Southeast European
    IDS_ENCODING_DOS866    "OEM Russian (DOS-866);DOS-866"       // Cyrillic
    IDS_ENCODING_ISO8859_5   "ISO 8859-5;ISO 8859-5"         // Cyrillic
    IDS_ENCODING_KOI8_R    "Russian (KOI8-R);KOI8-R"        // Cyrillic
    IDS_ENCODING_KOI8_U    "Ukrainian (KOI8-U);KOI8-U"        // Cyrillic
    IDS_ENCODING_MAC_CYRILLIC  "Mac Cyrillic;Mac Cyrillic"        // Cyrillic
    IDS_ENCODING_WINDOWS1251  "Windows-1251;Windows-1251"        // Cyrillic
    IDS_ENCODING_ISO8859_13   "Estonian (Baltic Rim, Latin-7, ISO 8859-13);ISO 8859-13"// Northern European
    IDS_ENCODING_DOS863    "OEM French Canadian (DOS-863);DOS-863"     // Western European
    IDS_ENCODING_DOS737    "OEM Greek (DOS-737);DOS-737"       // Greek
    IDS_ENCODING_ISO8859_7   "ISO 8859-7;ISO 8859-7"         // Greek
    IDS_ENCODING_MAC_GREEK   "Mac Greek;Mac Greek"         // Greek
    IDS_ENCODING_WINDOWS1253  "Windows-1253;Windows-1253"        // Greek
    IDS_ENCODING_DOS869    "OEM Modern Greek (DOS-869);DOS-869"     // Greek
    IDS_ENCODING_DOS862    "OEM Hebrew (DOS-862);DOS-862"       // Hebrew
    IDS_ENCODING_ISO8859_8I   "ISO 8859-8-I (Logical Order);ISO 8859-8-I"    // Hebrew
    IDS_ENCODING_ISO8859_8   "ISO 8859-8 (Visual Order);ISO 8859-8"     // Hebrew
    IDS_ENCODING_MAC_HEBREW   "Mac Hebrew;Mac Hebrew"         // Hebrew
    IDS_ENCODING_WINDOWS1255  "Windows-1255;Windows-1255"        // Hebrew
    IDS_ENCODING_DOS861    "OEM Icelandic (DOS-861);DOS-861"      // Northern European
    IDS_ENCODING_MAC_ICELANDIC  "Mac Icelandic;Mac Icelandic"       // Northern European
    IDS_ENCODING_ISO2022_JP   "ISO 2022 (no halfwidth Katakana);ISO-2022-JP"   // Japanese
    IDS_ENCODING_SHIFT_JIS   "Shift-JIS;Shift-JIS"         // Japanese
    IDS_ENCODING_JOHAB    "Johab;Johab"           // Korean
    IDS_ENCODING_UHC    "Unified Hangul Code;UHC"        // Korean
    IDS_ENCODING_ISO8859_3   "Southern European (Latin-3, ISO 8859-3);ISO 8859-3" // Southern European
    IDS_ENCODING_ISO8859_15   "Latin-9 (ISO 8859-15);ISO 8859-15"      // Western European
    IDS_ENCODING_ISO8859_10   "Nordic (Latin-6, ISO 8859-10);ISO 8859-10"    // Northern European
    IDS_ENCODING_EUC_JP    "EUC Japanese;EUC-JP"         // Japanese
    IDS_ENCODING_EUC_KR    "EUC Korean;EUC-KR"          // Korean
    IDS_ENCODING_ISO8859_16   "South-Eastern European (Latin-10, ISO 8859-16);ISO 8859-16"// South-Eastern European
    IDS_ENCODING_ISO8859_14   "Celtic (Latin-8, ISO 8859-14);ISO 8859-14"    // Western European
    IDS_ENCODING_MAC_THAI   "Mac Thai;Mac Thai"          // Southeast Asia
    IDS_ENCODING_TIS620    "Thai (TIS-620, Windows-874, ISO 8859-11);TIS-620"  // Southeast Asia
    IDS_ENCODING_DOS857    "OEM Turkish (DOS-857);DOS-857"       // Turkish
    IDS_ENCODING_ISO8859_9   "Latin-5 (ISO 8859-9);ISO 8859-9"      // Turkish
    IDS_ENCODING_MAC_TURKISH  "Mac Turkish;Mac Turkish"        // Turkish
    IDS_ENCODING_WINDOWS1254  "Windows-1254;Windows-1254"        // Turkish
    IDS_ENCODING_MAC_UKRAINIAN  "Mac Ukrainian;Mac Ukrainian"       // Cyrillic
    IDS_ENCODING_WINDOWS1258  "Vietnamese (Windows-1258);Windows-1258"    // Southeast Asia
    IDS_ENCODING_DOS850    "OEM Latin-1 (DOS-850);DOS-850"       // Western European
    IDS_ENCODING_ISO8859_1   "Latin-1 (ISO 8859-1);ISO 8859-1"      // Western European
    IDS_ENCODING_MAC_ROMAN   "Mac Roman;Mac Roman"         // Western European
    IDS_ENCODING_WINDOWS1252  "Latin-1 (Windows-1252);Windows-1252"     // Western European
    IDS_ENCODING_IBM037    "US-Canada (IBM037);EBCDIC (US-Canada)"     // EBCDIC
    IDS_ENCODING_IBM1140   "US-Canada + Euro Symbol (IBM1140);EBCDIC (US-Canada Euro)"// EBCDIC
    IDS_ENCODING_IBM500    "International (IBM500);EBCDIC (Intl.)"     // EBCDIC
    IDS_ENCODING_IBM870    "Latin-2 (IBM870);EBCDIC (Latin-2)"      // EBCDIC
    IDS_ENCODING_CP875    "Greek Modern (CP875);EBCDIC (Greek)"     // EBCDIC
    IDS_ENCODING_IBM1026   "Turkish (Latin-5) (IBM1026);EBCDIC (Latin-5)"   // EBCDIC
    IDS_ENCODING_DOS437    "OEM United States (DOS-437);DOS-437"     // Western European
    IDS_ENCODING_DOS858    "OEM Latin-1 + Euro Symbol (DOS-858);DOS-858"   // Western European
    IDS_ENCODING_DOS860    "OEM Portuguese (DOS-860);DOS-860"      // Western European
    IDS_ENCODING_MAC_ARABIC   "Mac Arabic;Mac Arabic"         // Arabic
    IDS_ENCODING_DOS864    "OEM Arabic (DOS-864);OEM Arabic"      // Arabic
    IDS_ENCODING_MAC_ROMANIAN  "Mac Romanian;Mac Romanian"        // South European
    IDS_ENCODING_DOS865    "OEM Nordic (DOS-865);DOS-865"       // Northern European
    IDS_ENCODING_IBM855    "OEM Cyrillic (primarily Russian) (IBM855);OEM Cyrillic"// Cyrillic
    IDS_ENCODING_MAC_JAPANESE  "Mac Japanese;Mac Japanese"        // Japanese
    IDS_ENCODING_CS_ISO2022_JP  "ISO 2022 (allow 1 byte Kana);CS ISO-2022-JP"   // Japanese
    IDS_ENCODING_ISO2022_JP_SOSI "ISO 2022 (allow 1 byte Kana - SO/SI);ISO-2022-JP SO/SI"// Japanese
    IDS_ENCODING_MAC_KOREAN   "Mac Korean;Mac Korean"         // Korean
    IDS_ENCODING_ISO2022_KR   "ISO 2022 Korean;ISO-2022-KR"       // Korean
    IDS_ENCODING_MAC_GB2312   "Simplified Chinese (Mac);Mac GB-2312"     // Chinese
    IDS_ENCODING_HZ_GB2312   "Simplified Chinese (HZ-GB2312);HZ-GB2312"    // Chinese
    IDS_ENCODING_ISO2022_CNS  "Simplified Chinese (ISO 2022);ISO-2022-CN(S)"   // Chinese
    IDS_ENCODING_MAC_BIG5   "Traditional Chinese (Mac);Mac Big5"     // Chinese
    IDS_ENCODING_ISO2022_CNT  "Traditional Chinese (ISO 2022);ISO-2022-CN(T)"   // Chinese
    IDS_ENCODING_CNS    "Traditional Chinese (CNS);CNS"       // Chinese

    IDS_SELRECT_CURRENT_ENCODING "Select current file &encoding:"
    IDS_SELRECT_RELOAD_ENCODING  "Select source &encoding to reload file:"
    IDS_SELRECT_DEFAULT_ENCODING "Select default &encoding for new file:"

    IDS_ENCODINGGROUP_UNICODE  "Unicode"
    IDS_ENCODINGGROUP_WESTERNEURO "Western European"
    IDS_ENCODINGGROUP_ARABIC  "Arabic"
    IDS_ENCODINGGROUP_NORTHERNEURO "Baltic and Northern European"
    IDS_ENCODINGGROUP_CENTRALEURO "Central and Eastern European"
    IDS_ENCODINGGROUP_CHINESE  "Chinese"
    IDS_ENCODINGGROUP_CYRILLIC  "Cyrillic"
    IDS_ENCODINGGROUP_GREEK   "Greek"
    IDS_ENCODINGGROUP_HEBREW  "Hebrew"
    IDS_ENCODINGGROUP_JAPANESE  "Japanese"
    IDS_ENCODINGGROUP_KOREAN  "Korean"
    IDS_ENCODINGGROUP_SOUTHEURO  "South European"
    IDS_ENCODINGGROUP_SOUTHASIA  "Southeast Asia"
    IDS_ENCODINGGROUP_TURKISH  "Turkish"
    IDS_ENCODINGGROUP_EBCDIC  "IBM EBCDIC"
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
    IDS_EOLMODENAME_CRLF   "Windows (CR+LF)"
    IDS_EOLMODENAME_LF    "Unix/macOS (LF)"
    IDS_EOLMODENAME_CR    "Classic Mac OS (CR)"

    IDS_CONFIG_THEME_TITLE_DEFAULT "Customize Schemes - Default Theme"
    IDS_CONFIG_THEME_TITLE_DARK  "Customize Schemes - Dark Theme"
    IDS_FAVORITE_SCHEMES_TITLE  "Favorite Schemes"
    IDS_CUSTOMIZE_SCHEMES_HELP  "Filename extensions must be separated by semicolon (;)\r\n\
    \r\n\
    Style format:\r\n\
    \tfont:Name; size:[+|-]nn.mm; weight:nnn; bold; italic;\r\n\
    \tunderline; strike; overline; charset:dd; locale:Name;\r\n\
    \tfore:#RRGGBB; back:#RRGGBB; alpha:aa; outline:aa; eolfilled;\r\n\
    \r\n\
    Style properties can be copied using copy and paste or drag and drop.\r\n\
    \r\n\
    The ""Preview"" button will not apply any changes."

    IDS_WRAP_INDENT_OPTIONS   "No wrap indent|Wrap indent by 1 character|Wrap indent by 2 characters|Wrap indent by 1 level|Wrap indent by 2 levels|Wrap indent same as first subline|Wrap indent 1 level more than first subline|Wrap indent 2 levels more than first subline"
    IDS_WRAP_SYMBOL_BEFORE_OPTIONS "No visual indicators before wrap|Show visual indicators before wrap (near text)|Show visual indicators before wrap (near borders)"
    IDS_WRAP_SYMBOL_AFTER_OPTIONS "No visual indicators after wrap|Show visual indicators after wrap (near text)|Show visual indicators after wrap (near borders)|Show visual indicators after wrap (in line number margin)"
    IDS_WRAP_MODE_OPTIONS   "No wrap|Wrap text between words|Wrap text between any characters|Wrap text on whitespace|Automatic word wrap"
    END

    #if 0//NP2_ENABLE_LOCALIZE_LEXER_NAME
    // string table for lexers, see EditLexer.h
    STRINGTABLE
    BEGIN
    NP2LEX_TEXTFILE     "Text File"

    NP2LEX_2NDTEXTFILE    "2nd Text File"
    NP2LEX_2NDGLOBAL    "2nd Global Styles"
    NP2LEX_GLOBAL     "Global Styles"
    END
    #endif // NP2_ENABLE_LOCALIZE_LEXER_NAME

    #if 0//NP2_ENABLE_LOCALIZE_STYLE_NAME
    // string table for styles, see EditLexers/EditStyleX.h
    STRINGTABLE
    BEGIN
    NP2STYLE_MarginLineNumber  "Margin and Line Number"
    NP2STYLE_MatchingBrace   "Matching Brace"
    NP2STYLE_MatchingBraceError  "Matching Brace Error"
    NP2STYLE_ControlCharacter  "Control Character"
    NP2STYLE_IndentationGuide  "Indentation Guide"
    NP2STYLE_SelectedText   "Selected Text"
    NP2STYLE_Whitespace    "Whitespace"
    NP2STYLE_CurrentLine   "Current Line"
    NP2STYLE_Caret     "Caret"
    NP2STYLE_LongLineMarker   "Long Line Marker"
    NP2STYLE_ExtraLineSpacing  "Extra Line Spacing"
    NP2STYLE_FoldingMarker   "Folding Marker"
    NP2STYLE_MarkOccurrences  "Mark Occurrences"
    NP2STYLE_DefaultCodeStyle  "Default Code Style"
    NP2STYLE_DefaultTextStyle  "Default Text Style"
    NP2STYLE_FoldEllipsis   "Fold Ellipsis"
    NP2STYLE_IMEIndicator   "IME Indicator"
    NP2STYLE_Bookmark    "Bookmark"
    NP2STYLE_CallTip    "CallTip"
    NP2STYLE_CodeFolding   "Code Folding"
    NP2STYLE_Link     "Link"

    NP2STYLE_Default    "Default"
    END
    #endif // NP2_ENABLE_LOCALIZE_STYLE_NAME


    #ifdef APSTUDIO_INVOKED
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // TEXTINCLUDE
    //

    1 TEXTINCLUDE
    BEGIN
       "resource.h\0"
    END

    2 TEXTINCLUDE
    BEGIN
       "#include <winres.h>\0"
    END

    3 TEXTINCLUDE
    BEGIN
       "#include ""Notepad2.ver""\0"
    END

    #endif    // APSTUDIO_INVOKED

    #endif    // English (United States) resources
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    #ifndef APSTUDIO_INVOKED
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Generated from the TEXTINCLUDE 3 resource.
    //
    #include "Notepad2.ver"
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    #endif    // not APSTUDIO_INVOKED

    // Microsoft Visual C++ generated resource script.
    //
    #include "resource.h"
    #include "config.h"
    //#include "EditLexer.h"
    //#include "EditLexers/EditStyle.h"

    #define APSTUDIO_READONLY_SYMBOLS
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Generated from the TEXTINCLUDE 2 resource.
    //
    #if defined(__MINGW32__)
    #include <afxres.h>
    #include <winresrc.h>
    #else
    #include <winres.h>
    #endif
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    #undef APSTUDIO_READONLY_SYMBOLS

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    // English (United States) resources

    #if !defined(AFX_RESOURCE_DLL) || defined(AFX_TARG_ENU)
    LANGUAGE LANG_ENGLISH, SUBLANG_ENGLISH_US
    #pragma code_page(65001)

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // RT_MANIFEST
    //

    IDR_RT_MANIFEST         RT_MANIFEST             "..\\res\\Notepad2.exe.manifest"

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Icon
    //

    // Icon with lowest ID value placed first to ensure application icon
    // remains consistent on all systems.
    #if NP2_ENABLE_HIDPI_IMAGE_RESOURCE
    IDR_MAINWND             ICON                    "..\\res\\Notepad2.ico"
    IDI_RUN                 ICON                    "..\\res\\Run.ico"
    IDI_STYLES              ICON                    "..\\res\\Styles.ico"
    #else
    IDR_MAINWND             ICON                    "..\\res\\Notepad2_min.ico"
    IDI_RUN                 ICON                    "..\\res\\Run_min.ico"
    IDI_STYLES              ICON                    "..\\res\\Styles_min.ico"
    #endif

    //#if !NP2_ENABLE_APP_LOCALIZATION_DLL
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Bitmap
    //

    IDB_TOOLBAR16           BITMAP                  "..\\res\\Toolbar16.bmp"
    IDB_OPEN_FOLDER16       BITMAP                  "..\\res\\OpenFolder16.bmp"
    IDB_NEXT16              BITMAP                  "..\\res\\Next16.bmp"
    IDB_PREV16              BITMAP                  "..\\res\\Prev16.bmp"
    IDB_PICK                BITMAP                  "..\\res\\Pick.bmp"
    IDB_ENCODING16          BITMAP                  "..\\res\\Encoding16.bmp"

    #if NP2_ENABLE_HIDPI_IMAGE_RESOURCE
    IDB_TOOLBAR24           BITMAP                  "..\\res\\Toolbar24.bmp"
    IDB_TOOLBAR32           BITMAP                  "..\\res\\Toolbar32.bmp"
    IDB_TOOLBAR40           BITMAP                  "..\\res\\Toolbar40.bmp"
    IDB_TOOLBAR48           BITMAP                  "..\\res\\Toolbar48.bmp"

    IDB_OPEN_FOLDER24       BITMAP                  "..\\res\\OpenFolder24.bmp"
    IDB_OPEN_FOLDER32       BITMAP                  "..\\res\\OpenFolder32.bmp"
    IDB_OPEN_FOLDER40       BITMAP                  "..\\res\\OpenFolder40.bmp"
    IDB_OPEN_FOLDER48       BITMAP                  "..\\res\\OpenFolder48.bmp"

    IDB_NEXT24              BITMAP                  "..\\res\\Next24.bmp"
    IDB_NEXT32              BITMAP                  "..\\res\\Next32.bmp"
    IDB_NEXT40              BITMAP                  "..\\res\\Next40.bmp"
    IDB_NEXT48              BITMAP                  "..\\res\\Next48.bmp"

    IDB_PREV24              BITMAP                  "..\\res\\Prev24.bmp"
    IDB_PREV32              BITMAP                  "..\\res\\Prev32.bmp"
    IDB_PREV40              BITMAP                  "..\\res\\Prev40.bmp"
    IDB_PREV48              BITMAP                  "..\\res\\Prev48.bmp"

    IDB_ENCODING24          BITMAP                  "..\\res\\Encoding24.bmp"
    IDB_ENCODING32          BITMAP                  "..\\res\\Encoding32.bmp"
    IDB_ENCODING40          BITMAP                  "..\\res\\Encoding40.bmp"
    IDB_ENCODING48          BITMAP                  "..\\res\\Encoding48.bmp"
    #endif // NP2_ENABLE_HIDPI_IMAGE_RESOURCE

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Cursor
    //

    #if NP2_ENABLE_HIDPI_IMAGE_RESOURCE
    IDC_COPY                CURSOR                  "..\\res\\Copy.cur"
    #else
    IDC_COPY                CURSOR                  "..\\res\\Copy_min.cur"
    #endif

    //#endif // NP2_ENABLE_APP_LOCALIZATION_DLL

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Menu
    //

    IDR_MAINWND MENU
    BEGIN
    POPUP "&File"
    BEGIN
     MENUITEM "&New\tCtrl+N",     IDM_FILE_NEW
     MENUITEM "&Open...\tCtrl+O",    IDM_FILE_OPEN
     MENUITEM "&Save\tCtrl+S",     IDM_FILE_SAVE
     MENUITEM "Save &As...\tF6",     IDM_FILE_SAVEAS
     MENUITEM "Save Back&up",     IDM_FILE_SAVEBACKUP
     MENUITEM "Save Cop&y...\tCtrl+F6",   IDM_FILE_SAVECOPY
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "File &Mode"
     BEGIN
      MENUITEM "Read Only &File",    IDM_FILE_READONLY_FILE
      MENUITEM "&Read Only Mode\tF10",  IDM_FILE_READONLY_MODE
    #if defined(_WIN64)
      MENUITEM "&Large File Mode",   IDM_FILE_LARGE_FILE_MODE
    #endif
     END
     MENUITEM "Re&vert\tF5",      IDM_FILE_REVERT
     POPUP "Reloa&d"
     BEGIN
      MENUITEM "As UTF-&8\tShift+F8",   CMD_RELOADUTF8
      MENUITEM "As &ANSI\tCtrl+Shift+A",  CMD_RELOADANSI
      MENUITEM "As &OEM\tCtrl+Shift+O",  CMD_RELOADOEM
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Default Encoding\tCtrl+Alt+F",CMD_RECODEDEFAULT
      MENUITEM "&With Encoding...\tF8",  IDM_RECODE_SELECT
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&No File Variables\tAlt+F8", CMD_RELOADNOFILEVARS
    #if defined(_WIN64)
      MENUITEM "&Large File Mode",   IDM_FILE_LARGE_FILE_MODE_RELOAD
    #endif
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "&Encoding"
     BEGIN
      MENUITEM "&ANSI",      IDM_ENCODING_ANSI
      MENUITEM "UTF-&8",      IDM_ENCODING_UTF8
      MENUITEM "UTF-8 B&OM",     IDM_ENCODING_UTF8SIGN
      MENUITEM "UTF-16&LE BOM",    IDM_ENCODING_UNICODE
      MENUITEM "UTF-16&BE BOM",    IDM_ENCODING_UNICODEREV
      MENUITEM "&More...\tF9",    IDM_ENCODING_SELECT
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Default...",     IDM_ENCODING_SETDEFAULT
     END
     POPUP "Line Endin&gs"
     BEGIN
      MENUITEM "&Windows (CR+LF)",   IDM_LINEENDINGS_CRLF
      MENUITEM "&Unix/macOS (LF)",   IDM_LINEENDINGS_LF
      MENUITEM "Classic &Mac OS (CR)",  IDM_LINEENDINGS_CR
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Default...",     IDM_LINEENDINGS_SETDEFAULT
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Page Se&tup...",     IDM_FILE_PAGESETUP
     MENUITEM "&Print...\tCtrl+P",    IDM_FILE_PRINT
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Propert&ies...",     IDM_FILE_PROPERTIES
     MENUITEM "Open &Containing Folder",   IDM_FILE_OPEN_CONTAINING_FOLDER
     MENUITEM "Create Desktop Lin&k",   IDM_FILE_CREATELINK
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "&Browse...\tCtrl+M",    IDM_FILE_BROWSE
     POPUP "&Favorites"
     BEGIN
      MENUITEM "&Open Favorites...\tAlt+I", IDM_FILE_OPENFAV
      MENUITEM "&Add Current File...\tAlt+K", IDM_FILE_ADDTOFAV
      MENUITEM "&Manage...\tAlt+F9",   IDM_FILE_MANAGEFAV
     END
     MENUITEM "Recent (&History)...\tAlt+H",  IDM_FILE_RECENT
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "E&xit\tAlt+F4",     IDM_FILE_EXIT
    END
    POPUP "&Edit"
    BEGIN
     MENUITEM "&Undo\tCtrl+Z",      IDM_EDIT_UNDO
     MENUITEM "&Redo\tCtrl+Y",      IDM_EDIT_REDO
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Cu&t\tCtrl+X",      IDM_EDIT_CUT
     MENUITEM "&Copy\tCtrl+C",      IDM_EDIT_COPY
     MENUITEM "&Paste\tCtrl+V",      IDM_EDIT_PASTE
     MENUITEM "&Delete\tDelete",      IDM_EDIT_DELETE
     MENUITEM "Select &All\tCtrl+A",     IDM_EDIT_SELECTALL
     MENUITEM "S&wap\tCtrl+K",      IDM_EDIT_SWAP
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Clear Docu&ment",      IDM_EDIT_CLEARDOCUMENT
     MENUITEM "Clear Clip&board",     IDM_EDIT_CLEARCLIPBOARD
     POPUP "Cop&y to Clipboard"
     BEGIN
      MENUITEM "&File Name",      CMD_COPYFILENAME_NOEXT
      MENUITEM "File Name and &Ext.\tShift+F9", CMD_COPYFILENAME
      MENUITEM "Full &Path Name\tAlt+Shift+F9", CMD_COPYPATHNAME
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Copy &All\tAlt+A",    IDM_EDIT_COPYALL
      MENUITEM "Copy A&dd\tCtrl+E",    IDM_EDIT_COPYADD
      MENUITEM "Copy as &RTF",     IDM_EDIT_COPYRTF
      //MENUITEM SEPARATOR
      //MENUITEM "&Copy as Binary",     IDM_EDIT_COPY_BINARY
      //MENUITEM "Cu&t as Binary",     IDM_EDIT_CUT_BINARY
      //MENUITEM "&Paste as Binary",    IDM_EDIT_PASTE_BINARY
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Window Position\tCtrl+Shift+K", CMD_COPYWINPOS
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "&Selection"
     BEGIN
      MENUITEM "&Duplicate\tAlt+D",    IDM_EDIT_SELECTIONDUPLICATE
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "T&oggle Line Comment\tCtrl+/", IDM_EDIT_LINECOMMENT
      MENUITEM "Block &Comment\tCtrl+Q",   IDM_EDIT_STREAMCOMMENT
      MENUITEM "&Indent\tTab",     IDM_EDIT_INDENT
      MENUITEM "&Unindent\tShift+Tab",   IDM_EDIT_UNINDENT
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Strip &Trailing Blanks\tAlt+T", IDM_EDIT_TRIMLINES
      MENUITEM "Strip &First Character\tAlt+Z", IDM_EDIT_STRIP1STCHAR
      MENUITEM "Strip &Last Character\tAlt+L", IDM_EDIT_STRIPLASTCHAR
      MENUITEM "Strip Leading Blan&ks",   IDM_EDIT_TRIMLEAD
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Merge &Blank Lines\tAlt+B",  IDM_EDIT_MERGEBLANKLINES
      MENUITEM "&Remove Blank Lines\tAlt+R",  IDM_EDIT_REMOVEBLANKLINES
      MENUITEM "&Merge Duplicate Lines",   IDM_EDIT_MERGEDUPLICATELINE
      MENUITEM "Remo&ve Duplicate Lines",   IDM_EDIT_REMOVEDUPLICATELINE
      MENUITEM "&Pad With Spaces\tAlt+P",   IDM_EDIT_PADWITHSPACES
      MENUITEM "Compress &Whitespace\tAlt+W",  IDM_EDIT_COMPRESSWS
     END
     POPUP "&Enclose Selection"
     BEGIN
      MENUITEM "&With...\tAlt+Q",     IDM_EDIT_ENCLOSESELECTION
      MENUITEM "&HTML/XML Tag...\tAlt+X",   IDM_EDIT_INSERT_XMLTAG
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Triple &Single Quotes\tCtrl+3", CMD_ENCLOSE_TRIPLE_SQ
      MENUITEM "Triple &Double Quotes\tCtrl+6", CMD_ENCLOSE_TRIPLE_DQ
      MENUITEM "Triple &Backticks\tCtrl+9",  CMD_ENCLOSE_TRIPLE_BT
     END
     POPUP "&Lines"
     BEGIN
      MENUITEM "Move &Up\tAlt+Up",    IDM_EDIT_MOVELINEUP
      MENUITEM "Mo&ve Down\tAlt+Down",   IDM_EDIT_MOVELINEDOWN
      MENUITEM "T&ranspose\tAlt+S",    IDM_EDIT_LINETRANSPOSE
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "S&ort Lines...\tAlt+O",   IDM_EDIT_SORTLINES
      MENUITEM "&Modify Lines...\tAlt+M",   IDM_EDIT_MODIFYLINES
      MENUITEM "Alig&n Lines...\tAlt+J",   IDM_EDIT_ALIGN
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Duplicate Line\tCtrl+D",   IDM_EDIT_DUPLICATELINE
      MENUITEM "Cu&t Line\tCtrl+Shift+X",   IDM_EDIT_CUTLINE
      MENUITEM "&Copy Line\tCtrl+Shift+C",  IDM_EDIT_COPYLINE
      MENUITEM "D&elete Line\tCtrl+Shift+D",  IDM_EDIT_DELETELINE
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Join Lines\tCtrl+J",    IDM_EDIT_JOINLINES
      MENUITEM "Column &Wrap...",     IDM_EDIT_COLUMNWRAP
      MENUITEM "&Split Lines\tCtrl+I",   IDM_EDIT_SPLITLINES
      MENUITEM "Join &Paragraphs\tCtrl+Shift+J", IDM_EDIT_JOINLINESEX
     END
     POPUP "Con&vert"
     BEGIN
      MENUITEM "&Upper Case\tCtrl+Shift+U",  IDM_EDIT_CONVERTUPPERCASE
      MENUITEM "&Lower Case\tCtrl+U",    IDM_EDIT_CONVERTLOWERCASE
      MENUITEM "In&vert Case\tCtrl+Alt+U",  IDM_EDIT_INVERTCASE
      MENUITEM "Title &Case\tCtrl+Alt+I",   IDM_EDIT_TITLECASE
      MENUITEM "&Sentence Case\tCtrl+Alt+O",  IDM_EDIT_SENTENCECASE
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Tabify Selection\tCtrl+Shift+T",  IDM_EDIT_CONVERTSPACES
      MENUITEM "U&ntabify Selection\tCtrl+Shift+S", IDM_EDIT_CONVERTTABS
      MENUITEM "Tabify &Indent\tCtrl+Alt+T",   IDM_EDIT_CONVERTSPACES2
      MENUITEM "Untabi&fy Indent\tCtrl+Alt+S",  IDM_EDIT_CONVERTTABS2
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "To &Hexadecimal\tCtrl+Alt+H",   IDM_EDIT_NUM2HEX
      MENUITEM "To &Decimal\tCtrl+Alt+D",    IDM_EDIT_NUM2DEC
      MENUITEM "To &Binary\tCtrl+Alt+B",    IDM_EDIT_NUM2BIN
      MENUITEM "To &Octet",       IDM_EDIT_NUM2OCT
     END
     POPUP "I&nsert"
     BEGIN
      MENUITEM "Complete &Word\tAlt+/",    IDM_EDIT_COMPLETEWORD
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&HTML/XML Tag...\tAlt+X",    IDM_EDIT_INSERT_XMLTAG
      MENUITEM "New &GUID",       IDM_EDIT_INSERT_GUID
      POPUP "Unicode &Control Character"
      BEGIN
       MENUITEM "WJ\t&Word joiner",      IDM_INSERT_UNICODE_WJ
       MENUITEM "ZWJ\tZero width &joiner",     IDM_INSERT_UNICODE_ZWJ
       MENUITEM "ZWNJ\tZero width &non-joiner",   IDM_INSERT_UNICODE_ZWNJ
       MENUITEM "LRM\t&Left-to-right mark",    IDM_INSERT_UNICODE_LRM
       MENUITEM "RLM\t&Right-to-left mark",    IDM_INSERT_UNICODE_RLM
       MENUITEM "LRE\tStart of left-to-right &embedding", IDM_INSERT_UNICODE_LRE
       MENUITEM "RLE\tStart of right-to-left e&mbedding", IDM_INSERT_UNICODE_RLE
       MENUITEM "LRO\tStart of left-to-right &override", IDM_INSERT_UNICODE_LRO
       MENUITEM "RLO\tStart of right-to-left o&verride", IDM_INSERT_UNICODE_RLO
       MENUITEM "LRI\tLeft-to-&right isolate",    IDM_INSERT_UNICODE_LRI
       MENUITEM "RLI\tRight-to-&left isolate",    IDM_INSERT_UNICODE_RLI
       MENUITEM "FSI\t&First strong isolate",    IDM_INSERT_UNICODE_FSI
       MENUITEM "PDI\tPo&p directional isolate",   IDM_INSERT_UNICODE_PDI
       MENUITEM "PDF\t&Pop directional formatting",  IDM_INSERT_UNICODE_PDF
       MENUITEM "NADS\tN&ational digit shapes substitution",IDM_INSERT_UNICODE_NADS
       MENUITEM "NODS\tNominal (European) &digit shapes", IDM_INSERT_UNICODE_NODS
       MENUITEM "ASS\tActivate &symmetric swapping",  IDM_INSERT_UNICODE_ASS
       MENUITEM "ISS\tInhibit s&ymmetric swapping",  IDM_INSERT_UNICODE_ISS
       MENUITEM "AAFS\tActivate Arabic &form shaping",  IDM_INSERT_UNICODE_AAFS
       MENUITEM "IAFS\tInhibit Arabic form s&haping",  IDM_INSERT_UNICODE_IAFS
       MENUITEM "ALM\t&Arabic letter mark",          IDM_INSERT_UNICODE_ALM
       MENUITEM "RS\tRecord Separator (&Block separator)", IDM_INSERT_UNICODE_RS
       MENUITEM "US\tUnit Separator (&Segment separator)", IDM_INSERT_UNICODE_US
       MENUITEM "LS\tL&ine Separator",      IDM_INSERT_UNICODE_LS
       MENUITEM "PS\tPara&graph Separator",    IDM_INSERT_UNICODE_PS
       MENUITEM "ZWSP\t&Zero width space",     IDM_INSERT_UNICODE_ZWSP
      END
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&File Name",        CMD_INSERTFILENAME_NOEXT
      MENUITEM "File Name and E&xtension\tCtrl+F9",  IDM_EDIT_INSERT_FILENAME
      MENUITEM "Full &Path Name\tCtrl+Shift+F9",   IDM_EDIT_INSERT_PATHNAME
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Current &Date",       IDM_EDIT_INSERT_LOC_DATE
      MENUITEM "Current Date &Time",      IDM_EDIT_INSERT_LOC_DATETIME
      MENUITEM "&UTC Date Time",       IDM_EDIT_INSERT_UTC_DATETIME
      MENUITEM "Unix Timesta&mp",       IDM_EDIT_INSERT_TIMESTAMP
      POPUP "&Other Timestamps"
      BEGIN
       MENUITEM "&Millisecond (ms)",     IDM_EDIT_INSERT_TIMESTAMP_MS
       MENUITEM "Micro&second (us)",     IDM_EDIT_INSERT_TIMESTAMP_US
       MENUITEM "&Nanosecond (ns)",     IDM_EDIT_INSERT_TIMESTAMP_NS
      END
      MENUITEM "Time/Date (&Short Form)\tCtrl+F5",  IDM_EDIT_INSERT_SHORTDATE
      MENUITEM "Time/Date (&Long Form)\tCtrl+Shift+F5", IDM_EDIT_INSERT_LONGDATE
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Encoding Identifier\tCtrl+F8",   IDM_EDIT_INSERT_ENCODING
      MENUITEM "Script She&bang Line",     IDM_EDIT_INSERT_SHEBANG
     END
     POPUP "Spec&ial"
     BEGIN
      MENUITEM "C&har to Hex\tCtrl+Alt+X",    IDM_EDIT_CHAR2HEX
      MENUITEM "Hex to Cha&r\tCtrl+Alt+C",    IDM_EDIT_HEX2CHAR
      MENUITEM "&Show Hex Code",       IDM_EDIT_SHOW_HEX
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Esca&pe C Chars\tCtrl+Alt+E",    IDM_EDIT_ESCAPECCHARS
      MENUITEM "&Unescape C Chars\tCtrl+Alt+R",   IDM_EDIT_UNESCAPECCHARS
      MENUITEM "Escape HT&ML/XML Chars\tAlt+Shift+X",  IDM_EDIT_XHTML_ESCAPE_CHAR
      MENUITEM "Unescape HTML/&XML Chars\tAlt+Shift+H", IDM_EDIT_XHTML_UNESCAPE_CHAR
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Delete &Line Left\tCtrl+Shift+Back",  IDM_EDIT_DELETELINELEFT
      MENUITEM "Delete Li&ne Right\tCtrl+Shift+Del",  IDM_EDIT_DELETELINERIGHT
      MENUITEM "Delete Word Le&ft\tCtrl+Back",   CMD_CTRLBACK
      MENUITEM "Delete Word Ri&ght\tCtrl+Del",   CMD_CTRLDEL
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Update &Timestamps\tShift+F5",   CMD_TIMESTAMPS
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "&Find and Replace"
     BEGIN
      MENUITEM "&Find...\tCtrl+F",    IDM_EDIT_FIND
      MENUITEM "Sa&ve Find Text\tAlt+F3",   IDM_EDIT_SAVEFIND
      MENUITEM "Find &Next\tF3",     IDM_EDIT_FINDNEXT
      MENUITEM "Find &Previous\tShift+F3",  IDM_EDIT_FINDPREV
      MENUITEM "R&eplace...\tCtrl+H",    IDM_EDIT_REPLACE
      MENUITEM "Repl&ace Next\tF4",    IDM_EDIT_REPLACENEXT
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Find Matching &Brace\tCtrl+B",    IDM_EDIT_FINDMATCHINGBRACE
      MENUITEM "Select to Matching B&race\tCtrl+Shift+B",  IDM_EDIT_SELTOMATCHINGBRACE
      MENUITEM "Select &Word\tCtrl+Alt+Space",    IDM_EDIT_SELECTWORD
      MENUITEM "Select &Lines (Expand Selection)\tCtrl+Shift+Space", IDM_EDIT_SELECTLINE
      MENUITEM "Select Lines in &Current Block\tAlt+Shift+]", IDM_EDIT_SELECTLINE_BLOCK
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Select to Document Star&t",     IDM_EDIT_SELTODOCSTART
      MENUITEM "Select to Document En&d",      IDM_EDIT_SELTODOCEND
      MENUITEM "Select to Ne&xt\tCtrl+Alt+F2",    IDM_EDIT_SELTONEXT
      MENUITEM "Select to Previou&s\tCtrl+Alt+Shift+F2",  IDM_EDIT_SELTOPREV
     END
     POPUP "Boo&kmarks"
     BEGIN
      MENUITEM "&Toggle\tCtrl+F2",   BME_EDIT_BOOKMARKTOGGLE
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Goto &Next\tF2",    BME_EDIT_BOOKMARKNEXT
      MENUITEM "Goto &Previous\tShift+F2", BME_EDIT_BOOKMARKPREV
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Select All\tAlt+F6",   BME_EDIT_BOOKMARKSELECT
      MENUITEM "&Clear All\tAlt+F2",   BME_EDIT_BOOKMARKCLEAR
     END
     POPUP "&Goto"
     BEGIN
      MENUITEM "&Goto Line...\tCtrl+G",   IDM_EDIT_GOTOLINE
      //MENUITEM SEPARATOR
      //MENUITEM "Navigate &Backward\tAlt+Left", IDM_EDIT_NAVIGATE_BACKWARD
      //MENUITEM "Navigate &Forward\tAlt+Right", IDM_EDIT_NAVIGATE_FORWARD
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Goto Blo&ck Start\tAlt+[",     IDM_EDIT_GOTO_BLOCK_START
      MENUITEM "Goto Bloc&k End\tAlt+]",      IDM_EDIT_GOTO_BLOCK_END
      MENUITEM "Goto &Previous Block\tAlt+Comma (<,)",  IDM_EDIT_GOTO_PREVIOUS_BLOCK
      MENUITEM "Goto &Next Block\tAlt+Period (>.)",   IDM_EDIT_GOTO_NEXT_BLOCK
      MENUITEM "Goto P&revious Sibling Block\tCtrl+Alt+Comma (<,)",IDM_EDIT_GOTO_PREV_SIBLING_BLOCK
      MENUITEM "Goto N&ext Sibling Block\tCtrl+Alt+Period (>.)", IDM_EDIT_GOTO_NEXT_SIBLING_BLOCK
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Goto &Selection Start\tCtrl+Shift+Comma (<,)",CMD_JUMP2SELSTART
      MENUITEM "Goto Selec&tion End\tCtrl+Shift+Period (>.)", CMD_JUMP2SELEND
     END
    END
    POPUP "&View"
    BEGIN
     MENUITEM "Default &Code Font...\tAlt+F12", IDM_VIEW_DEFAULT_CODE_FONT
     MENUITEM "&Default Text Font...",   IDM_VIEW_DEFAULT_TEXT_FONT
     POPUP "C&aret Style"
     BEGIN
      MENUITEM "Block (&OVR Mode)",   IDM_VIEW_CARET_STYLE_BLOCK_OVR
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Block (&INS Mode)",   IDM_VIEW_CARET_STYLE_BLOCK
      MENUITEM "Line Width &1",    IDM_VIEW_CARET_STYLE_WIDTH1
      MENUITEM "Line Width &2",    IDM_VIEW_CARET_STYLE_WIDTH2
      MENUITEM "Line Width &3",    IDM_VIEW_CARET_STYLE_WIDTH3
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&No Blink",     IDM_VIEW_CARET_STYLE_NOBLINK
      MENUITEM "Draw Block Caret in &Selection",  IDM_VIEW_CARET_STYLE_SELECTION
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Word W&rap\tCtrl+Shift+W",    IDM_VIEW_WORDWRAP
     MENUITEM "&Long Line Marker\tCtrl+Shift+L",   IDM_VIEW_LONGLINEMARKER
     MENUITEM "Indentation &Guides\tCtrl+Shift+G",  IDM_VIEW_SHOWINDENTGUIDES
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Show &Whitespace\tCtrl+Shift+8",   IDM_VIEW_SHOWWHITESPACE
     MENUITEM "Show Line &Endings\tCtrl+Shift+9",  IDM_VIEW_SHOWEOLS
     MENUITEM "Show Wrap S&ymbols\tCtrl+Shift+0",  IDM_VIEW_WORDWRAPSYMBOLS
     MENUITEM "Un&icode Control Character",    IDM_VIEW_UNICODE_CONTROL_CHAR
     //MENUITEM "S&how CallTips",      IDM_VIEW_SHOWCALLTIPS
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "&Visual Brace Matching\tCtrl+Shift+V", IDM_VIEW_MATCHBRACES
     MENUITEM "Highlight Current &Block",    IDM_VIEW_HIGHLIGHTCURRENT_BLOCK
     POPUP "Highlight C&urrent Line"
     BEGIN
      MENUITEM "&No Highlight",      IDM_VIEW_HIGHLIGHTCURRENTLINE_NONE
      MENUITEM "Background &Color\tCtrl+Shift+I",  IDM_VIEW_HIGHLIGHTCURRENTLINE_BACK
      MENUITEM "Outline &Frame\tCtrl+Shift+F",  IDM_VIEW_HIGHLIGHTCURRENTLINE_FRAME
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Highlight &Subline",     IDM_VIEW_HIGHLIGHTCURRENTLINE_SUBLINE
     END
     POPUP "Mar&k Occurrences"
     BEGIN
      MENUITEM "&Off",      IDM_VIEW_MARKOCCURRENCES_OFF
      MENUITEM "Match &Case",     IDM_VIEW_MARKOCCURRENCES_CASE
      MENUITEM "Match &Whole Word Only",  IDM_VIEW_MARKOCCURRENCES_WORD
      MENUITEM "Bookmark &Matched Line",  IDM_VIEW_MARKOCCURRENCES_BOOKMARK
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Line &Numbers\tCtrl+Shift+N",  IDM_VIEW_LINENUMBERS
     MENUITEM "Bookmark &Margin\tCtrl+Shift+M", IDM_VIEW_MARGIN
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Show Code &Folding\tCtrl+Shift+Alt+F",IDM_VIEW_SHOW_FOLDING
     POPUP "&Toggle Folds"
     BEGIN
      MENUITEM "&Default Levels\tShift+Alt+D",IDM_VIEW_FOLD_DEFAULT
      MENUITEM "&All Levels\tShift+Alt+A", IDM_VIEW_FOLD_ALL
      MENUITEM "&Current Block\tAlt+C",  IDM_VIEW_FOLD_CURRENT_BLOCK
      MENUITEM "Current &Level",    IDM_VIEW_FOLD_CURRENT_LEVEL
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Level &1\tAlt+1",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL1
      MENUITEM "Level &2\tAlt+2",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL2
      MENUITEM "Level &3\tAlt+3",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL3
      MENUITEM "Level &4\tAlt+4",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL4
      MENUITEM "Level &5\tAlt+5",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL5
      MENUITEM "Level &6\tAlt+6",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL6
      MENUITEM "Level &7\tAlt+7",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL7
      MENUITEM "Level &8\tAlt+8",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL8
      MENUITEM "Level &9\tAlt+9",    IDM_VIEW_FOLD_LEVEL9
      MENUITEM "Level 1&0",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL10
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "&Zoom"
     BEGIN
      MENUITEM "Zoom &In\tCtrl++",   IDM_VIEW_ZOOMIN
      MENUITEM "Zoom &Out\tCtrl+-",   IDM_VIEW_ZOOMOUT
      MENUITEM "Zoom &Level...",    IDM_VIEW_ZOOM_LEVEL
      MENUITEM "&Reset Zoom\tCtrl+\\",  IDM_VIEW_RESETZOOM
     END
     MENUITEM "Toggle Full &Screen\tF11 [Esc]", IDM_VIEW_TOGGLE_FULLSCREEN
    END
    POPUP "Sche&me"
    BEGIN
     MENUITEM "&Syntax Scheme...\tF12",   IDM_VIEW_SCHEME
     MENUITEM "&Customize Schemes...\tCtrl+F12", IDM_VIEW_SCHEME_CONFIG
     MENUITEM "&Favorite Schemes...",   IDM_VIEW_SCHEME_FAVORITE
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Use &2nd Global Styles\tShift+F12",IDM_VIEW_USE2NDGLOBALSTYLE
     MENUITEM "&Use Default Code Style",   IDM_VIEW_USEDEFAULT_CODESTYLE
     POPUP "St&yle Theme"
     BEGIN
      MENUITEM "&Default",     IDM_VIEW_STYLE_THEME_DEFAULT
      MENUITEM "Dar&k",      IDM_VIEW_STYLE_THEME_DARK
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "&Text File"
     BEGIN
      MENUITEM "&Text File",     IDM_LEXER_TEXTFILE
      MENUITEM "&2nd Text File",    IDM_LEXER_2NDTEXTFILE
     END
     MENUITEM "CSV File...",      IDM_LEXER_CSV
     POPUP "CSS Style S&heet"
     BEGIN
      MENUITEM "&CSS Style Sheet",   IDM_LEXER_CSS
      MENUITEM "&SCSS Style Sheet",   IDM_LEXER_SCSS
      MENUITEM "&Less Style Sheet",   IDM_LEXER_LESS
      MENUITEM "&HSS Style Sheet",   IDM_LEXER_HSS
     END
     POPUP "&Web Source Code"
     BEGIN
      MENUITEM "&Web Source Code",   IDM_LEXER_WEB
      MENUITEM "&PHP Page",     IDM_LEXER_PHP
      MENUITEM "&JSP Page",     IDM_LEXER_JSP
      MENUITEM "ASP.NET (&C#)",    IDM_LEXER_ASPX_CS
      MENUITEM "ASP.NET (&VB.NET)",   IDM_LEXER_ASPX_VB
      MENUITEM "ASP (V&BScript)",    IDM_LEXER_ASP_VBS
      MENUITEM "ASP (J&Script)",    IDM_LEXER_ASP_JS
     END
     POPUP "Mark&down"
     BEGIN
      MENUITEM "Git&Hub GFM",     IDM_LEXER_MARKDOWN_GITHUB
      MENUITEM "Git&Lab GLFM",    IDM_LEXER_MARKDOWN_GITLAB
      MENUITEM "&Pandoc",      IDM_LEXER_MARKDOWN_PANDOC
     END
     POPUP "&Math"
     BEGIN
      MENUITEM "&MATLAB",      IDM_LEXER_MATLAB
      MENUITEM "&Octave",      IDM_LEXER_OCTAVE
      MENUITEM "&Scilab",      IDM_LEXER_SCILAB
     END
     POPUP "Shell Scri&pt"
     BEGIN
      MENUITEM "&Shell Script",    IDM_LEXER_BASH
      MENUITEM "&C Shell",     IDM_LEXER_CSHELL
      MENUITEM "&M4 Macro",     IDM_LEXER_M4
     END
     //POPUP "S&QL Dialect"
     POPUP "&XML Document"
     BEGIN
      MENUITEM "&XML Document",    IDM_LEXER_XML
      MENUITEM "XML &Schema",     IDM_LEXER_XSD
      MENUITEM "XSL&T Stylesheet",   IDM_LEXER_XSLT
      MENUITEM "XML &DTD",     IDM_LEXER_DTD
     END
     POPUP "XML (&Java)"
     BEGIN
      MENUITEM "Ant &Build",     IDM_LEXER_ANT_BUILD
      MENUITEM "Maven &POM",     IDM_LEXER_MAVEN_POM
      MENUITEM "&Maven Settings",    IDM_LEXER_MAVEN_SETTINGS
      MENUITEM "I&vy Module",     IDM_LEXER_IVY_MODULE
      MENUITEM "&Ivy Settings",    IDM_LEXER_IVY_SETTINGS
      MENUITEM "PMD &Ruleset",    IDM_LEXER_PMD_RULESET
      MENUITEM "&Checkstyle",     IDM_LEXER_CHECKSTYLE
     END
     POPUP "Web Confi&g"
     BEGIN
      MENUITEM "&Apache Config",    IDM_LEXER_APACHE
      MENUITEM "&Tomcat Config",    IDM_LEXER_TOMCAT
      MENUITEM "&Web Config",     IDM_LEXER_WEB_JAVA
      MENUITEM "Str&uts Config",    IDM_LEXER_STRUTS
      MENUITEM "&Hibernate Config",   IDM_LEXER_HIB_CFG
      MENUITEM "Hibernate &Mapping",   IDM_LEXER_HIB_MAP
      MENUITEM "Spring &Beans",    IDM_LEXER_SPRING_BEANS
      MENUITEM "&JBoss Config",    IDM_LEXER_JBOSS
     END
     //POPUP "XML (.&NET)"
     //BEGIN
     // MENUITEM "&Web Config",     IDM_LEXER_WEB_NET
     // MENUITEM "&ResX Resource",    IDM_LEXER_RESX
     // MENUITEM "WPF &XAML",     IDM_LEXER_XAML
     //END
     POPUP "XML (&Others)"
     BEGIN
      MENUITEM "&Property List",    IDM_LEXER_PROPERTY_LIST
      MENUITEM "Android &Manifest",   IDM_LEXER_ANDROID_MANIFEST
      MENUITEM "Android &Layout",    IDM_LEXER_ANDROID_LAYOUT
      //MENUITEM "SV&G Document",    IDM_LEXER_SVG
     END
    END
    POPUP "&Settings"
    BEGIN
     MENUITEM "Insert Tabs as &Spaces",   IDM_VIEW_TABSASSPACES
     MENUITEM "&Tab Settings...\tCtrl+T",  IDM_VIEW_TABSETTINGS
     MENUITEM "Word &Wrap Settings...",   IDM_VIEW_WORDWRAPSETTINGS
     MENUITEM "&Long Line Settings...",   IDM_VIEW_LONGLINESETTINGS
     MENUITEM "&Auto Completion Settings...", IDM_VIEW_AUTOCOMPLETION_SETTINGS
     MENUITEM "Auto Completion I&gnore Case", IDM_VIEW_AUTOCOMPLETION_IGNORECASE
     MENUITEM "Enable LaTe&X Input Method",  IDM_SET_LATEX_INPUT_METHOD
     POPUP "Select and &Edit Options"
     BEGIN
      MENUITEM "Enable &Multiple Selection",  IDM_SET_MULTIPLE_SELECTION
      MENUITEM "Copy &Selection as Find Text", IDM_SET_SELECTIONASFINDTEXT
      MENUITEM "Copy &Paste Buffer as Find Text", IDM_SET_PASTEBUFFERASFINDTEXT
      POPUP "Line Selection &Mode"
      BEGIN
       MENUITEM "&None",     IDM_LINE_SELECTION_MODE_NONE
       MENUITEM "&Visual Studio",   IDM_LINE_SELECTION_MODE_VS
       MENUITEM "Nor&mal",     IDM_LINE_SELECTION_MODE_NORMAL
      END
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "Appea&rance"
     BEGIN
      MENUITEM "Show &Menu\tAlt+F11",   IDM_VIEW_MENU
      MENUITEM "S&how Toolbar\tCtrl+F11",  IDM_VIEW_TOOLBAR
      MENUITEM "Customi&ze Toolbar...",  IDM_VIEW_CUSTOMIZE_TOOLBAR
      MENUITEM "&Auto Scale Toolbar",   IDM_VIEW_AUTO_SCALE_TOOLBAR
      MENUITEM "Show Stat&usbar\tShift+F11", IDM_VIEW_STATUSBAR
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Transparent Mode\tCtrl+0", IDM_VIEW_TRANSPARENT
      POPUP "Full Scree&n Mode"
      BEGIN
       MENUITEM "On &Startup",    IDM_VIEW_FULLSCREEN_ON_START
       MENUITEM "Hide &Title",    IDM_VIEW_FULLSCREEN_HIDE_TITLE
      END
      POPUP "Scroll &Past Last Line"
      BEGIN
       MENUITEM "&No",      IDM_VIEW_SCROLLPASTLASTLINE_NO
       MENUITEM "&One Page",    IDM_VIEW_SCROLLPASTLASTLINE_ONE
       MENUITEM "&Half Page",    IDM_VIEW_SCROLLPASTLASTLINE_HALF
       MENUITEM "1/&3 Page",    IDM_VIEW_SCROLLPASTLASTLINE_THIRD
       MENUITEM "1/&4 Page",    IDM_VIEW_SCROLLPASTLASTLINE_QUARTER
      END
    #if NP2_ENABLE_APP_LOCALIZATION_DLL
      MENUITEM SEPARATOR
      POPUP "&Language"
      BEGIN
       MENUITEM "&System Language",  IDM_LANG_USER_DEFAULT
       MENUITEM "Deutsch",     IDM_LANG_GERMAN
       MENUITEM "English",     IDM_LANG_ENGLISH_US
       MENUITEM "Français (France)",  IDM_LANG_FRENCH_FRANCE
       MENUITEM "Italiano",    IDM_LANG_ITALIAN
       MENUITEM "Português (Brasil)",  IDM_LANG_PORTUGUESE_BRAZIL
       MENUITEM "???",     IDM_LANG_JAPANESE
       MENUITEM "???",     IDM_LANG_KOREAN
       MENUITEM "??(??)",    IDM_LANG_CHINESE_TRADITIONAL
       MENUITEM "??(??)",    IDM_LANG_CHINESE_SIMPLIFIED
      END
    #endif
      MENUITEM "Use &XP Style Open/Save Dialog", IDM_SET_USE_XP_FILE_DIALOG
     END
     POPUP "Window O&ptions"
     BEGIN
      MENUITEM "Always On &Top\tAlt+Shift+T", IDM_VIEW_ALWAYSONTOP
      MENUITEM "Minimi&ze to Tray",   IDM_VIEW_MINTOTRAY
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Reuse Window",    IDM_VIEW_REUSEWINDOW
      MENUITEM "&Sticky Window Position",  IDM_VIEW_STICKY_WINDOW_POSITION
      MENUITEM "Clear Position &History",  IDM_VIEW_CLEARWINPOS
     END
     POPUP "Window Title Displa&y"
     BEGIN
      MENUITEM "&File Name Only",    IDM_VIEW_SHOWFILENAMEONLY
      MENUITEM "File Name and &Directory", IDM_VIEW_SHOWFILENAMEFIRST
      MENUITEM "Full &Path Name",    IDM_VIEW_SHOWFULLPATH
      MENUITEM "&Text Excerpt",    IDM_VIEW_SHOWEXCERPT
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Single &File Instance",   IDM_VIEW_SINGLEFILEINSTANCE
     MENUITEM "File &Change Notification...\tAlt+F5", IDM_VIEW_CHANGENOTIFY
     MENUITEM "A&utoSave Settings...",   IDM_SET_FILE_AUTOSAVE
     POPUP "Extra Esc &Key Function"
     BEGIN
      MENUITEM "&None",      IDM_VIEW_NOESCFUNC
      MENUITEM "&Minimize Notepad2",   IDM_VIEW_ESCMINIMIZE
      MENUITEM "E&xit Notepad2",    IDM_VIEW_ESCEXIT
     END
     POPUP "Other Sett&ings"
     BEGIN
      MENUITEM "Remember Recent &Files",  IDM_VIEW_NOSAVERECENT
      MENUITEM "Remember &Search Options", IDM_VIEW_NOSAVEFINDREPL
     END
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "A&dvanced Settings"
     BEGIN
      POPUP "Ren&dering Technology"
      BEGIN
       MENUITEM "&Legacy GDI",    IDM_SET_RENDER_TECH_GDI
       MENUITEM "&Direct2D",    IDM_SET_RENDER_TECH_D2D
       MENUITEM "Direct2D &Retain",  IDM_SET_RENDER_TECH_D2DRETAIN
       MENUITEM "Direct2D &GDI DC",  IDM_SET_RENDER_TECH_D2DDC
      END
      POPUP "Font &Quality"
      BEGIN
       MENUITEM "&Default",    IDM_VIEW_FONTQUALITY_DEFAULT
       MENUITEM "&None",     IDM_VIEW_FONTQUALITY_NONE
       MENUITEM "&Standard",    IDM_VIEW_FONTQUALITY_STANDARD
       MENUITEM "&ClearType",    IDM_VIEW_FONTQUALITY_CLEARTYPE
      END
      POPUP "&RTL Layout (GDI)"
      BEGIN
       MENUITEM "&Edit Window",   IDM_SET_RTL_LAYOUT_EDIT
       MENUITEM "&Other Window",   IDM_SET_RTL_LAYOUT_OTHER
      END
      POPUP "&Bidirectional (Direct2D)"
      BEGIN
       MENUITEM "&None",     IDM_SET_BIDIRECTIONAL_NONE
       MENUITEM "&Left to Right",   IDM_SET_BIDIRECTIONAL_L2R
       MENUITEM "&Right to Left",   IDM_SET_BIDIRECTIONAL_R2L
      END
      MENUITEM "Use &Inline Mode IME",  IDM_SET_USE_INLINE_IME
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&System Integration...",  IDM_SET_SYSTEM_INTEGRATION
      MENUITEM "&Open Notepad2.ini\tCtrl+F7", CMD_OPENINIFILE
     END
     MENUITEM "Save Settings &On Exit",   IDM_VIEW_SAVESETTINGS
     MENUITEM "Sa&ve Settings Now\tF7",   IDM_VIEW_SAVESETTINGSNOW
    END
    POPUP "&Tools"
    BEGIN
     MENUITEM "Sa&ve Before Running Tools",  IDM_VIEW_SAVEBEFORERUNNINGTOOLS
     MENUITEM "Use &metapath to Open Folder", IDM_SET_OPEN_FOLDER_METAPATH
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Run as &Administrator",   IDM_FILE_RELAUNCH_ELEVATED
     MENUITEM "&Restart",      IDM_FILE_RESTART
     MENUITEM "Launch &New Window\tAlt+N",  IDM_FILE_NEWWINDOW
     MENUITEM "Launch &Empty Window\tAlt+0",  IDM_FILE_NEWWINDOW2
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Execute &Document\tCtrl+L",  IDM_FILE_LAUNCH
     MENUITEM "Open Document &With...",   IDM_FILE_OPENWITH
     MENUITEM "Run &Command...\tCtrl+R",   IDM_FILE_RUN
     MENUITEM SEPARATOR
     POPUP "Action &on Selection"
     BEGIN
      MENUITEM "&Open File, Folder, Link, etc.",  CMD_OPEN_PATH_OR_LINK
      MENUITEM "Open Containing &Folder",    CMD_OPEN_CONTAINING_FOLDER
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Search with &Google",     CMD_ONLINE_SEARCH_GOOGLE
      MENUITEM "Search with &Bing",     CMD_ONLINE_SEARCH_BING
      MENUITEM "Search on &Wikipedia",    CMD_ONLINE_SEARCH_WIKI
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Custom Action &1\tCtrl+Shift+1",  CMD_CUSTOM_ACTION1
      MENUITEM "Custom Action &2\tCtrl+Shift+2",  CMD_CUSTOM_ACTION2
     END
     POPUP "&Base64"
     BEGIN
      MENUITEM "Standard &Encode",     IDM_EDIT_BASE64_ENCODE
      MENUITEM "URL &Safe Encode",     IDM_EDIT_BASE64_SAFE_ENCODE
      MENUITEM "Encode as HTML Embedded &Image",  IDM_EDIT_BASE64_HTML_EMBEDDED_IMAGE
      MENUITEM "&Decode",        IDM_EDIT_BASE64_DECODE
      MENUITEM "Decode as &Hex",      IDM_EDIT_BASE64_DECODE_AS_HEX
     END
     POPUP "Text &Transliteration"
     BEGIN
      MENUITEM "Halfwidth Form to Full&width",  IDM_EDIT_MAP_FULLWIDTH
      MENUITEM "Fullwidth Form to H&alfwidth",  IDM_EDIT_MAP_HALFWIDTH
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Chinese Traditional to &Simplified", IDM_EDIT_MAP_SIMPLIFIED_CHINESE
      MENUITEM "Chinese Simplified to &Traditional", IDM_EDIT_MAP_TRADITIONAL_CHINESE
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Japanese Katakana to &Hiragana",  IDM_EDIT_MAP_HIRAGANA
      MENUITEM "Japanese Hiragana to &Katakana",  IDM_EDIT_MAP_KATAKANA
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "Korean Han&ja to Hangul",          IDM_EDIT_MAP_HANJA_HANGUL
      MENUITEM "Korean Han&gul Decomposition",  IDM_EDIT_MAP_HANGUL_DECOMPOSITION
      MENUITEM SEPARATOR
      MENUITEM "&Bengali to Latin",     IDM_EDIT_MAP_BENGALI_LATIN
      MENUITEM "C&yrillic to Latin",     IDM_EDIT_MAP_CYRILLIC_LATIN
      MENUITEM "&Devanagari to Latin",    IDM_EDIT_MAP_DEVANAGARI_LATIN
      MENUITEM "&Malayalam to Latin",     IDM_EDIT_MAP_MALAYALAM_LATIN
     END
     MENUITEM "&URL Encode\tCtrl+Shift+E",    IDM_EDIT_URLENCODE
     MENUITEM "UR&L Decode\tCtrl+Shift+R",    IDM_EDIT_URLDECODE
    END
    POPUP "&Help"
    BEGIN
     MENUITEM "Project &Home",    IDM_HELP_PROJECT_HOME
     MENUITEM "Latest &Release",    IDM_HELP_LATEST_RELEASE
     MENUITEM "Latest &Build",    IDM_HELP_LATEST_BUILD
     MENUITEM "Report &Issue",    IDM_HELP_REPORT_ISSUE
     MENUITEM "&Feature Request",   IDM_HELP_FEATURE_REQUEST
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Online &Wiki",    IDM_HELP_ONLINE_WIKI
     MENUITEM "&Command Line Help",   IDM_CMDLINE_HELP
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "&About Notepad2\tF1",   IDM_HELP_ABOUT
    END
    END

    IDR_POPUPMENU MENU
    BEGIN
    POPUP "+"
    BEGIN
     MENUITEM "&Undo",      IDM_EDIT_UNDO
     MENUITEM "&Redo",      IDM_EDIT_REDO
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Cu&t",      IDM_EDIT_CUT
     MENUITEM "&Copy",      IDM_EDIT_COPY
     MENUITEM "&Paste",      IDM_EDIT_PASTE
     MENUITEM "&Delete",      IDM_EDIT_DELETE
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Select &All",     IDM_EDIT_SELECTALL
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Toggle &Fold",    IDM_VIEW_FOLD_CURRENT_BLOCK
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "&Open",      CMD_OPEN_PATH_OR_LINK
    END
    POPUP "+"
    BEGIN
     MENUITEM "Show &Menu",     IDM_VIEW_MENU
     MENUITEM "Show &Toolbar",    IDM_VIEW_TOOLBAR
     MENUITEM "&Customize Toolbar...",  IDM_VIEW_CUSTOMIZE_TOOLBAR
     MENUITEM "&Auto Scale Toolbar",   IDM_VIEW_AUTO_SCALE_TOOLBAR
     MENUITEM "Show &Statusbar",    IDM_VIEW_STATUSBAR
    END
    POPUP "+"
    BEGIN
     MENUITEM "&Open Notepad2",    IDM_TRAY_RESTORE
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "E&xit Notepad2",    IDM_TRAY_EXIT
    END
    POPUP "+"
    BEGIN
     MENUITEM "&Default Levels",    IDM_VIEW_FOLD_DEFAULT
     MENUITEM "&All Levels",     IDM_VIEW_FOLD_ALL
     MENUITEM "&Current Block",    IDM_VIEW_FOLD_CURRENT_BLOCK
     MENUITEM "Current &Level",    IDM_VIEW_FOLD_CURRENT_LEVEL
     MENUITEM SEPARATOR
     MENUITEM "Level &1",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL1
     MENUITEM "Level &2",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL2
     MENUITEM "Level &3",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL3
     MENUITEM "Level &4",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL4
     MENUITEM "Level &5",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL5
     MENUITEM "Level &6",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL6
     MENUITEM "Level &7",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL7
     MENUITEM "Level &8",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL8
     MENUITEM "Level &9",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL9
     MENUITEM "Level 1&0",     IDM_VIEW_FOLD_LEVEL10
    END
    END


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Accelerator
    //

    IDR_MAINWND ACCELERATORS
    BEGIN
       "0",            IDM_VIEW_TRANSPARENT,       VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "0",            IDM_FILE_NEWWINDOW2,        VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "0",            IDM_VIEW_WORDWRAPSYMBOLS,   VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "1",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL1,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "1",            CMD_CUSTOM_ACTION1,         VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "2",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL2,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "2",            CMD_CUSTOM_ACTION2,         VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "3",            CMD_ENCLOSE_TRIPLE_SQ,      VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "3",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL3,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "4",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL4,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "5",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL5,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "6",            CMD_ENCLOSE_TRIPLE_DQ,      VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "6",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL6,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "7",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL7,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "8",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL8,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "8",            IDM_VIEW_SHOWWHITESPACE,    VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "9",            CMD_ENCLOSE_TRIPLE_BT,      VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "9",            IDM_VIEW_FOLD_LEVEL9,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "9",            IDM_VIEW_SHOWEOLS,          VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "A",            IDM_EDIT_SELECTALL,         VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "A",            IDM_EDIT_COPYALL,           VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "A",            IDM_VIEW_FOLD_ALL,          VIRTKEY, SHIFT, ALT, NOINVERT
       "A",            CMD_RELOADANSI,             VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "B",            IDM_EDIT_FINDMATCHINGBRACE, VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "B",            IDM_EDIT_MERGEBLANKLINES,   VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "B",            IDM_EDIT_NUM2BIN,           VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "B",            IDM_EDIT_SELTOMATCHINGBRACE,VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "C",            IDM_EDIT_COPY,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "C",            IDM_VIEW_FOLD_CURRENT_BLOCK,VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "C",            IDM_EDIT_HEX2CHAR,          VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "C",            IDM_EDIT_COPYLINE,          VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "D",            IDM_EDIT_DUPLICATELINE,     VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "D",            IDM_EDIT_SELECTIONDUPLICATE,VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "D",            IDM_VIEW_FOLD_DEFAULT,      VIRTKEY, SHIFT, ALT, NOINVERT
       "D",            IDM_EDIT_DELETELINE,        VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "D",            IDM_EDIT_NUM2DEC,           VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "E",            IDM_EDIT_COPYADD,           VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "E",            IDM_EDIT_ESCAPECCHARS,      VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "E",            IDM_EDIT_URLENCODE,         VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "F",            IDM_EDIT_FIND,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "F",            CMD_RECODEDEFAULT,          VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "F",            IDM_VIEW_SHOW_FOLDING,      VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "F",            IDM_VIEW_HIGHLIGHTCURRENTLINE_FRAME, VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "G",            IDM_EDIT_GOTOLINE,          VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "G",            IDM_VIEW_SHOWINDENTGUIDES,  VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "H",            IDM_EDIT_REPLACE,           VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "H",            IDM_FILE_RECENT,            VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "H",            IDM_EDIT_XHTML_UNESCAPE_CHAR,VIRTKEY, SHIFT, ALT, NOINVERT
       "H",            IDM_EDIT_NUM2HEX,           VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "I",            IDM_EDIT_SPLITLINES,        VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "I",            IDM_FILE_OPENFAV,           VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "I",            IDM_EDIT_TITLECASE,         VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "I",            IDM_VIEW_HIGHLIGHTCURRENTLINE_BACK, VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "J",            IDM_EDIT_JOINLINES,         VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "J",            IDM_EDIT_ALIGN,             VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "J",            IDM_EDIT_JOINLINESEX,       VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "K",            IDM_EDIT_SWAP,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "K",            IDM_FILE_ADDTOFAV,          VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "K",            CMD_COPYWINPOS,             VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "L",            IDM_FILE_LAUNCH,            VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "L",            IDM_EDIT_STRIPLASTCHAR,     VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "L",            IDM_VIEW_LONGLINEMARKER,    VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "M",            IDM_FILE_BROWSE,            VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "M",            IDM_EDIT_MODIFYLINES,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "M",            IDM_VIEW_MARGIN,            VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "N",            IDM_FILE_NEW,               VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "N",            IDM_FILE_NEWWINDOW,         VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "N",            IDM_VIEW_LINENUMBERS,       VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "O",            IDM_FILE_OPEN,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "O",            IDM_EDIT_SORTLINES,         VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "O",            IDM_EDIT_SENTENCECASE,      VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "O",            CMD_RELOADOEM,              VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "p",            IDM_FILE_PRINT,             VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "P",            IDM_EDIT_PADWITHSPACES,     VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "P",            CMD_DEFAULTWINPOS,          VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "Q",            IDM_EDIT_ENCLOSESELECTION,  VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "Q",            IDM_EDIT_STREAMCOMMENT,     VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "R",            IDM_FILE_RUN,               VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "R",            IDM_EDIT_REMOVEBLANKLINES,  VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "R",            IDM_EDIT_UNESCAPECCHARS,    VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "R",            IDM_EDIT_URLDECODE,         VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "S",            IDM_FILE_SAVE,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "S",            IDM_EDIT_LINETRANSPOSE,     VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "S",            IDM_EDIT_CONVERTTABS2,      VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "S",            IDM_EDIT_CONVERTTABS,       VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "T",            IDM_VIEW_TABSETTINGS,       VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "T",            IDM_EDIT_TRIMLINES,         VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "T",            IDM_VIEW_ALWAYSONTOP,       VIRTKEY, SHIFT, ALT, NOINVERT
       "T",            IDM_EDIT_CONVERTSPACES2,    VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "T",            IDM_EDIT_CONVERTSPACES,     VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "U",            IDM_EDIT_CONVERTLOWERCASE,  VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "U",            IDM_EDIT_INVERTCASE,        VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "U",            IDM_EDIT_CONVERTUPPERCASE,  VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "V",            IDM_EDIT_PASTE,             VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "V",            IDM_VIEW_MATCHBRACES,       VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       VK_ADD,         IDM_VIEW_ZOOMIN,            VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_ADD,         CMD_INCLINELIMIT,           VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_ADD,         CMD_INCREASENUM,            VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_BACK,        CMD_CTRLBACK,               VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_BACK,        IDM_EDIT_UNDO,              VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_BACK,        IDM_EDIT_DELETELINELEFT,    VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       VK_DELETE,      CMD_CTRLDEL,                VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_DELETE,      IDM_EDIT_CUT,               VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_DELETE,      IDM_EDIT_DELETELINERIGHT,   VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       VK_DIVIDE,      IDM_EDIT_LINECOMMENT,       VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_DIVIDE,      IDM_EDIT_COMPLETEWORD,      VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_DOWN,        IDM_EDIT_MOVELINEDOWN,      VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_ESCAPE,      CMD_ESCAPE,                 VIRTKEY, NOINVERT
       VK_ESCAPE,      CMD_SHIFTESC,               VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_INSERT,      IDM_EDIT_COPY,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F1,          IDM_HELP_ABOUT,             VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F10,         IDM_FILE_READONLY_MODE,     VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F11,         IDM_VIEW_TOGGLE_FULLSCREEN, VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F11,         IDM_VIEW_TOOLBAR,           VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F11,         IDM_VIEW_MENU,              VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F11,         IDM_VIEW_STATUSBAR,         VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F12,         IDM_VIEW_SCHEME,            VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F12,         IDM_VIEW_SCHEME_CONFIG,     VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F12,         IDM_VIEW_DEFAULT_CODE_FONT, VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F12,         IDM_VIEW_USE2NDGLOBALSTYLE, VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F2,          IDM_EDIT_SELTONEXT,         VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_F2,          IDM_EDIT_SELTOPREV,         VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_F2,          BME_EDIT_BOOKMARKNEXT,      VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F2,          BME_EDIT_BOOKMARKTOGGLE,    VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F2,          BME_EDIT_BOOKMARKCLEAR,     VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F2,          BME_EDIT_BOOKMARKPREV,      VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F3,          IDM_EDIT_FINDNEXT,          VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F3,          CMD_FINDNEXTSEL,            VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F3,          IDM_EDIT_SAVEFIND,          VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F3,          IDM_EDIT_FINDPREV,          VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F3,          CMD_FINDPREVSEL,            VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       VK_F4,          IDM_EDIT_REPLACENEXT,       VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F4,          IDM_FILE_NEW,               VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F5,          IDM_FILE_REVERT,            VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F5,          IDM_EDIT_INSERT_SHORTDATE,  VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F5,          IDM_VIEW_CHANGENOTIFY,      VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F5,          CMD_TIMESTAMPS,             VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F5,          IDM_EDIT_INSERT_LONGDATE,   VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       VK_F6,          IDM_FILE_SAVEAS,            VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F6,          IDM_FILE_SAVECOPY,          VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F6,          BME_EDIT_BOOKMARKSELECT,    VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F7,          IDM_VIEW_SAVESETTINGSNOW,   VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F7,          CMD_OPENINIFILE,            VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F8,          IDM_RECODE_SELECT,          VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F8,          IDM_EDIT_INSERT_ENCODING,   VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F8,          CMD_RELOADNOFILEVARS,       VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F8,          CMD_RELOADUTF8,             VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F9,          IDM_ENCODING_SELECT,        VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F9,          IDM_EDIT_INSERT_FILENAME,   VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F9,          IDM_FILE_MANAGEFAV,         VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F9,          CMD_COPYFILENAME,           VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F9,          CMD_COPYPATHNAME,           VIRTKEY, SHIFT, ALT, NOINVERT
       VK_F9,          IDM_EDIT_INSERT_PATHNAME,   VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       //VK_LEFT,        IDM_EDIT_NAVIGATE_BACKWARD, VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_2,       IDM_EDIT_LINECOMMENT,       VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_OEM_2,       IDM_EDIT_COMPLETEWORD,      VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_4,       IDM_EDIT_GOTO_BLOCK_START,  VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_5,       IDM_VIEW_RESETZOOM,         VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_OEM_6,       IDM_EDIT_GOTO_BLOCK_END,    VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_6,       IDM_EDIT_SELECTLINE_BLOCK,  VIRTKEY, SHIFT, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_COMMA,   IDM_EDIT_GOTO_PREVIOUS_BLOCK,VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_COMMA,   IDM_EDIT_GOTO_PREV_SIBLING_BLOCK,VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_COMMA,   CMD_JUMP2SELSTART,          VIRTKEY, CONTROL, SHIFT, NOINVERT
       VK_OEM_MINUS,   IDM_VIEW_ZOOMOUT,           VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_OEM_MINUS,   CMD_DECREASENUM,            VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_PERIOD,  IDM_EDIT_GOTO_NEXT_BLOCK,   VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_PERIOD,  IDM_EDIT_GOTO_NEXT_SIBLING_BLOCK,VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_OEM_PERIOD,  CMD_JUMP2SELEND,            VIRTKEY, CONTROL, SHIFT, NOINVERT
       VK_OEM_PLUS,    IDM_VIEW_ZOOMIN,            VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_OEM_PLUS,    CMD_INCREASENUM,            VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_RETURN,      CMD_CTRLENTER,              VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       //VK_RIGHT,       IDM_EDIT_NAVIGATE_FORWARD,  VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_SPACE,       IDM_EDIT_SELECTWORD,        VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_SPACE,       IDM_EDIT_SELECTLINE,        VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       VK_SUBTRACT,    IDM_VIEW_ZOOMOUT,           VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_SUBTRACT,    CMD_DECLINELIMIT,           VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_SUBTRACT,    CMD_DECREASENUM,            VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_TAB,         CMD_TAB_COMPLETION,         VIRTKEY, NOINVERT
       VK_TAB,         CMD_CTRLTAB,                VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_UP,          IDM_EDIT_MOVELINEUP,        VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "W",            IDM_EDIT_COMPRESSWS,        VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "W",            IDM_FILE_EXIT,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "W",            IDM_VIEW_WORDWRAP,          VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "X",            IDM_EDIT_CUT,               VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "X",            IDM_EDIT_INSERT_XMLTAG,     VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "X",            IDM_EDIT_XHTML_ESCAPE_CHAR, VIRTKEY, SHIFT, ALT, NOINVERT
       "X",            IDM_EDIT_CHAR2HEX,          VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       "X",            IDM_EDIT_CUTLINE,           VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "Y",            IDM_EDIT_REDO,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "Y",            IDM_EDIT_UNDO,              VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
       "Z",            IDM_EDIT_UNDO,              VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "Z",            IDM_EDIT_STRIP1STCHAR,      VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       "Z",            IDM_EDIT_REDO,              VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, NOINVERT
    END

    IDR_ACCFINDREPLACE ACCELERATORS
    BEGIN
       "F",            IDACC_FIND,             VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       "H",            IDACC_REPLACE,          VIRTKEY, CONTROL, NOINVERT
       VK_F2,          IDACC_SELTONEXT,        VIRTKEY, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_F2,          IDACC_SELTOPREV,        VIRTKEY, SHIFT, CONTROL, ALT, NOINVERT
       VK_F3,          IDACC_FINDNEXT,         VIRTKEY, NOINVERT
       VK_F3,          IDACC_SAVEFIND,         VIRTKEY, ALT, NOINVERT
       VK_F3,          IDACC_FINDPREV,         VIRTKEY, SHIFT, NOINVERT
       VK_F4,          IDACC_REPLACENEXT,      VIRTKEY, NOINVERT
    END


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Dialog
    //

    IDD_ABOUT DIALOGEX 0, 0, 255, 144
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | DS_NOFAILCREATE | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Notepad2"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,142,123,50,14
       PUSHBUTTON      "Copy",IDC_COPY_BUILD_INFO,198,123,50,14
       ICON            IDR_MAINWND,IDC_STATIC,7,7,20,20
       LTEXT           "",IDC_VERSION,45,7,200,8
       LTEXT           "",IDC_BUILD_INFO,45,18,200,16
       LTEXT           "Copyright © 2004-2012 Florian Balmer.",IDC_STATIC,45,38,200,8
       LTEXT           "",IDC_WEBPAGE_TEXT,45,48,200,8,NOT WS_VISIBLE | WS_DISABLED
       CONTROL         "",IDC_WEBPAGE_LINK,"SysLink",WS_TABSTOP,45,48,200,10
       LTEXT           "Copyright © 2010-2017 XhmikosR and all contributors.",IDC_STATIC,45,60,200,8
       LTEXT           "",IDC_MOD_PAGE_TEXT,45,68,200,8,NOT WS_VISIBLE | WS_DISABLED
       CONTROL         "",IDC_MOD_PAGE_LINK,"SysLink",WS_TABSTOP,45,68,200,10
       LTEXT           "Copyright © 2011-2023 Zufu Liu and all contributors.",IDC_STATIC,45,80,200,8
       LTEXT           "",IDC_NEW_PAGE_TEXT,45,80,200,8,NOT WS_VISIBLE | WS_DISABLED
       CONTROL         "",IDC_NEW_PAGE_LINK,"SysLink",WS_TABSTOP,45,88,200,10
       LTEXT           "Contact Florian Balmer:",IDC_STATIC,45,100,94,8
       LTEXT           "",IDC_EMAIL_TEXT,45,108,94,8,NOT WS_VISIBLE | WS_DISABLED
       CONTROL         "",IDC_EMAIL_LINK,"SysLink",WS_TABSTOP,45,108,94,10
       LTEXT           "Visit Scintilla's website:",IDC_STATIC,45,120,94,8
       LTEXT           "",IDC_SCI_PAGE_TEXT,45,128,94,8,NOT WS_VISIBLE | WS_DISABLED
       CONTROL         "",IDC_SCI_PAGE_LINK,"SysLink",WS_TABSTOP,45,128,94,10
    END

    IDD_FIND DIALOGEX 0, 0, 290, 112
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | DS_NOFAILCREATE | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Find Text"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "Search Strin&g:",IDC_STATIC,7,7,67,8
       COMBOBOX        IDC_FINDTEXT,7,17,210,116,CBS_DROPDOWN | CBS_AUTOHSCROLL | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &case",IDC_FINDCASE,7,37,73,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &whole word only",IDC_FINDWORD,7,49,110,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &beginning of word only",IDC_FINDSTART,7,61,124,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Regular &expression search",IDC_FINDREGEXP,7,73,112,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Transform backslashes",IDC_FINDTRANSFORMBS,7,85,95,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Don't wrap around",IDC_NOWRAP,132,37,79,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "C&lose after find",IDC_FINDCLOSE,132,49,77,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "W&ildcard search",IDC_WILDCARDSEARCH,132,61,74,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "Find &Next",IDOK,223,7,60,14
       PUSHBUTTON      "Find &Previous",IDC_FINDPREV,223,24,60,14
       PUSHBUTTON      "&Find All",IDC_FINDALL,223,41,60,14
       PUSHBUTTON      "&Select All",IDC_REPLACEALL,223,58,60,14
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_REGEXPHELP,"SysLink",0x0,118,73,12,10
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_BACKSLASHHELP,"SysLink",0x0,118,85,12,10
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_WILDCARDHELP,"SysLink",0x0,208,61,12,10
       CONTROL         "<a>Clear History</a>",IDC_CLEAR_FIND,"SysLink",WS_TABSTOP,173,7,48,10
       AUTOCHECKBOX    "Transparent mode on losing focus",IDC_TRANSPARENT,7,96,124,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Boo&kmark matched line",IDC_FINDALLBOOKMARK,132,73,90,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Use &monospaced font",IDC_USEMONOSPACEDFONT,132,85,90,10,WS_TABSTOP
       CONTROL         "<a>Goto Replace (Ctrl+H)</a>",IDC_TOGGLEFINDREPLACE, "SysLink",WS_TABSTOP,140,97,80,10
       CONTROL         "<a>Save Position</a>",IDC_SAVEPOSITION,"SysLink",WS_TABSTOP,223,85,60,10
       CONTROL         "<a>Reset Position</a>",IDC_RESETPOSITION,"SysLink",WS_TABSTOP,223,96,60,10
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP2,230,96,10,10
    END

    IDD_REPLACE DIALOGEX 0, 0, 290, 142
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | DS_NOFAILCREATE | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Replace Text"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "Search Strin&g:",IDC_STATIC,7,7,65,8
       COMBOBOX        IDC_FINDTEXT,7,17,210,116,CBS_DROPDOWN | CBS_AUTOHSCROLL | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       LTEXT           "Replace Wit&h:",IDC_STATIC,7,35,64,8
       COMBOBOX        IDC_REPLACETEXT,7,46,209,116,CBS_DROPDOWN | CBS_AUTOHSCROLL | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &case",IDC_FINDCASE,7,66,53,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &whole word only",IDC_FINDWORD,7,78,105,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &beginning of word only",IDC_FINDSTART,7,90,124,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Regular &expression search",IDC_FINDREGEXP,7,102,112,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Transform backslashes",IDC_FINDTRANSFORMBS,7,114,97,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Don't wrap around",IDC_NOWRAP,132,66,79,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "C&lose after replace",IDC_FINDCLOSE,132,78,90,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "W&ildcard search",IDC_WILDCARDSEARCH,132,90,74,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "Find &Next",IDOK,223,7,60,14
       PUSHBUTTON      "Find &Previous",IDC_FINDPREV,223,24,60,14
       PUSHBUTTON      "&Find All",IDC_FINDALL,223,41,60,14
       PUSHBUTTON      "&Replace",IDC_REPLACE,223,58,60,14
       PUSHBUTTON      "Replace &All",IDC_REPLACEALL,223,75,60,14
       PUSHBUTTON      "In &Selection",IDC_REPLACEINSEL,223,92,60,14
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_REGEXPHELP,"SysLink",0x0,118,102,12,10
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_BACKSLASHHELP,"SysLink",0x0,118,114,12,10
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_WILDCARDHELP,"SysLink",0x0,208,90,12,10
       CONTROL         "<a>Clear History</a>",IDC_CLEAR_FIND,"SysLink",WS_TABSTOP,173,6,48,10
       CONTROL         "<a>Clear History</a>",IDC_CLEAR_REPLACE,"SysLink",WS_TABSTOP,173,35,48,10
       AUTOCHECKBOX    "Transparent mode on losing focus",IDC_TRANSPARENT,7,126,124,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Boo&kmark matched line",IDC_FINDALLBOOKMARK,132,102,90,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Use &monospaced font",IDC_USEMONOSPACEDFONT,132,114,90,10,WS_TABSTOP
       CONTROL         "<a>Goto Find (Ctrl+F)</a>",IDC_TOGGLEFINDREPLACE, "SysLink",WS_TABSTOP,140,127,80,10
       CONTROL         "<a>Save Position</a>",IDC_SAVEPOSITION,"SysLink",WS_TABSTOP,223,114,60,10
       CONTROL         "<a>Reset Position</a>",IDC_RESETPOSITION,"SysLink",WS_TABSTOP,223,126,60,10
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP2,230,126,10,10
    END

    IDD_RUN DIALOGEX 0, 0, 234, 86
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Run"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       ICON            IDI_RUN,IDC_STATIC,7,7,21,20
       LTEXT           "Enter the name of an executable program file, a folder or a document to open.",IDC_RUNDESC,35,7,188,17
       EDITTEXT        IDC_COMMANDLINE,7,35,203,14,ES_AUTOHSCROLL
       PUSHBUTTON      "",IDC_SEARCHEXE,215,35,14,14
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,121,65,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,177,65,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP3,7,65,10,10
    END

    IDD_OPENWITH DIALOGEX 0, 0, 228, 206
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Open with..."
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       CONTROL         "",IDC_OPENWITHDIR,"SysListView32",LVS_REPORT | LVS_SINGLESEL | LVS_SHOWSELALWAYS | LVS_SHAREIMAGELISTS | LVS_AUTOARRANGE | LVS_NOCOLUMNHEADER | WS_BORDER | WS_TABSTOP,7,7,214,149
       PUSHBUTTON      "",IDC_GETOPENWITHDIR,7,162,13,13
       LTEXT           "Click here to specify the directory with links to your favorite applications.",IDC_OPENWITHDESCR,26,162,195,20
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,115,185,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,171,185,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP3,7,189,10,10
    END

    IDD_SYSTEM_INTEGRATION DIALOGEX 0, 0, 232, 118
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "System Integration"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       GROUPBOX        "System Integration (requires Administrator privileges)",IDC_GROUP_SYSTEM_INTEGRATION,7,7,218,84
       AUTOCHECKBOX    "Add Notepad2 to Windows Explorer's context menu.",IDC_ENABLE_CONTEXT_MENU,14,20,204,10,WS_TABSTOP
       LTEXT           "Context menu text:",IDC_STATIC,28,35,70,8
       EDITTEXT        IDC_CONTEXT_MENU_TEXT,100,32,118,14,ES_AUTOHSCROLL | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Enable Taskbar Jump List.",IDC_ENABLE_JUMP_LIST,14,48,204,10,WS_TABSTOP
       LTEXT           "Application name:",IDC_STATIC,28,63,70,8
       EDITTEXT        IDC_APPLICATION_NAME,100,60,118,14,ES_AUTOHSCROLL | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Replace Windows Notepad via registry.",IDC_REPLACE_WINDOWS_NOTEPAD,14,76,204,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,119,97,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,175,97,50,14
    END

    IDD_DEFENCODING DIALOGEX 0, 0, 209, 129
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Encoding"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "&Default encoding:",IDC_STATIC,7,7,195,8
       EDITTEXT        IDC_ENCODING_LABEL,7,20,195,14,ES_READONLY | ES_AUTOHSCROLL | WS_TABSTOP
       CONTROL         "<a>Click here to &select default encoding.</a>",IDC_ENCODING_LINK,"SysLink",WS_TABSTOP,7,38,195,10
       AUTOCHECKBOX    "Skip statistical &Unicode (UTF-16) detection.",IDC_NOUNICODEDETECTION,7,52,195,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Open 7-bit &ASCII files in UTF-8 mode.",IDC_ASCIIASUTF8,7,62,195,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Open ANSI (unknown encoding) files in UTF-&8 mode.",IDC_ANSIASUTF8,7,72,195,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Open ANSI Art (*.&nfo, *.diz) files in DOS-437 mode.",IDC_NFOASOEM,7,82,195,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Don't parse encoding &tags.",IDC_ENCODINGFROMFILEVARS,7,92,195,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,96,108,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,152,108,50,14
    END

    IDD_DEFEOLMODE DIALOGEX 0, 0, 196, 80
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Line Endings"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "&Default line ending mode:",IDC_STATIC,7,7,116,8
       COMBOBOX        IDC_EOLMODELIST,7,20,118,81,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Show inconsistent line endings warning on loading.",IDC_WARNINCONSISTENTEOLS,7,40,186,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Ensure consistent line endings when saving.",IDC_CONSISTENTEOLS,7,52,182,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Strip trailing blanks when saving.",IDC_AUTOSTRIPBLANKS,7,64,173,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,139,7,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,139,24,50,14
    END

    IDD_WARNLINEENDS DIALOGEX 0, 0, 196, 100
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Inconsistent Line Endings"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "The line endings in this file is not consistent:",IDC_STATIC,7,7,180,8
       LTEXT           "CR+LF:",IDC_STATIC,10,18,34,8,SS_RIGHT
       LTEXT           "LF:",IDC_STATIC,10,28,34,8,SS_RIGHT
       LTEXT           "CR:",IDC_STATIC,10,38,34,8,SS_RIGHT
       LTEXT           "%s line(s).",IDC_EOL_SUM_CRLF,48,18,136,8
       LTEXT           "%s line(s).",IDC_EOL_SUM_LF,48,28,136,8
       LTEXT           "%s line(s).",IDC_EOL_SUM_CR,48,38,136,8
       LTEXT           "&Do you want to normalize the line endings?",IDC_STATIC,7,52,180,8
       COMBOBOX        IDC_EOLMODELIST,7,64,118,81,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       PUSHBUTTON      "&Yes",IDOK,138,63,50,14
       PUSHBUTTON      "&No",IDCANCEL,138,80,50,14
       AUTOCHECKBOX    "&Always show this dialog.",IDC_WARNINCONSISTENTEOLS,7,82,118,10,WS_TABSTOP
    END

    IDD_LINENUM DIALOGEX 0, 0, 166, 70
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Goto"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "&Line (empty or 1 - %s):",IDC_LINE_RANGE,7,7,150,8
       EDITTEXT        IDC_LINENUM,7,18,90,14,ES_AUTOHSCROLL
       LTEXT           "&Column (empty or 1 - %s):",IDC_COLUMN_RANGE,7,37,150,8
       EDITTEXT        IDC_COLNUM,7,48,90,14,ES_AUTOHSCROLL
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,109,18,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,109,48,50,14
    END

    IDD_FILEMRU DIALOGEX 0, 0, 226, 204
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Open Recent File"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       CONTROL         "",IDC_FILEMRU,"SysListView32",LVS_REPORT | LVS_SINGLESEL | LVS_SHOWSELALWAYS | LVS_SHAREIMAGELISTS | LVS_AUTOARRANGE | LVS_NOCOLUMNHEADER | WS_BORDER | WS_TABSTOP,7,7,212,158
       AUTOCHECKBOX    "&Remember recent files on exit.",IDC_SAVEMRU,7,169,155,10,WS_TABSTOP
       CONTROL         "<a>Clear History</a>",IDC_EMPTY_MRU,"SysLink",WS_TABSTOP,172,169,48,10
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,113,183,50,14,WS_DISABLED
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,169,183,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP,7,187,10,10
    END

    IDD_CHANGENOTIFY DIALOGEX 0, 0, 196, 89
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "File Change Notification"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       AUTORADIOBUTTON "&None.",IDC_CHANGENOTIFY_NONE,7,7,35,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "&Show message.",IDC_CHANGENOTIFY_SHOW_MSG,7,19,71,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "&Auto-reload (unmodified).",IDC_CHANGENOTIFY_AUTO_RELOAD,7,31,114,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Detect file change by &polling instead of notification.",IDC_CHANGENOTIFY_USE_POLLING,7,48,184,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Keep at document end after reloading.",IDC_CHANGENOTIFY_KEEP_AT_END,7,60,184,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Reset if a new file is opened.",IDC_CHANGENOTIFY_RESET_WATCH,7,72,184,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,139,7,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,139,24,50,14
    END

    IDD_STYLESELECT DIALOGEX 0, 0, 165, 217
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Select Scheme"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       CONTROL         "",IDC_STYLELIST,"SysTreeView32",TVS_SHOWSELALWAYS | TVS_HASBUTTONS | TVS_LINESATROOT | WS_BORDER | WS_HSCROLL | WS_TABSTOP,7,7,151,162
       AUTOCHECKBOX    "Set selected scheme as &default.",IDC_DEFAULTSCHEME,7,171,151,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Auto-select by filename extension.",IDC_AUTOSELECT,7,182,151,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,52,196,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,108,196,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP3,7,198,10,10
    END

    IDD_STYLECONFIG DIALOGEX 0, 0, 468, 238
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Customize Schemes"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       CONTROL         "",IDC_STYLELIST,"SysTreeView32",TVS_FULLROWSELECT | TVS_SHOWSELALWAYS | TVS_HASBUTTONS | TVS_LINESATROOT | WS_BORDER | WS_HSCROLL | WS_TABSTOP,7,7,164,224
       LTEXT           "",IDC_STYLELABEL,181,132,280,8
       EDITTEXT        IDC_STYLEEDIT,181,142,280,18,ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL
       PUSHBUTTON      "For&e...",IDC_STYLEFORE,181,195,46,14
       PUSHBUTTON      "&Back...",IDC_STYLEBACK,232,195,46,14
       PUSHBUTTON      "&Font...",IDC_STYLEFONT,283,195,42,14
       PUSHBUTTON      "&Preview",IDC_PREVIEW,330,195,42,14
       PUSHBUTTON      "&Reset",IDC_STYLEDEFAULT,377,195,42,14
       PUSHBUTTON      "",IDC_PREVSTYLE,426,195,15,14
       PUSHBUTTON      "",IDC_NEXTSTYLE,446,195,15,14
       PUSHBUTTON      "&Import...",IDC_IMPORT,181,217,50,14
       PUSHBUTTON      "E&xport...",IDC_EXPORT,237,217,50,14
       PUSHBUTTON      "Reset All",IDC_RESETALL,293,217,50,14
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,355,217,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,411,217,50,14
       GROUPBOX        "Info",IDC_INFO_GROUPBOX,181,7,280,122
       ICON            IDI_STYLES,IDC_STATIC,189,19,20,20
       LTEXT           "Customize Schemes",IDC_TITLE,220,25,200,12
       EDITTEXT        IDC_STYLEEDIT_HELP,186,40,272,86,ES_READONLY | ES_MULTILINE | NOT WS_BORDER | NOT WS_TABSTOP
       LTEXT           "Associated file&name extensions:|Style &settings:",IDC_STYLELABELS,315,230,152,8,NOT WS_VISIBLE
       LTEXT           "Built-in default value:",IDC_STYLELABEL_DEFAULT,181,162,160,8
       EDITTEXT        IDC_STYLEVALUE_DEFAULT,181,172,280,18,ES_READONLY | ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP3,7,217,10,10
    END

    IDD_TABSETTINGS DIALOGEX 0, 0, 232, 197
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Tab Settings"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
    GROUPBOX  "Global",IDC_STATIC,7,7,218,38
       LTEXT           "&Tabulator width:",IDC_STATIC,14,17,67,8
       EDITTEXT        IDC_GLOBAL_TAB_WIDTH,78,15,30,12,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       LTEXT           "&Indentation size:",IDC_STATIC,14,32,69,8
       EDITTEXT        IDC_GLOBAL_INDENT_WIDTH,78,29,30,12,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       AUTOCHECKBOX    "Insert tabs as &spaces.",IDC_GLOBAL_TAB_AS_SPACE,118,16,101,10,WS_TABSTOP
    GROUPBOX  "",IDC_SCHEME_TAB_GROUPBOX,7,49,218,38
       LTEXT           "Tabu&lator width:",IDC_STATIC,14,59,67,8
       EDITTEXT        IDC_SCHEME_TAB_WIDTH,78,57,30,12,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       LTEXT           "I&ndentation size:",IDC_STATIC,14,73,69,8
       EDITTEXT        IDC_SCHEME_INDENT_WIDTH,78,71,30,12,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       AUTOCHECKBOX    "Insert tabs as s&paces.",IDC_SCHEME_TAB_AS_SPACE,118,58,101,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Use &global settings.",IDC_SCHEME_USE_GLOBAL_TAB,118,72,101,10,WS_TABSTOP
    GROUPBOX  "",IDC_FILE_TAB_GROUPBOX,7,91,218,38
       LTEXT           "Tabulator &width:",IDC_STATIC,14,101,67,8
       EDITTEXT        IDC_FILE_TAB_WIDTH,78,99,30,12,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       LTEXT           "In&dentation size:",IDC_STATIC,14,115,69,8
       EDITTEXT        IDC_FILE_INDENT_WIDTH,78,113,30,12,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       AUTOCHECKBOX    "Insert tabs as sp&aces.",IDC_FILE_TAB_AS_SPACE,118,100,101,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Use sche&me settings.",IDC_FILE_USE_SCHEME_TAB,118,114,101,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Tab &key reformats indentation.",IDC_TAB_INDENT,7,135,160,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Backspace key reformats indentation.",IDC_BACKSPACE_UNINDENT,7,147,160,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Auto dete&ct Tab and indentation settings.",IDC_DETECT_INDENTATION,7,159,160,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,119,176,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,175,176,50,14
    END

    IDD_LONGLINES DIALOGEX 0, 0, 184, 55
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Long Lines Settings"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "&Limit for long lines:",IDC_STATIC,7,10,85,8
       EDITTEXT        IDC_LONGLINE_LIMIT,91,7,30,14,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       AUTORADIOBUTTON "Show &edge line.",IDC_LONGLINE_EDGE_LINE,7,27,75,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Change &background color.",IDC_LONGLINE_BACK_COLOR,7,38,114,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,127,7,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,127,24,50,14
    END

    IDD_WORDWRAP DIALOGEX 0, 0, 250, 139
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Word Wrap Settings"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       COMBOBOX        IDC_WRAP_INDENT,7,7,236,196,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       COMBOBOX        IDC_WRAP_SYMBOL_BEFORE,7,24,236,196,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       COMBOBOX        IDC_WRAP_SYMBOL_AFTER,7,41,236,196,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       COMBOBOX        IDC_WRAP_MODE,7,58,236,196,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,137,118,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,193,118,50,14
       GROUPBOX        "For wrapped line",IDC_STATIC,7,74,235,38
       AUTOCHECKBOX    "Only select subline when selecting line from left margin.",IDC_WRAP_SELECT_SUBLINE,14,84,220,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Only highlight subline when highlighting current line.",IDC_WRAP_HIGHLIGHT_SUBLINE,14,96,220,10,WS_TABSTOP
    END

    IDD_PAGESETUP DIALOGEX 5, 5, 356, 260
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Page Setup"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       GROUPBOX        "Paper",IDC_PAGESETUP_PAGER_BOX,8,8,224,56,WS_GROUP
       LTEXT           "Si&ze:",IDC_PAGESETUP_SIZE,16,24,36,8
       COMBOBOX        IDC_PAGESETUP_SOURCE_LIST,64,23,160,160,CBS_DROPDOWNLIST | CBS_SORT | WS_VSCROLL | WS_GROUP | WS_TABSTOP
       LTEXT           "&Source:",IDC_PAGESETUP_SOURCE_LABEL,16,45,36,8
       COMBOBOX        IDC_PAGESETUP_ORIENTATION_LIST,64,42,160,160,CBS_DROPDOWNLIST | CBS_SORT | WS_VSCROLL | WS_GROUP | WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Orientation",IDC_PAGESETUP_ORIENTATION_BOX,8,69,64,56,WS_GROUP
       AUTORADIOBUTTON "P&ortrait",IDC_PAGESETUP_PORTRAIT,16,82,52,12,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "L&andscape",IDC_PAGESETUP_LANDSCAPE,16,103,52,12,WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Margins",IDC_PAGESETUP_MARGIN_BOX,80,69,152,56,WS_GROUP
       LTEXT           "&Left:",IDC_PAGESETUP_MARGIN_LEFT_LABEL,88,85,32,8
       EDITTEXT        IDC_PAGESETUP_MARGIN_LEFT,120,82,28,12,ES_NUMBER | WS_GROUP
       LTEXT           "&Top:",IDC_PAGESETUP_MARGIN_TOP_LABEL,88,104,32,8
       EDITTEXT        IDC_PAGESETUP_MARGIN_RIGHT,120,103,28,12,ES_NUMBER | WS_GROUP
       LTEXT           "&Right:",IDC_PAGESETUP_MARGIN_RIGHT_LABEL,164,85,32,8
       EDITTEXT        IDC_PAGESETUP_MARGIN_TOP,196,82,28,12,ES_NUMBER | WS_GROUP
       LTEXT           "&Bottom:",IDC_PAGESETUP_MARGIN_BOTTOM_LABEL,164,104,32,8
       EDITTEXT        IDC_PAGESETUP_MARGIN_BOOTOM,196,103,28,12,ES_NUMBER | WS_GROUP
       GROUPBOX        "Headers and Footers",IDC_PAGESETUP_HEADER_FOOTER_BOX,8,130,224,56,WS_GROUP
       LTEXT           "&Header:",IDC_STATIC,16,146,36,8
       COMBOBOX        IDC_PAGESETUP_HEADER_LIST,64,145,160,160,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_GROUP | WS_TABSTOP
       LTEXT           "&Footer:",IDC_STATIC,16,167,36,8
       COMBOBOX        IDC_PAGESETUP_FOOTER_LIST,64,164,160,160,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_GROUP | WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Print Colors",IDC_PAGESETUP_PRINT_COLOR_BOX,8,191,224,37,WS_GROUP
       LTEXT           "Mo&de:",IDC_STATIC,16,207,36,8
       COMBOBOX        IDC_PAGESETUP_COLOR_MODE_LIST,64,206,160,160,CBS_DROPDOWNLIST | WS_VSCROLL | WS_GROUP | WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Zoom",IDC_STATIC,240,170,108,58,WS_GROUP
       LTEXT           "Print zoo&m (10% to 500%):",IDC_STATIC,248,188,94,8
       COMBOBOX        IDC_PAGESETUP_ZOOMLEVEL,290,206,50,120,CBS_DROPDOWN | CBS_AUTOHSCROLL | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,187,239,50,14,WS_GROUP
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,243,239,50,14
       PUSHBUTTON      "&Printer...",IDC_PAGESETUP_PRINTER,299,239,50,14
       GROUPBOX        "Preview",IDC_STATIC,240,8,108,157
       CONTROL         "",IDC_PAGESETUP_PREVIEW_WHITE_RECT,"Static",SS_WHITERECT,254,47,80,80
       CONTROL         "",IDC_PAGESETUP_PREVIEW_VERT_RECT,"Static",SS_GRAYRECT,334,51,4,80
       CONTROL         "",IDC_PAGESETUP_PREVIEW_HOR_RECT,"Static",SS_GRAYRECT,262,123,80,4
    END

    IDD_FAVORITES DIALOGEX 0, 0, 244, 166
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Favorites"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       CONTROL         "",IDC_FAVORITESDIR,"SysListView32",LVS_REPORT | LVS_SINGLESEL | LVS_SHOWSELALWAYS | LVS_SHAREIMAGELISTS | LVS_AUTOARRANGE | LVS_NOCOLUMNHEADER | WS_BORDER | WS_TABSTOP,7,7,230,106
       PUSHBUTTON      "",IDC_GETFAVORITESDIR,7,118,13,13
       LTEXT           "Click here to specify the directory with links to your favorite files.",IDC_FAVORITESDESCR,22,118,214,20
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,131,145,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,187,145,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP3,7,145,10,10
    END

    IDD_ADDTOFAV DIALOGEX 0, 0, 254, 66
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Add to Favorites"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "Enter the name for the new favorites item:",IDC_FAVORITESDESCR,7,7,240,8
       EDITTEXT        IDC_FAVORITESFILE,7,22,240,14,ES_AUTOHSCROLL
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,141,45,50,14,WS_DISABLED
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,197,45,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP,7,45,10,10
    END

    IDD_COLUMNWRAP DIALOGEX 0, 0, 130, 47
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Column Wrap"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "&Boundary:",IDC_STATIC,7,7,34,8
       EDITTEXT        IDC_COLUMNWRAP,7,24,54,14,ES_NUMBER | ES_AUTOHSCROLL
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,73,7,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,73,24,50,14
    END

    IDD_MODIFYLINES DIALOGEX 0, 0, 260, 129
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Modify Lines"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "&Prefix text to lines:",IDC_STATIC,7,6,96,8
       EDITTEXT        IDC_MODIFY_LINE_PREFIX,7,18,246,18,ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL | ES_WANTRETURN
       LTEXT           "&Append text to lines:",IDC_MODIFY_LINE_TIP2,7,41,97,8
       EDITTEXT        IDC_MODIFY_LINE_APPEND,7,52,246,18,ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL | ES_WANTRETURN
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,147,108,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,203,108,50,14
       LTEXT           "$(L)",IDC_MODIFY_LINE_DLN_NP,7,76,21,8
       LTEXT           "$(0L)",IDC_MODIFY_LINE_DLN_ZP,27,76,27,8
       LTEXT           "Document line number.",IDC_MODIFY_LINE_TIP_DLN,51,76,118,8
       LTEXT           "$(N)",IDC_MODIFY_LINE_CN_NP,7,86,22,8
       LTEXT           "$(0N)",IDC_MODIFY_LINE_CN_ZP,27,86,25,8
       LTEXT           "Continuous number.",IDC_MODIFY_LINE_TIP_CN,51,86,107,8
       LTEXT           "$(I)",IDC_MODIFY_LINE_ZCN_NP,7,96,21,8
       LTEXT           "$(0I)",IDC_MODIFY_LINE_ZCN_ZP,27,96,25,8
       LTEXT           "Continuous number (zero-based).",IDC_MODIFY_LINE_TIP_ZCN,51,96,125,8
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP2,7,108,10,10
    END

    IDD_INSERTTAG DIALOGEX 0, 0, 264, 98
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Insert HTML/XML Tag"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "&Opening tag (with attributes):",IDC_STATIC,7,7,130,8
       EDITTEXT        IDC_MODIFY_LINE_PREFIX,7,18,250,18,ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL | ES_WANTRETURN
       LTEXT           "&Closing tag (can be edited):",IDC_MODIFY_LINE_TIP2,7,41,118,8
       EDITTEXT        IDC_MODIFY_LINE_APPEND,7,52,250,18,ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL | ES_WANTRETURN
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,151,77,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,207,77,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP2,7,77,10,10
    END

    IDD_ENCLOSESELECTION DIALOGEX 0, 0, 248, 98
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Enclose Selection"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "Insert &before selection:",IDC_STATIC,7,7,114,8
       EDITTEXT        IDC_MODIFY_LINE_PREFIX,7,18,234,18,ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL | ES_WANTRETURN
       LTEXT           "Insert &after selection:",IDC_MODIFY_LINE_TIP2,7,41,116,8
       EDITTEXT        IDC_MODIFY_LINE_APPEND,7,52,234,18,ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL | WS_VSCROLL | ES_WANTRETURN
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,135,77,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,191,77,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP2,7,77,10,10
    END

    IDD_INFOBOX_OK DIALOGEX 0, 0, 244, 74
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Notepad2"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "",IDC_INFOBOXRECT,0,0,244,49
       ICON            IDR_MAINWND,IDC_INFOBOXICON,7,7,20,20
       LTEXT           "",IDC_INFOBOXTEXT,35,7,202,42
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,187,53,50,14
       AUTOCHECKBOX    "&Don't show this message again.",IDC_INFOBOXCHECK,7,55,120,10,WS_TABSTOP
    END

    IDD_INFOBOX_YESNO DIALOGEX 0, 0, 244, 74
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Notepad2"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "",IDC_INFOBOXRECT,0,0,244,49
       ICON            IDR_MAINWND,IDC_INFOBOXICON,7,7,20,20
       LTEXT           "",IDC_INFOBOXTEXT,35,7,202,42
       PUSHBUTTON      "&Yes",IDYES,131,54,50,14
       PUSHBUTTON      "&No",IDNO,187,54,50,14
       AUTOCHECKBOX    "&Don't show this message again.",IDC_INFOBOXCHECK,7,55,120,10,WS_TABSTOP
    END

    IDD_SORT DIALOGEX 0, 0, 184, 164
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Sort Lines"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       AUTORADIOBUTTON "Don't &sort.",IDC_SORT_NONE,7,7,85,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Sort &ascending.",IDC_SORT_ASC,7,19,85,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Sort &descending.",IDC_SORT_DESC,7,31,84,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Shu&ffle lines.",IDC_SORT_SHUFFLE,7,43,70,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Merge duplicate lines.",IDC_SORT_MERGE_DUP,7,62,100,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Remove duplicate lines.",IDC_SORT_REMOVE_DUP,7,74,100,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Remove &unique lines.",IDC_SORT_REMOVE_UNIQUE,7,86,100,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Case &insensitive.",IDC_SORT_IGNORE_CASE,7,104,81,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Logical &number comparison.",IDC_SORT_LOGICAL_NUMBER,7,116,130,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Group by file &type.",IDC_SORT_GROUPBY_FILE_TYPE,7,128,130,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Column sort (rectangular selection).",IDC_SORT_COLUMN,7,147,150,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,127,7,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,127,24,50,14
    END

    IDD_INFOBOX_OKCANCEL DIALOGEX 0, 0, 244, 74
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Notepad2"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "",IDC_INFOBOXRECT,0,0,244,49
       ICON            IDR_MAINWND,IDC_INFOBOXICON,7,7,20,20
       LTEXT           "",IDC_INFOBOXTEXT,35,7,202,42
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,131,53,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,187,53,50,14
       AUTOCHECKBOX    "&Don't show this message again.",IDC_INFOBOXCHECK,7,55,120,10,WS_TABSTOP
    END

    IDD_SELECT_ENCODING DIALOGEX 0, 0, 187, 238
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Select Encoding"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1
    BEGIN
       LTEXT           "",IDC_ENCODING_LABEL,7,7,173,8
       CONTROL         "",IDC_ENCODINGLIST,"SysTreeView32",TVS_SHOWSELALWAYS | TVS_HASBUTTONS | TVS_LINESATROOT | WS_BORDER | WS_TABSTOP,7,19,173,190
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,74,217,50,14,WS_DISABLED
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,130,217,50,14
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP,7,221,10,10
    END

    IDD_ALIGN DIALOGEX 0, 0, 184, 74
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Align Lines"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       AUTORADIOBUTTON "&Left.",IDC_ALIGN_LEFT,7,7,31,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "&Right.",IDC_ALIGN_RIGHT,7,19,35,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "&Center.",IDC_ALIGN_CENTER,7,31,41,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "&Justify.",IDC_ALIGN_JUSTIFY,7,43,40,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Justify (&Paragraph mode).",IDC_ALIGN_JUSTIFY_PAR,7,55,124,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,127,7,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,127,24,50,14
    END

    IDD_ZOOMLEVEL DIALOGEX 0, 0, 120, 64
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Zoom Level"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "Zoom level (10% to 500%):",IDC_STATIC,7,7,106,8
       COMBOBOX        IDC_ZOOMLEVEL,7,19,50,120,CBS_DROPDOWN | CBS_AUTOHSCROLL | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       PUSHBUTTON      "Apply",IDYES,63,18,50,14
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,7,43,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,63,43,50,14
    END

    IDD_AUTOCOMPLETION DIALOGEX 0, 0, 456, 166
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Auto Completion Settings"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       GROUPBOX        "",IDC_STATIC,7,7,218,98
       AUTOCHECKBOX    "Auto complete word while typing.",IDC_AUTO_COMPLETE_WORD,14,6,122,10,WS_TABSTOP
       LTEXT           "Visible item count in auto completion list:",IDC_STATIC,14,18,148,10,SS_RIGHT
       EDITTEXT        IDC_AUTOC_VISIBLE_ITEM_COUNT,166,16,50,12,ES_NUMBER | WS_TABSTOP
       LTEXT           "Minimum length for word:",IDC_STATIC,14,34,148,10,SS_RIGHT
       EDITTEXT        IDC_AUTOC_MIN_WORD_LENGTH,166,32,50,12,ES_NUMBER | WS_TABSTOP
       LTEXT           "Minimum length for number (without prefix):",IDC_STATIC,14,50,148,10,SS_RIGHT
       EDITTEXT        IDC_AUTOC_MIN_NUMBER_LENGTH,166,48,50,12,ES_NUMBER | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Scanning words in current document for",IDC_AUTOC_SCAN_DOCUMENT_WORDS,14,68,150,10,WS_TABSTOP
       EDITTEXT        IDC_AUTOC_SCAN_WORDS_TIMEOUT,166,64,50,12,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Only trigger auto completion in English IME mode.",IDC_AUTOC_ENGLISH_IME_ONLY,14,80,180,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Auto completion is case insensitive.",IDC_AUTOC_CASE_INSENSITIVE,14,92,180,10,WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Keys used to finish auto completion (use Esc to cancel)",IDC_STATIC,7,111,218,44
       AUTOCHECKBOX    "Enter",IDC_AUTOC_FILLUP_ENTER,14,123,35,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Tab",IDC_AUTOC_FILLUP_TAB,66,123,35,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Space",IDC_AUTOC_FILLUP_SPACE,118,123,35,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Punctuation:",IDC_AUTOC_FILLUP_PUNCTUATION,14,140,50,10,WS_TABSTOP
       EDITTEXT        IDC_AUTOC_FILLUP_PUNCTUATION_LIST,66,138,150,12,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Auto indent text.",IDC_AUTO_INDENT_TEXT,231,7,200,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Auto close HTML and XML tags.",IDC_AUTO_CLOSE_TAGS,231,19,200,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Auto insert space after typing comma (,) when appropriate.",IDC_AUTO_INSERT_SPACE_COMMA,231,31,218,10,WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Auto complete braces and quotes",IDC_STATIC,231,44,218,61
       AUTOCHECKBOX    "( )",IDC_AUTO_INSERT_PARENTHESIS,238,56,40,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "{ }",IDC_AUTO_INSERT_BRACE,290,56,40,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "[ ]",IDC_AUTO_INSERT_SQUARE_BRACKET,342,56,40,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "< >",IDC_AUTO_INSERT_ANGLE_BRACKET,394,56,40,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Double quotes ("""").",IDC_AUTO_INSERT_DOUBLE_QUOTE,238,68,100,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Single quotes ('').",IDC_AUTO_INSERT_SINGLE_QUOTE,238,80,100,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Backticks (``).",IDC_AUTO_INSERT_BACKTICK,238,92,100,10,WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Characters used to toggle line comment for Assembler source",IDC_STATIC,231,111,218,26
       AUTORADIOBUTTON "Semicolon (;)",IDC_ASM_LINE_COMMENT_SEMICOLON,238,123,60,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "#",IDC_ASM_LINE_COMMENT_SHARP,316,123,22,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "//",IDC_ASM_LINE_COMMENT_SLASH,362,123,22,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "@",IDC_ASM_LINE_COMMENT_AT,408,123,22,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,343,145,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,399,145,50,14
    END

    IDD_AUTOSAVE DIALOGEX 0, 0, 184, 93
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "AutoSave Settings"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       AUTOCHECKBOX    "Enable AutoSave.",IDC_AUTOSAVE_ENABLE,7,7,170,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       LTEXT           "AutoSave period (in second):",IDC_STATIC,14,19,120,10,SS_RIGHT
       EDITTEXT        IDC_AUTOSAVE_PERIOD,140,17,30,12,ES_AUTOHSCROLL
       AUTOCHECKBOX    "Save backup on system suspend.",IDC_AUTOSAVE_SUSPEND,7,31,170,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Save backup on system shutdown.",IDC_AUTOSAVE_SHUTDOWN,7,43,170,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Manually delete backups.",IDC_AUTOSAVE_MANUALLYDELETE,7,55,170,10,WS_TABSTOP
       PUSHBUTTON      "Open Folder",IDC_AUTOSAVE_OPENFOLDER,7,72,60,14
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,71,72,50,14
       PUSHBUTTON      "Cancel",IDCANCEL,127,72,50,14
    END

    IDD_CSV_OPTIONS DIALOGEX 0, 0, 220, 118
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "CSV Options"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       GROUPBOX        "Delimiter",IDC_STATIC,7,7,206,50
       AUTORADIOBUTTON "Comma (,)",IDC_CSV_DELIMITER_COMMA,14,19,60,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Tab",IDC_CSV_DELIMITER_TAB,84,19,60,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Pipe (|)",IDC_CSV_DELIMITER_PIPE,154,19,55,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Semicolon (;)",IDC_CSV_DELIMITER_SEMICOLON,14,31,60,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Space",IDC_CSV_DELIMITER_SPACE,84,31,60,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Other:",IDC_CSV_DELIMITER_OTHER,154,31,55,10,WS_TABSTOP
       EDITTEXT        IDC_CSV_DELIMITER_OTHER_TEXT,166,42,40,11,ES_AUTOHSCROLL|WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Treat consecutive delimiters as one.",IDC_CSV_MERGE_DELIMITER,14,43,150,10,WS_TABSTOP
       GROUPBOX        "Text qualifier",IDC_STATIC,7,63,206,26
       AUTORADIOBUTTON "Double quote",IDC_CSV_QUALIFIER_DOUBLE,14,75,60,10,WS_GROUP | WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "Single quote",IDC_CSV_QUALIFIER_SINGLE,84,75,60,10,WS_TABSTOP
       AUTORADIOBUTTON "None",IDC_CSV_QUALIFIER_NONE,154,75,55,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Escape with backslash.",IDC_CSV_BACKSLASH_ESCAPE,14,97,140,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "OK",IDOK,163,97,50,14
    END


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // DESIGNINFO
    //

    #ifdef APSTUDIO_INVOKED
    GUIDELINES DESIGNINFO
    BEGIN
    END
    #endif    // APSTUDIO_INVOKED


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // String Table
    //

    STRINGTABLE
    BEGIN
       IDS_APPTITLE            "Notepad2"
       IDS_APPTITLE_ELEVATED   "%s (Administrator)"
       IDS_APPTITLE_PASTEBOARD "Notepad2: Paste Board"
       IDS_UNTITLED            "Untitled"
       IDS_TITLEEXCERPT        """%s"""
       IDS_READONLY_FILE       "(Read Only File)"
       IDS_READONLY_MODE       "(Read Only Mode)"
       IDS_STATUSITEM_FORMAT   "Ln %s / %s \nCol %s / %s \nCh %s / %s \nSel %s / %s \nSelLn %s \nFnd %s "
       IDS_LOADFILE            "Loading ""%s""..."
       IDS_SAVEFILE            "Saving ""%s""..."
       IDS_PRINTFILE           "Printing page %s..."
       IDS_SAVINGSETTINGS      "Saving settings..."
       IDS_LINKDESCRIPTION     "Edit with Notepad&2"
       IDS_FILTER_ALL          "All Files (*.*)|*.*|"
       IDS_FILTER_EXE          "Executable Files (*.exe;*.com;*.bat;*.cmd;*.lnk;*.pif)|*.exe;*.com;*.bat;*.cmd;*.lnk;*.pif|All Files (*.*)|*.*|"
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
    IDS_BACKSLASHHELP  "Backslash Transformations\n\n\
    \\a\tAlert (BEL, ASCII 7)\n\
    \\b\tBackspace (BS, ASCII 8)\n\
    \\e\tEscape (ESC, ASCII 27 / 1B)\n\
    \\f\tFormfeed (FF, ASCII 12 / 0C)\n\
    \\n\tNewline (LF, ASCII 10 / 0A)\n\
    \\r\tCarriage return (CR, ASCII 13 / 0D)\n\
    \\t\tHorizontal Tab (HT, ASCII 9)\n\
    \\v\tVertical Tab (VT, ASCII 11 / 0B)\n\
    \\ooo\tOctal Value\n\
    \\uHHHH\tHexadecimal Value\n\
    \\xHH\tHexadecimal Value\n\
    \\\\\tBackslash"

    IDS_REGEXPHELP   "RegExp Syntax (Single Lines Only)\n\n\
    .\tAny character\n\
    ^\tStart of a line\n\
    $\tEnd of a line\n\
    \\<\tStart of a word\n\
    \\>\tEnd of a word\n\
    [...]\tA set of characters ([abc]) or a range ([a-z])\n\
    [^...]\tCharacters NOT in the set or range\n\
    \\d\tAny decimal digit\n\
    \\D\tAny non-digit character\n\
    \\s\tAny whitespace character\n\
    \\S\tAny non-whitespace character\n\
    \\w\tAny ""word"" character\n\
    \\W\tAny ""non-word"" character\n\
    \\x\tEscape character with otherwise special meaning\n\
    \\xHH\tCharacter with hexadecimal code HH\n\
    ?\tMatches preceding 0 or 1 times\n*\tMatches preceding 0 or more times\n\
    +\tMatches preceding 1 or more times\n\
    *? or +?\tNon-greedy matching of quantifiers ""?"" and ""+""\n\
    (\tStart of a region\n\
    )\tEnd of a region\n\
    \\n\tRefers to a region when replacing (n is 1-9)\n\n\
    Experimental Syntax:\n\
    \\h\tStart of a word, according to IsWordStartAt()\n\
    \\H\tEnd of a word, according to IsWordEndAt()\n\
    \\i\tMatches 1 or more characters to the end of a word\n\
    \\i?\tMatches 0 or more characters to the end of a word"

    IDS_WILDCARDHELP  "Wildcard Search\n\n\
    *\tMatches zero or more characters.\n\
    ?\tMatches exactly one character. "
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
       IDS_FILTER_INI          "Configuration Files (*.ini)|*.ini|All Files (*.*)|*.*|"
       IDS_OPENWITH            "Select the directory with links to your favorite applications."
       IDS_FAVORITES           "Select the directory with links to your favorite files."
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
       IDT_FILE_NEW            "New"
       IDT_FILE_OPEN           "Open"
       IDT_FILE_BROWSE         "Browse"
       IDT_FILE_SAVE           "Save"
       IDT_EDIT_UNDO           "Undo"
       IDT_EDIT_REDO           "Redo"
       IDT_EDIT_CUT            "Cut"
       IDT_EDIT_COPY           "Copy"
       IDT_EDIT_PASTE          "Paste"
       IDT_EDIT_FIND           "Find"
       IDT_EDIT_REPLACE        "Replace"
       IDT_VIEW_WORDWRAP       "Word Wrap"
       IDT_VIEW_ZOOMIN         "Zoom In"
       IDT_VIEW_ZOOMOUT        "Zoom Out"
       IDT_VIEW_SCHEME         "Select Scheme"
       IDT_VIEW_SCHEMECONFIG   "Customize Schemes"
       IDT_FILE_EXIT           "Exit"
       IDT_FILE_SAVEAS         "Save As"
       IDT_FILE_SAVECOPY       "Save Copy"
       IDT_EDIT_DELETE         "Delete"
       IDT_FILE_PRINT          "Print"
       IDT_FILE_OPENFAV        "Favorites"
       IDT_FILE_ADDTOFAV       "Add to Favorites"
       IDT_VIEW_TOGGLEFOLDS    "Toggle Folds"
       IDT_FILE_LAUNCH         "Execute Document"
       IDT_VIEW_ALWAYSONTOP    "Always On Top"
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
       IDS_ERR_LOADFILE        "Error loading ""%s""."
       IDS_ERR_SAVEFILE        "Error saving ""%s""."
       IDS_ERR_BROWSE          "No file browser plugin was found.\nThe metapath file browser plugin can be downloaded from\nhttps://github.com/zufuliu/notepad2/releases.\n\nOpen download page?"
       IDS_ERR_MRUDLG          "No access to the selected file!\nWould you like to remove it from the list?"
       IDS_ERR_CREATELINK      "Error creating the Desktop link."
       IDS_ERR_PREVWINDISABLED "Existing Notepad2 window is busy or has an active dialog box.\nWould you like to open another Notepad2 window?"
       IDS_SELRECT             "This operation can't be perfomed within a rectangular selection."
       IDS_BUFFERTOOSMALL      "This operation can't be performed (lines too long)."
       IDS_FIND_WRAPFW         "Reached the end of the document, restarting search at the beginning."
       IDS_FIND_WRAPRE         "Reached the beginning of the document, restarting search at the end."
       IDS_NOTFOUND            "The specified text was not found."
       IDS_REPLCOUNT           "%s occurrences of the specified text have been replaced."
       IDS_ASK_ENCODING        "Switching the file encoding from ANSI to non-ANSI (and vice versa) may replace unsupported text with default characters, and the undo history will be cleared. Continue?"
       IDS_ASK_ENCODING2       "You are about to change the encoding of an empty file from ANSI to non-ANSI. Note that this will clear the undo history, as it can't be synchronized with the new encoding. Continue?"
       IDS_ERR_ENCODINGNA      "Code page conversion tables for the selected encoding are not available on your system."
       IDS_ERR_UNICODE         "Error converting this Unicode file.\nData will be lost if the file is saved!"
       IDS_BINARY_FILE_OPENED  "This is most likely not a text file, so it is opened in read only mode\nto prevent accidental editing cause file corruption."
    #if NP2_ENABLE_APP_LOCALIZATION_DLL
       IDS_CHANGE_LANG_RESTART "Changing the UI language requires a restart of Notepad2, restart now?"
    #endif
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
    IDS_CMDLINEHELP   "Command Line Help\n\n\
    file\tMust be the last argument, no quoted spaces by default.\n\
    +\tAccept multiple file arguments (with quoted spaces).\n\
    -\tAccept single file argument (without quoted spaces).\n\
    …\tEncoding (/ansi, /unicode, /unicodele, /unicodebe,\n\
    …\t/utf8, /utf8sig, /utf8bom, /utf16, /utf16le, /utf16be).\n\
    …\tLine ending mode (/crlf, /lf, /cr).\n\
    /e encoding\tFile source encoding.\n\
    /g line[,column]\tJump to specified position (/g -1 end of file).\n\
    /m text\tMatch specified text (/m- last, /mr regex, /mb backslash).\n\
    /l[o|p]\tAuto-reload modified files.\n\
    /q\tForce creation of new files without prompt.\n\
    /ro\tOpen file in read only mode.\n\
    /s name\tSelect specified syntax scheme.\n\
    /d\tSelect Text File scheme.\n\
    /h\tSelect Web Source Code scheme.\n\
    /x\tSelect XML Document scheme.\n\
    /c\tOpen new window and paste clipboard contents.\n\
    /b\tOpen new paste board to collect clipboard entries.\n\
    /n\tAlways open a new window (/ns single file instance).\n\
    /r\tReuse window (/rs single file instance).\n\
    /p\tSet window position and size (/p0, /ps, /pf,l,t,r,b,m).\n\
    /t title\tSet window title.\n\
    /i\tStart as tray icon.\n\
    /o\tKeep window on top.\n\
    /f path\tSpecify ini-file (/f0 no ini-file).\n\
    /u\tLaunch with elevated privileges (run as Administrator).\n\
    /z\tSkip next (usable for registry-based Notepad replacement)."
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
       IDS_ERR_UNICODE2        "Certain characters in the current text are not supported by the selected encoding, and may be replaced by default placeholders when saving. It's recommended to choose another file encoding. Continue?"
       IDS_WARNLOADBIGFILE     "Loading file: %s\n\nThis file is too large (%s, %s bytes) to open.\nCurrently maximum loadable file size is %s (%s bytes)."
       //IDS_ERR_DROP            "Only one file can be dropped at the same time!"
       IDS_ASK_SAVE            "Save changes to ""%s""?"
       IDS_ASK_REVERT          "Revert file to last saved state? Your changes will be lost!"
       IDS_ASK_RECODE          "Recoding requires reloading file from disk, unsaved changes will be lost!"
       IDS_ASK_CREATE          """%s"" not found.\nWould you like to create this file?"
       IDS_PRINT_HEADER        "Filename, Current Date and Time|Filename, Current Date|Filename|Leave blank"
       IDS_PRINT_FOOTER        "Page Number|Leave blank"
       IDS_PRINT_COLOR         "Normal|Invert light (dark background)|Black on white|Color on white|Color on white (except line numbers)|Current screen color (WYSIWYG)"
       IDS_PRINT_PAGENUM       "Page %s"
       IDS_PRINT_ERROR         "Error printing ""%s""!"
       IDS_FAV_SUCCESS         "A shortcut to the current file has been created in the favorites directory."
       IDS_FAV_FAILURE         "The shortcut to the current file could not be created.\nMake sure there's no other file with the same name."
       IDS_READONLY_MODIFY     "The attributes of ""%s"" could not be modified."
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
       IDS_READONLY_SAVE       """%s"" is read only. Save to a different file?"
       IDS_FILECHANGENOTIFY    "The current file has been modified by an external program. Reload?"
       IDS_FILECHANGENOTIFY2   "The current file has been deleted. Save now?"
       IDS_SAVEDSETTINGS       "The current program settings have been saved."
       IDS_CREATEINI_FAIL      "Error creating configuration file."
       IDS_WRITEINI_FAIL       "Error writing settings to configuration file."
       IDS_SETTINGSNOTSAVED    "No existing configuration file was found.\nTo keep your style modifications, save settings now (F7) or go back to scheme configuration (Ctrl+F12) and export your styles."
       IDS_EXPORT_FAIL         "Error exporting style settings to ""%s""."
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
       IDS_GOOGLE_SEARCH_URL   "https://www.google.com/search?q=%s"
       IDS_BING_SEARCH_URL     "https://www.bing.com/search?q=%s"
       IDS_WIKI_SEARCH_URL     "https://en.wikipedia.org/wiki/Special:Search?search=%s"
    END

    // encoding name string format: 'long descriptive name on Select Encoding dialog' + ';' + 'short name on statusbar'
    STRINGTABLE
    BEGIN
    IDS_ENCODING_ANSI    "ANSI;ANSI"
    IDS_ENCODING_OEM    "OEM;OEM"
    IDS_ENCODING_UTF16LE_BOM  "UTF-16LE with BOM;UTF-16LE BOM"
    IDS_ENCODING_UTF16BE_BOM  "UTF-16BE with BOM;UTF-16BE BOM"
    IDS_ENCODING_UTF16LE   "UTF-16LE;UTF-16LE"
    IDS_ENCODING_UTF16BE   "UTF-16BE;UTF-16BE"
    IDS_ENCODING_UTF8    "UTF-8;UTF-8"
    IDS_ENCODING_UTF8BOM   "UTF-8 with BOM;UTF-8 BOM"
    IDS_ENCODING_UTF7    "UTF-7;UTF-7"
    IDS_ENCODING_DOS720    "Transparent ASMO (DOS-720);DOS-720"     // Arabic
    IDS_ENCODING_ISO8859_6   "ISO 8859-6 (Visual Order);ISO 8859-6"     // Arabic
    IDS_ENCODING_ISO8859_6I   "ISO 8859-6-I (Logical Order);ISO 8859-6-I"    // Arabic
    IDS_ENCODING_WINDOWS1256  "Windows-1256;Windows-1256"        // Arabic
    IDS_ENCODING_DOS775    "OEM Baltic (DOS-775);DOS-775"       // Baltic Northern European
    IDS_ENCODING_ISO8859_4   "Baltic (Latin-4, ISO 8859-4);ISO 8859-4"    // Baltic Northern European
    IDS_ENCODING_WINDOWS1257  "ANSI Baltic (Windows-1257);Windows-1257"    // Baltic Northern European
    IDS_ENCODING_DOS852    "OEM Latin-2 (DOS-852);DOS-852"       // Central European
    IDS_ENCODING_ISO8859_2   "Latin-2 (ISO 8859-2);ISO 8859-2"      // Central European
    IDS_ENCODING_MAC_LATIN2   "Mac Latin-2;Mac Latin-2"        // Central European
    IDS_ENCODING_WINDOWS1250  "Latin-2 (Windows-1250);Windows-1250"     // Central European
    IDS_ENCODING_GBK    "Simplified Chinese (GBK, GB2312);GBK"     // Chinese
    IDS_ENCODING_GB18030   "Simplified Chinese (GB18030);GB18030"     // Chinese
    IDS_ENCODING_BIG5    "Traditional Chinese (Big5, Big5-HKSCS);Big5"   // Chinese
    IDS_ENCODING_MAC_CROATIAN  "Mac Croatian;Mac Croatian"        // Southeast European
    IDS_ENCODING_DOS866    "OEM Russian (DOS-866);DOS-866"       // Cyrillic
    IDS_ENCODING_ISO8859_5   "ISO 8859-5;ISO 8859-5"         // Cyrillic
    IDS_ENCODING_KOI8_R    "Russian (KOI8-R);KOI8-R"        // Cyrillic
    IDS_ENCODING_KOI8_U    "Ukrainian (KOI8-U);KOI8-U"        // Cyrillic
    IDS_ENCODING_MAC_CYRILLIC  "Mac Cyrillic;Mac Cyrillic"        // Cyrillic
    IDS_ENCODING_WINDOWS1251  "Windows-1251;Windows-1251"        // Cyrillic
    IDS_ENCODING_ISO8859_13   "Estonian (Baltic Rim, Latin-7, ISO 8859-13);ISO 8859-13"// Northern European
    IDS_ENCODING_DOS863    "OEM French Canadian (DOS-863);DOS-863"     // Western European
    IDS_ENCODING_DOS737    "OEM Greek (DOS-737);DOS-737"       // Greek
    IDS_ENCODING_ISO8859_7   "ISO 8859-7;ISO 8859-7"         // Greek
    IDS_ENCODING_MAC_GREEK   "Mac Greek;Mac Greek"         // Greek
    IDS_ENCODING_WINDOWS1253  "Windows-1253;Windows-1253"        // Greek
    IDS_ENCODING_DOS869    "OEM Modern Greek (DOS-869);DOS-869"     // Greek
    IDS_ENCODING_DOS862    "OEM Hebrew (DOS-862);DOS-862"       // Hebrew
    IDS_ENCODING_ISO8859_8I   "ISO 8859-8-I (Logical Order);ISO 8859-8-I"    // Hebrew
    IDS_ENCODING_ISO8859_8   "ISO 8859-8 (Visual Order);ISO 8859-8"     // Hebrew
    IDS_ENCODING_MAC_HEBREW   "Mac Hebrew;Mac Hebrew"         // Hebrew
    IDS_ENCODING_WINDOWS1255  "Windows-1255;Windows-1255"        // Hebrew
    IDS_ENCODING_DOS861    "OEM Icelandic (DOS-861);DOS-861"      // Northern European
    IDS_ENCODING_MAC_ICELANDIC  "Mac Icelandic;Mac Icelandic"       // Northern European
    IDS_ENCODING_ISO2022_JP   "ISO 2022 (no halfwidth Katakana);ISO-2022-JP"   // Japanese
    IDS_ENCODING_SHIFT_JIS   "Shift-JIS;Shift-JIS"         // Japanese
    IDS_ENCODING_JOHAB    "Johab;Johab"           // Korean
    IDS_ENCODING_UHC    "Unified Hangul Code;UHC"        // Korean
    IDS_ENCODING_ISO8859_3   "Southern European (Latin-3, ISO 8859-3);ISO 8859-3" // Southern European
    IDS_ENCODING_ISO8859_15   "Latin-9 (ISO 8859-15);ISO 8859-15"      // Western European
    IDS_ENCODING_ISO8859_10   "Nordic (Latin-6, ISO 8859-10);ISO 8859-10"    // Northern European
    IDS_ENCODING_EUC_JP    "EUC Japanese;EUC-JP"         // Japanese
    IDS_ENCODING_EUC_KR    "EUC Korean;EUC-KR"          // Korean
    IDS_ENCODING_ISO8859_16   "South-Eastern European (Latin-10, ISO 8859-16);ISO 8859-16"// South-Eastern European
    IDS_ENCODING_ISO8859_14   "Celtic (Latin-8, ISO 8859-14);ISO 8859-14"    // Western European
    IDS_ENCODING_MAC_THAI   "Mac Thai;Mac Thai"          // Southeast Asia
    IDS_ENCODING_TIS620    "Thai (TIS-620, Windows-874, ISO 8859-11);TIS-620"  // Southeast Asia
    IDS_ENCODING_DOS857    "OEM Turkish (DOS-857);DOS-857"       // Turkish
    IDS_ENCODING_ISO8859_9   "Latin-5 (ISO 8859-9);ISO 8859-9"      // Turkish
    IDS_ENCODING_MAC_TURKISH  "Mac Turkish;Mac Turkish"        // Turkish
    IDS_ENCODING_WINDOWS1254  "Windows-1254;Windows-1254"        // Turkish
    IDS_ENCODING_MAC_UKRAINIAN  "Mac Ukrainian;Mac Ukrainian"       // Cyrillic
    IDS_ENCODING_WINDOWS1258  "Vietnamese (Windows-1258);Windows-1258"    // Southeast Asia
    IDS_ENCODING_DOS850    "OEM Latin-1 (DOS-850);DOS-850"       // Western European
    IDS_ENCODING_ISO8859_1   "Latin-1 (ISO 8859-1);ISO 8859-1"      // Western European
    IDS_ENCODING_MAC_ROMAN   "Mac Roman;Mac Roman"         // Western European
    IDS_ENCODING_WINDOWS1252  "Latin-1 (Windows-1252);Windows-1252"     // Western European
    IDS_ENCODING_IBM037    "US-Canada (IBM037);EBCDIC (US-Canada)"     // EBCDIC
    IDS_ENCODING_IBM1140   "US-Canada + Euro Symbol (IBM1140);EBCDIC (US-Canada Euro)"// EBCDIC
    IDS_ENCODING_IBM500    "International (IBM500);EBCDIC (Intl.)"     // EBCDIC
    IDS_ENCODING_IBM870    "Latin-2 (IBM870);EBCDIC (Latin-2)"      // EBCDIC
    IDS_ENCODING_CP875    "Greek Modern (CP875);EBCDIC (Greek)"     // EBCDIC
    IDS_ENCODING_IBM1026   "Turkish (Latin-5) (IBM1026);EBCDIC (Latin-5)"   // EBCDIC
    IDS_ENCODING_DOS437    "OEM United States (DOS-437);DOS-437"     // Western European
    IDS_ENCODING_DOS858    "OEM Latin-1 + Euro Symbol (DOS-858);DOS-858"   // Western European
    IDS_ENCODING_DOS860    "OEM Portuguese (DOS-860);DOS-860"      // Western European
    IDS_ENCODING_MAC_ARABIC   "Mac Arabic;Mac Arabic"         // Arabic
    IDS_ENCODING_DOS864    "OEM Arabic (DOS-864);OEM Arabic"      // Arabic
    IDS_ENCODING_MAC_ROMANIAN  "Mac Romanian;Mac Romanian"        // South European
    IDS_ENCODING_DOS865    "OEM Nordic (DOS-865);DOS-865"       // Northern European
    IDS_ENCODING_IBM855    "OEM Cyrillic (primarily Russian) (IBM855);OEM Cyrillic"// Cyrillic
    IDS_ENCODING_MAC_JAPANESE  "Mac Japanese;Mac Japanese"        // Japanese
    IDS_ENCODING_CS_ISO2022_JP  "ISO 2022 (allow 1 byte Kana);CS ISO-2022-JP"   // Japanese
    IDS_ENCODING_ISO2022_JP_SOSI "ISO 2022 (allow 1 byte Kana - SO/SI);ISO-2022-JP SO/SI"// Japanese
    IDS_ENCODING_MAC_KOREAN   "Mac Korean;Mac Korean"         // Korean
    IDS_ENCODING_ISO2022_KR   "ISO 2022 Korean;ISO-2022-KR"       // Korean
    IDS_ENCODING_MAC_GB2312   "Simplified Chinese (Mac);Mac GB-2312"     // Chinese
    IDS_ENCODING_HZ_GB2312   "Simplified Chinese (HZ-GB2312);HZ-GB2312"    // Chinese
    IDS_ENCODING_ISO2022_CNS  "Simplified Chinese (ISO 2022);ISO-2022-CN(S)"   // Chinese
    IDS_ENCODING_MAC_BIG5   "Traditional Chinese (Mac);Mac Big5"     // Chinese
    IDS_ENCODING_ISO2022_CNT  "Traditional Chinese (ISO 2022);ISO-2022-CN(T)"   // Chinese
    IDS_ENCODING_CNS    "Traditional Chinese (CNS);CNS"       // Chinese

    IDS_SELRECT_CURRENT_ENCODING "Select current file &encoding:"
    IDS_SELRECT_RELOAD_ENCODING  "Select source &encoding to reload file:"
    IDS_SELRECT_DEFAULT_ENCODING "Select default &encoding for new file:"

    IDS_ENCODINGGROUP_UNICODE  "Unicode"
    IDS_ENCODINGGROUP_WESTERNEURO "Western European"
    IDS_ENCODINGGROUP_ARABIC  "Arabic"
    IDS_ENCODINGGROUP_NORTHERNEURO "Baltic and Northern European"
    IDS_ENCODINGGROUP_CENTRALEURO "Central and Eastern European"
    IDS_ENCODINGGROUP_CHINESE  "Chinese"
    IDS_ENCODINGGROUP_CYRILLIC  "Cyrillic"
    IDS_ENCODINGGROUP_GREEK   "Greek"
    IDS_ENCODINGGROUP_HEBREW  "Hebrew"
    IDS_ENCODINGGROUP_JAPANESE  "Japanese"
    IDS_ENCODINGGROUP_KOREAN  "Korean"
    IDS_ENCODINGGROUP_SOUTHEURO  "South European"
    IDS_ENCODINGGROUP_SOUTHASIA  "Southeast Asia"
    IDS_ENCODINGGROUP_TURKISH  "Turkish"
    IDS_ENCODINGGROUP_EBCDIC  "IBM EBCDIC"
    END

    STRINGTABLE
    BEGIN
    IDS_EOLMODENAME_CRLF   "Windows (CR+LF)"
    IDS_EOLMODENAME_LF    "Unix/macOS (LF)"
    IDS_EOLMODENAME_CR    "Classic Mac OS (CR)"

    IDS_CONFIG_THEME_TITLE_DEFAULT "Customize Schemes - Default Theme"
    IDS_CONFIG_THEME_TITLE_DARK  "Customize Schemes - Dark Theme"
    IDS_FAVORITE_SCHEMES_TITLE  "Favorite Schemes"
    IDS_CUSTOMIZE_SCHEMES_HELP  "Filename extensions must be separated by semicolon (;)\r\n\
    \r\n\
    Style format:\r\n\
    \tfont:Name; size:[+|-]nn.mm; weight:nnn; bold; italic;\r\n\
    \tunderline; strike; overline; charset:dd; locale:Name;\r\n\
    \tfore:#RRGGBB; back:#RRGGBB; alpha:aa; outline:aa; eolfilled;\r\n\
    \r\n\
    Style properties can be copied using copy and paste or drag and drop.\r\n\
    \r\n\
    The ""Preview"" button will not apply any changes."

    IDS_WRAP_INDENT_OPTIONS   "No wrap indent|Wrap indent by 1 character|Wrap indent by 2 characters|Wrap indent by 1 level|Wrap indent by 2 levels|Wrap indent same as first subline|Wrap indent 1 level more than first subline|Wrap indent 2 levels more than first subline"
    IDS_WRAP_SYMBOL_BEFORE_OPTIONS "No visual indicators before wrap|Show visual indicators before wrap (near text)|Show visual indicators before wrap (near borders)"
    IDS_WRAP_SYMBOL_AFTER_OPTIONS "No visual indicators after wrap|Show visual indicators after wrap (near text)|Show visual indicators after wrap (near borders)|Show visual indicators after wrap (in line number margin)"
    IDS_WRAP_MODE_OPTIONS   "No wrap|Wrap text between words|Wrap text between any characters|Wrap text on whitespace|Automatic word wrap"
    END

    #if 0//NP2_ENABLE_LOCALIZE_LEXER_NAME
    // string table for lexers, see EditLexer.h
    STRINGTABLE
    BEGIN
    NP2LEX_TEXTFILE     "Text File"

    NP2LEX_2NDTEXTFILE    "2nd Text File"
    NP2LEX_2NDGLOBAL    "2nd Global Styles"
    NP2LEX_GLOBAL     "Global Styles"
    END
    #endif // NP2_ENABLE_LOCALIZE_LEXER_NAME

    #if 0//NP2_ENABLE_LOCALIZE_STYLE_NAME
    // string table for styles, see EditLexers/EditStyleX.h
    STRINGTABLE
    BEGIN
    NP2STYLE_MarginLineNumber  "Margin and Line Number"
    NP2STYLE_MatchingBrace   "Matching Brace"
    NP2STYLE_MatchingBraceError  "Matching Brace Error"
    NP2STYLE_ControlCharacter  "Control Character"
    NP2STYLE_IndentationGuide  "Indentation Guide"
    NP2STYLE_SelectedText   "Selected Text"
    NP2STYLE_Whitespace    "Whitespace"
    NP2STYLE_CurrentLine   "Current Line"
    NP2STYLE_Caret     "Caret"
    NP2STYLE_LongLineMarker   "Long Line Marker"
    NP2STYLE_ExtraLineSpacing  "Extra Line Spacing"
    NP2STYLE_FoldingMarker   "Folding Marker"
    NP2STYLE_MarkOccurrences  "Mark Occurrences"
    NP2STYLE_DefaultCodeStyle  "Default Code Style"
    NP2STYLE_DefaultTextStyle  "Default Text Style"
    NP2STYLE_FoldEllipsis   "Fold Ellipsis"
    NP2STYLE_IMEIndicator   "IME Indicator"
    NP2STYLE_Bookmark    "Bookmark"
    NP2STYLE_CallTip    "CallTip"
    NP2STYLE_CodeFolding   "Code Folding"
    NP2STYLE_Link     "Link"

    NP2STYLE_Default    "Default"
    END
    #endif // NP2_ENABLE_LOCALIZE_STYLE_NAME


    #ifdef APSTUDIO_INVOKED
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // TEXTINCLUDE
    //

    1 TEXTINCLUDE
    BEGIN
       "resource.h\0"
    END

    2 TEXTINCLUDE
    BEGIN
       "#include <winres.h>\0"
    END

    3 TEXTINCLUDE
    BEGIN
       "#include ""Notepad2.ver""\0"
    END

    #endif    // APSTUDIO_INVOKED

    #endif    // English (United States) resources
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    #ifndef APSTUDIO_INVOKED
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    //
    // Generated from the TEXTINCLUDE 3 resource.
    //
    #include "Notepad2.ver"
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    #endif    // not APSTUDIO_INVOKED

  • Re: Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

    Ovviamente non serviva tutto!

    Solo la parte della Dialog Box di cui parli e del relativo controllo Combobox.

    Magari elimina il superfluo e indica questi elementi

  • Re: Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

    Si avrei fatto meglio.

    Ecco la parte che davvero interessa:

    IDD_FIND DIALOGEX 0, 0, 290, 112
    STYLE DS_SETFONT | DS_MODALFRAME | DS_FIXEDSYS | DS_NOFAILCREATE | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
    CAPTION "Find Text"
    FONT 8, "MS Shell Dlg", 0, 0, 0x0
    BEGIN
       LTEXT           "Search Strin&g:",IDC_STATIC,7,7,67,8
       COMBOBOX        IDC_FINDTEXT,7,17,210,116,CBS_DROPDOWN | CBS_AUTOHSCROLL | WS_VSCROLL | WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &case",IDC_FINDCASE,7,37,73,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &whole word only",IDC_FINDWORD,7,49,110,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Match &beginning of word only",IDC_FINDSTART,7,61,124,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Regular &expression search",IDC_FINDREGEXP,7,73,112,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Transform backslashes",IDC_FINDTRANSFORMBS,7,85,95,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "&Don't wrap around",IDC_NOWRAP,132,37,79,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "C&lose after find",IDC_FINDCLOSE,132,49,77,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "W&ildcard search",IDC_WILDCARDSEARCH,132,61,74,10,WS_TABSTOP
       DEFPUSHBUTTON   "Find &Next",IDOK,223,7,60,14
       PUSHBUTTON      "Find &Previous",IDC_FINDPREV,223,24,60,14
       PUSHBUTTON      "&Find All",IDC_FINDALL,223,41,60,14
       PUSHBUTTON      "&Select All",IDC_REPLACEALL,223,58,60,14
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_REGEXPHELP,"SysLink",0x0,118,73,12,10
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_BACKSLASHHELP,"SysLink",0x0,118,85,12,10
       CONTROL         "<a>(?)</a>",IDC_WILDCARDHELP,"SysLink",0x0,208,61,12,10
       CONTROL         "<a>Clear History</a>",IDC_CLEAR_FIND,"SysLink",WS_TABSTOP,173,7,48,10
       AUTOCHECKBOX    "Transparent mode on losing focus",IDC_TRANSPARENT,7,96,124,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Boo&kmark matched line",IDC_FINDALLBOOKMARK,132,73,90,10,WS_TABSTOP
       AUTOCHECKBOX    "Use &monospaced font",IDC_USEMONOSPACEDFONT,132,85,90,10,WS_TABSTOP
       CONTROL         "<a>Goto Replace (Ctrl+H)</a>",IDC_TOGGLEFINDREPLACE, "SysLink",WS_TABSTOP,140,97,80,10
       CONTROL         "<a>Save Position</a>",IDC_SAVEPOSITION,"SysLink",WS_TABSTOP,223,85,60,10
       CONTROL         "<a>Reset Position</a>",IDC_RESETPOSITION,"SysLink",WS_TABSTOP,223,96,60,10
       SCROLLBAR       IDC_RESIZEGRIP2,230,96,10,10
    END
  • Re: Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

    Ciao.

    Non sono sicuro che possa servirti anche con le MFC, ma in pura programmazione API Win32 si può agire in fase di inizializzazione della Dialog Box. Basta crearsi un font particolare con la funzione CreateFont, per esempio:

    HFONT hFont1;
    HWND hButton;
    
    hFont1 = CreateFont(18,0,0,0,FW_DONTCARE,FALSE,TRUE,FALSE,DEFAULT_CHARSET,OUT_OUTLINE_PRECIS,
                    CLIP_DEFAULT_PRECIS,CLEARTYPE_QUALITY, VARIABLE_PITCH,TEXT("Impact"));

    dove la dimensione è il primo argomento, il 18 in questo caso, e poi inviare il messaggio opportuno che imposta il font del singolo pulsante nella procedura di dialogo, sotto il CASE WM_INITDIALOG  (ho provato con il pulsante IDC_FINDPREV):

    switch(message)
    	{
    		case WM_INITDIALOG:
    			hButton = GetDlgItem(hwnd, IDC_FINDPREV);
    			SendMessage(hButton, WM_SETFONT, (WPARAM)hFont1, MAKELPARAM(FALSE, 0));
    			break;
    			
    			// ... altro codice
    	}

    Ho preso spunto da questo esempio:

    https://learn.microsoft.com/en-us/windows/win32/api/wingdi/nf-wingdi-createfonta

  • Re: Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

    Ciao  euscar,

    grazie per l'intervento. Ho seguito i tuoi suggerimenti. Non compaiono errore ma non succede niente

  • Re: Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

    Purtroppo non ho idea di quanta differenza ci sia tra la programmazione mediante le API Win32 e la libreria MFC (una libreria di classi C++ prodotta da Microsoft con lo scopo di incapsulare le Windows API), che non uso.
    Dalla pagina di wikipedia leggo: “Da un punto di vista pratico, lo sviluppo di programmi Windows con MFC risulta molto più rapido e semplificato rispetto all'uso diretto delle Windows API, anche se la loro conoscenza è quasi indispensabile per un programmatore MFC a causa della poca astrazione introdotta dalla libreria di classi.”

    Suppongo quindi che ci siano molte cose in comune, però bisogna capire dove va inserito nel tuo programma il codice che ti ho suggerito. Dovrebbe esserci una procedura di finestra relativa alla tua dialog box. Per completezza ti riporto la procedura di dialogo completa che ho scritto per testare il blocco di script RC che hai riportato:

    BOOL CALLBACK FindTextDlgProc(HWND hwnd, UINT message, WPARAM wParam, LPARAM lParam)
    {
    	HFONT hFont1, hFontButton;
    	HWND hButton;
    	
    	hFont1 = CreateFont(22,0,0,0,FW_DONTCARE,FALSE,TRUE,FALSE,DEFAULT_CHARSET,OUT_OUTLINE_PRECIS,
                    CLIP_DEFAULT_PRECIS,CLEARTYPE_QUALITY, VARIABLE_PITCH,TEXT("Impact"));
        
    	switch(message)
    	{
    		case WM_INITDIALOG:
    			hButton = GetDlgItem(hwnd, IDC_FINDPREV);
    			SendMessage(hButton, WM_SETFONT, (WPARAM)hFont1, MAKELPARAM(FALSE, 0));
    			break;
    		
    		case WM_COMMAND:
    			switch(LOWORD(wParam))
    			{
    				case IDOK:
    					EndDialog(hwnd, IDOK);
    					break;
    			}
    			break;
    		
    		default:
    			return FALSE;
    	}
    	return TRUE;
    }

    Ti faccio notare che ho usato il pulsante “Find Next” della tua dialog box per chiudere la relativa finestra (case IDOK) tutto il resto non l'ho testato. Io ottengo il seguente risultato:

     
    Come puoi vedere, il testo del pulsante “Find Previus” è diverso da tutto il resto.

  • Re: Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

    Ciao,

    la tua procedura non dà assolutamente nessun errore,  ma non cambia niente.

    Non sarebbe possibile ottenere l'ID che si cerca e lì impostare il font?

    Nel mio codice c'è una istruzione con la quale posso impostare il font, ma me lo imposta per tutta la Dialog con la routine LoadThemedDialogTemplate

    Eccola: *(WORD *)pb = wFontSize;

    Grazie

  • Re: Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

    Le due istruzioni seguenti:

    hButton = GetDlgItem(hwnd, IDC_FINDPREV);
    SendMessage(hButton, WM_SETFONT, (WPARAM)hFont1, MAKELPARAM(FALSE, 0));

    fanno proprio quello che richiedi, ma in puro Win32.
    La prima, tramite GetDlgItem ottiene l'handle associato all'ID IDC_FINDPREV che serve a SendMessage per impostare il font del controllo.

    Purtroppo non ho idea di come impostare le stesse cose sotto MFC. Bisogna che aspetti il suggerimento di qualcun altro che mastica MFC oppure fare una ricerca nelle pagine di riferimento al seguente link:
    https://learn.microsoft.com/en-us/cpp/mfc/user-interface-elements-mfc?view=msvc-170

    Mi dispiace.

  • Re: Come impostare il font size di un solo controllo in una dialog

    Senti,

    io ho installato le MFC. Non posso tornare al puro Win32 disinstallando le MFC?

Devi accedere o registrarti per scrivere nel forum
16 risposte